Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2492, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Hefla-Rīša kļūst par divkārtēju olimpisko čempioni superkombinācijā

Hefla-Rīša kļūst par divkārtēju olimpisko čempioni superkombinācijā
Marija Hefla-Rīša
Foto: AFP/Scanpix

Soču olimpiskajās spēlēs aizvadītas ļoti interesantas sacensības kalnu slēpošanas superkombinācijā sievietēm, kurās, līdzīgi kā pirms četriem gadiem Vankūverā, uzvaru izrāva Pasaules kausa līdere Marija Hefla-Rīša no Vācijas, kļūstot par divkārtēju olimpisko čempioni šajā disciplīnā.

Soču superkombinācijā sportistēm bija jāveic nobrauciens un viens brauciens slalomā. Šosezon notikušas tikai vienas šāda tipa sacensības Pasaules kausa izcīņas ietvaros, piezīmējot, ka tad sportistes veica supergigantu nevis nobraucienu. Par sacensību favorītēm varēja uzskatīt Tinu Mazi no Slovēnijas, Pasaules kausa izcīņas līderi un Vankūveras olimpisko spēļu čempioni Mariju Heflu-Rīšu no Vācijas, Laru Gutu no Šveices, Annu Feningeri no Austrijas un kanādieti Mariju Mišelu Ganjonu, kura uzvarēja vienīgajā šīs sezonas superkombinācijā.

Līdzīgi kā svētdien vīriešiem, arī šodien sievietēm bija problēmas ar sarežģīto Soču nobraucienu, kas bija par iemeslu vairāku kalnu slēpotāju izstāšanās gadījumiem. Ar 10. starta numuru startēja Lara Guta, kurai izdevās iegūt vadību nobraucienā, bieži vien trasē riskējot, lai sasniegtu ļoti labu rezultātu.

Gutai izdevās noturēties vadībā diezgan ilgu laiku. Uzreiz pēc viņas startēja Anna Feningere, kura šveicietei zaudēja 0.52 sekundes. Nedaudz vēlāk startēja arī Tina Maze un Marija Hefla-Rīša. Maze trases augšā turēja līdzi Gutai, bet distances otrajā daļā nebija vairs tik ātra, samierinoties ar trešo vietu, zaudējot 0.39 sekundes. Tikmēr Hefla-Rīša jau trases ievadā zaudēja Gutai, nespējot atgūties un paliekot piektā, bet neveiksmīgi nostartēja Ganjona, principā izkrītot no cīņas par medaļām.

Tikmēr sava veida pārsteigumu sagādāja Džūlija Mankuzo no ASV, kura pēdējos četros gados nebija tikusi uz goda pjedestāla superkombinācijā, bet ir Vankūveras olimpisko spēļu vicečempione šajā kalnu slēpošanas veidā. Jau ar pirmajiem distances metriem Mankūzo bija priekšā Gutai, trasē tikai uz brīdi viņai piekāpjoties. Finišā viņas laiks bija par 0.47 sekundēm ātrāks, atbīdot Gutu uz otro pozīciju pirms slaloma, kurā viss varēja mainīties, jo ne visas kalnu slēpotājas ir vienādi labas kā nobraucienā, tā slalomā.

Ļoti labi slalomu aizvadīja austriete Mihaela Kirhgasere, kura bija trešā vienīgajās šīs sezonas superkombinācijas sacensībās, bet šīs dienas nobraucienā ieņēma vien 23. pozīciju. Slalomā izstājās vēl vairākas sportistes, kuru vidū bija arī kanādiete Ganjona. Kirhgaseres rezultātu divu braucienu summā spēja uzlabot Dominike Gisina no Šveices, kura tādējādi iesaistījās cīņā par vietu labāko sešiniekā. Šoreiz gan bija jāpiekāpjās austrietei Nikolei Hospai, kura bija ļoti pārliecinoša slalomā un pat pieteica savu kandidatūru vismaz uz bronzas godalgu.

Marija Hefla-Rīša pēc piektās vietas nobraucienā aizvadīja labu slalomu, spējot nosargāt iepriekš iegūto vietu, bet ar to arī varēja būt par maz, lai nosargātu olimpiskās čempiones titulu. Kā nākamā startēja Feningere, kura jau distances sākumā bija pārāk piesardzīga, izkrītot no cīņas par medaļām. Arī Tina Maze slalomā nespēja nostartēt pietiekami labi, zaudējot gan Hoeflai-Rīšai, gan Nikolei Hospai, kura tādējādi garantēja vismaz ceturto vietu.

Pēdējās divas sportistes uz starta stājās Lara Guta un Džūlija Mankuzo. Lara Guta jau trases augšdaļā gāja uz pilnu banku un pieļāva nevēlamu kļūdu, kas nozīmēja izstāšanos. Līdz ar to par uzvaru ar Heflu-Rīšu cīnījās vienīgi Mankuzo, kurai bija sekundes pārsvars pirms slaloma. Amerikāniete cīnījās līdz galam, bet tomēr kapitulēja.

Līdz ar to par divkārtējo olimpisko čempioni superkombinācijā kļuva Marija Hefla-Rīša, kura par 0.40 sekundēm pārspēja austrieti Nikoli Hospu, bet trešajā vietā palika Džūlija Mankuzo no ASV, kura uzvarētājai zaudēja 0.53 sekundes.

Kalnu slēpošana, superkombinācija, sievietes

VSportistsValstsLaiks
1.M.Hefla-RīšaVācija2:34.62
2.N.HospaAustrija+0.40
3.Dž.MankuzoASV+0.53
4.T.MazeSlovēnija+0.63
5.Dominike GisinaŠveice+1.50
6.Ragnhilda MuvinkeleNorvēģija+1.53

Kopumā startēja 39 sportistes, finišēja 22

Kalnu slēpošana, sievietes, superkombinācija

GadsZeltsSudrabsBronza
2014M.Hefla Rīša (GER)N.Hospa (AUT)Dž. Mankuzo (USA)
2010M. Rīša (GER)Dž. Mankuzo (USA)A. Pēšona (SWE)
2006J. Kosteliča (CRO)M. Šīlda (AUT)A. Pēšona (SWE)
2002J. Kosteliča (CRO)R. Gutšla (AUT)M. Ertla (GER)

Kalnu slēpošanas sacensību programma

DatumsLaiksDisciplīnaZeltsSudrabsBronza
9. febr.09:15nobrauciens vīriešiemMaijers (AUT)Innerhofers (ITA)Jansrūds (NOR)
10. febr.09:00superkombinācija sievietēmM.Hefla-Rīša (GER)N.Hospa (AUT)Dž.Mankuzo (USA)
12. febr.09:00nobrauciens sievietēm
14. febr.09:00superkombinācija vīriešiem
15. febr.09:00supergigants sievietēm
16. febr.09:00supergigants vīriešiem
18. febr.09:00milzu slaloms sievietēm
19. febr.09:00milzu slaloms vīriešiem
21. febr.14:45slaloms sievietēm
22. febr.14:45slaloms vīriešiem

Medaļu sadalījums kalnu slēpošanā

VValstsZSBKopā
1.Austrija1102
2.Vācija1001
3.Itālija0101

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-02-10 14:07, pirms 10 gadiem
Nesaprotu, ko te Norvēģi ņemās, ka taisās Bjorgenai, medaļu atņemt? Kāds zina, ko tuvāk,iet runa par kādu reklāmu neatļautu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-02-10 14:21, pirms 10 gadiem
hammerfest rakstīja: Nesaprotu, ko te Norvēģi ņemās, ka taisās Bjorgenai, medaļu atņemt? Kāds zina, ko tuvāk,iet runa par kādu reklāmu neatļautu.
Neatņems, ja vairs neatkārtosies pārkāpumi. Ja pareizi sapratu, tad facebook viņai neatļautas sponsoru reklāmas nebija noņemtas.Nu jau tas labots. OS laikā sportisti nedrīkst neko reklamēt nekādā veidā.
, 2014-02-10 14:24, pirms 10 gadiem
hammerfest rakstīja: Nesaprotu, ko te Norvēģi ņemās, ka taisās Bjorgenai, medaļu atņemt? Kāds zina, ko tuvāk,iet runa par kādu reklāmu neatļautu.
Neko neņems nost, vienkārši Olimpiskā Komiteja nosūtīja aizrādījuma/brīdinājuma vēstuli Norvēģu Olimpiskajai komitejai par to, ka šī sportiste bija vilkusi melnu rokas apsēju/sēru lenti, tādā veidā sērojot par komandas biedrenes brāļa nāvi, kas bija noticis Soču spēļu laikā. Ideja tāda, ka OS nav tā īstā vieta, kur ko tādu darīt, tā pat kā ar visām reklāmām u.t.t.

Līdzīga ideja bijusi arī snovbordistēm, kad tās gribējušas lietot kaut kādu sēru uzlīmīti uz savām ķiverēm, godinot Sāru Burku, bet tā tikusi aizliegta!
, 2014-02-10 14:34, pirms 10 gadiem
Paldies, par skaidrojumu.
Ralfs Freibergs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64
203

Kvēps: "Freibergam ir pozitīvas dopinga analīzes"

Otrais Latvijas izlases hokejists, kurš pieķerts aizliegto vielu lietošanā, ir aizsargs Ralfs Freibergs, Latvijas Televīzijas "Sporta Studijai" apliecinājuši valstsvienības ārsts Jānis Kvēps un Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) galvenā ārste Līga Cīrule.
Vitālijs Pavlovs 
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64
207

Ar dopingu, iespējams, grēkojis vēl viens Latvijas izlases hokejists

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers sarunā ar portālu Sportacentrs.com apstiprināja, ka šobrīd ir aizdomas par vēl viena Soču olimpisko spēļu Latvijas komandas pārstāvja pozitīvām dopinga analīzēm.
Latvijas delegācija noslēguma pasākumā
Foto:F64/Romāns Kokšarovs
59

Sočos noslēgusies Latvijai vissekmīgākā ziemas olimpiāde

Ar greznu noslēguma ceremoniju ir beigusies 2014. gada Soču ziemas olimpiāde, kurā Latvijas sportisti iepriecināja četrām olimpiskajām medaļām – divām sudraba medaļām un divām bronzas.