Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2492, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

Cīmanis: "Pārsteigumus pagaidām nemanām"

Cīmanis: "Pārsteigumus pagaidām nemanām"
Pēteris Cīmanis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

"Pēc pirmajiem treniņiem kamaniņu sacensību dalībnieku vidū nekādi negaidīti pārsteigumi nav vērojami," sarunā ar Sportacentrs.com atzina kamaniņu komandas galvenais treneris Pēteris Cīmanis. Kamaniņu izlases šefs norādīja, ka sportistu sniegums treniņos ir tāds, kāds iepriekš tika prognozēts.

Šodien Soču olimpiskajā trasē "Sanki", kur paredzētas kamaniņu, bobsleja un skeletona sacensības, notika pirmie oficiālie treniņi kamaniņu braucējiem. Uz starta devās vīri, un vienā no divām starta grupām trešo ātrāku laiku uzrādīja Latvijas sportists Mārtiņš Rubenis.

Latvijas izlases galvenais treneris Pēteris Cīmanis sarunā ar Sportacentrs.com lika noprast, ka šie rezultāti var arī neatspoguļot objektīvo situāciju. Cīmanis gan norādīja, ka, vērtējot citu valstu kamaniņu braucēju sniegumu, pārsteigumi neesot manīti - katrs sportists demonstrē sniegumu, kas ir tuvu tam, kādu iepriekš prognozējuši Latvijas treneri.

Tāpat Cīmanis norādīja, ka trase nekādus pārsteigumus latviešiem nav sagādājusi, jo ir bijusi labi zināma jau iepriekš. Treneris arī apstiprināja Elīzas Tīrumas iepriekš minēto, ka ledus kvalitāte ir apmierinoša.

Latvijas kamaniņu braucēju starts Sočos sāksies ar vīru sacensībām 8. un 9.februārī. Dāmas cīnīsies par olimpiskajām godalgām 10. un 11.februārī, divnieku uz starta stāsies 12.februārī, savukārt komandu stafete paredzēta 13.februārī.


Ralfs Freibergs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64
203

Kvēps: "Freibergam ir pozitīvas dopinga analīzes"

Otrais Latvijas izlases hokejists, kurš pieķerts aizliegto vielu lietošanā, ir aizsargs Ralfs Freibergs, Latvijas Televīzijas "Sporta Studijai" apliecinājuši valstsvienības ārsts Jānis Kvēps un Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) galvenā ārste Līga Cīrule.
Vitālijs Pavlovs 
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64
207

Ar dopingu, iespējams, grēkojis vēl viens Latvijas izlases hokejists

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers sarunā ar portālu Sportacentrs.com apstiprināja, ka šobrīd ir aizdomas par vēl viena Soču olimpisko spēļu Latvijas komandas pārstāvja pozitīvām dopinga analīzēm.
Latvijas delegācija noslēguma pasākumā
Foto:F64/Romāns Kokšarovs
59

Sočos noslēgusies Latvijai vissekmīgākā ziemas olimpiāde

Ar greznu noslēguma ceremoniju ir beigusies 2014. gada Soču ziemas olimpiāde, kurā Latvijas sportisti iepriecināja četrām olimpiskajām medaļām – divām sudraba medaļām un divām bronzas.