Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Autors: Lauris Bērziņš

"World Open" finālā spēlēs Alens un Lī

"World Open" finālā spēlēs Alens un Lī
Marks Alens

Par Ķīnā notiekošā snūkera reitinga turnīra "World Open" finālistiem kļuvuši Marks Alens un Stīvens Lī. Alens pusfinālā aizraujošā duelī ar 6:5 pārspēja reitinga līderi Marku Selbiju, bet Lī ar rezultātu 6:2 apspēlēja Robertu Milkinsu.

Alens atspēlējas un uzvar

Marks Selbijs un Marks Alens maču uzsāka piesardzīgi. Krietnu laiku viņi paspēlēja pozicionāli līdz pirmo kļūdu pieļāva Alens. Selbijs pirmajā mēģinājumā iespēja tikai 19 punktus, toties nākamajā atzīmējās ar 112 punktu klīrensu – 1:0.

Arī nākamā freima sākumā bija vērojama spēle no aizsardzības, tomēr vēlāk spēlētāji pievērsās arī uzbrukumam. Iesākumā abi netrāpīja pa kādai bumbai, bet tad neliela sērija izdevās Selbijam, kas gan pārtrūka pēc neveiksmīgas izejas. Vēlāk pie dažām izdevībām tika Alens un ar 41 un 43 punktu breikiem ierakstīja pirmo uzvarēto freimu arī savā rēķinā.

Nākamajās divās partijās Selbijs pretiniekam daudz iespēju nedeva. Vispirms viņš ar 35 un 30 punktus lielām sērijām atguva vadību, bet ar 59 punktu sēriju to palielināja līdz 3:1.

Pēc pārtraukuma Selbijs savu pirmo izdevību neizmantoja, turklāt vēl arī pieļāva kļūdu un atstāja sāncensim brīvās bumbas iespēju. Alens nevilcinājās un ar 105 punktu century rezultāta starpību samazināja. Pēc tam ziemeļīrs lūkoja jau panākt neizšķirtu, taču, sasniedzis vien 20 punktu atzīmi, netrāpīja lūzā melno bumbu. Freima turpinājumā ar otro piegājienu Selbijs "notīrīja galdu" ar 102 punktu klīrensu.

Spēles 7. freims izvērtās par spraigāko šajā duelī. Ar 59 punktu breiku nelielu vadību bija ieguvis Selbijs, bet Alens neatlaidīgi meklēja iespējas izglābt šo freimu. Ne viss izdevās kā iecerēts, tomēr apbrīnojama bija Alena neatlaidība, kas deva rezultātus. Ziemeļīrs pēc sliktām izejām veica dažus patiešām fantastiskus un precīzus uzbrukumus un saglabāja izredzes panākt pārspēli ar melno bumbu. Diemžēl svītru viņa cerībām pārvilka nesekmīgs aizsardzības sitiens, un Selbijs ar diviem rezultatīviem uzbrukumiem pietuvojās finālam viena freima attālumā.

Lai arī mača turpinājumā iniciatīvai jau bija jābūt Selbija pusē, tomēr pie spēles galda viņam to vairs nekādi neizdevās apliecināt. Pasaules reitinga līderis pēkšņi kaut kur bija pazaudējis visu savu spēles arsenālu, un nekas ievērības cienīgs viņam vairs nesanāca ne uzbrukumā, ne aizsardzībā. Un par savām neveiksmēm viņam nācās dārgi samaksāt... Ar 82 punktu klīrensu Alens izcīnīja panākumu 8. freimā un pēc tam pilnībā izslēdza pretinieku no spēles. Nākamajā freimā pēc vienas neveiksmīgas epizodes Selbijam atlika noskatīties, kā viņa sāncensis izveido vēl vienu izšķirošu sēriju, šoreiz 79 punktus lielu. Mača 10. freimā Selbijs mēģināja izspēlēt sarežģītu plāntu, taču risks neattaisnojās. Un mirkli vēlāk Alens aukstasinīgi uzmeistaroja 71 punkta sēriju un izlīdzināja rezultātu – 5:5.

Izšķirošajā partijā pirmā iespēja bija Selbijam, taču viss viņa varējums bija viena punkta vērtībā – pēc iesistas sarkanās bumbas sekoja ļoti neprecīzs mēģinājums trāpīt melno bumbu vidējā lūzā. Arī šoreiz Alenam roka nenotrīcēja, un ar lielisku 112 punktu century viņš izcīnīja sev vietu finālā.

Lī aptur Milkinsu

Otrajā pusfinālā tikās Stīvens Lī un Roberts Milkinss. Lī savu labāko spēli turnīrā bija parādījis 2. kārtā pret Nīlu Robertsonu, bet Milkinss – ceturtdaļfinālā pret pasaules čempionu Džonu Higinsu.

Šis pusfināls snieguma ziņā tomēr nobālēja uz pirmā pusfināla fona. Jau mača atklāšanas partija tika pārspēlēta, un arī turpinājumā notikumi attīstījās gausi. Freima noslēgumā nedaudz labāk sekmējās Milkinsam, un rezultāts kļuva 1:0 par labu viņam.

Mača 2. freimā nedaudz saturīgāku sniegumu parādīja Lī un ar 60 un 59 punktu breikiem panāca 1:1. Saraustīts iznāca 3. freims, bet beigās ar 35 punktu klīrensu pārāks atkal bija Lī. Bet nākamajā partijā Milkinsam izdevās atbildēt ar 102 punktu breiku, un, spēlētājiem pārtraukumā dodoties, rezultāts neizšķirts – 2:2.

Arī mača turpinājumā netrūka dažādu pavērsienu, taču par iespēju trūkumu nevarēja sūdzēties ne viens, ne otrs spēlētājs. Labāk un stabilāk prata nospēlēt par mača favorītu uzskatītais Lī un, uzvarot četros freimos pēc kārtas, triumfēt mačā ar 6:2. Trijos no freimiem Lī sasniedza arī atzīstamas sērijas (85, 61, 76).

Turnīra fināls tiks aizvadīts svētdien līdz 10 uzvarētiem freimiem. Fināla sesiju sākumi jau ierastajos laikos – plkst. 8:30 un plkst. 13:30.


Artemijs Žižins. Foto: World Snooker Federation

17 gadus vecais Žižins otro reizi kļūst par Latvijas čempionu snūkerā

17 gadus vecais Artemijs Žižins turpinājis savu dominanci, kļūstot par divkārtējo Latvijas čempionu snūkerā. Jaunais sportists bija precīzākais cīņā starp 23 sportistiem.
Artemijs Žižins. Foto: World Snooker Federation

Latvijas snūkerists Žižins zaudē Eiropas meistarsacīkšu astotdaļfinālā

LETA. Latvijas sportists Artemijs Žižins piektdien Bosnijā un Hercegovinā Eiropas snūkera čempionātā piedzīvoja neveiksmi astotdaļfinālā.
Foto: European Billiards and Snooker Association

Žižins Eiropas snūkera čempionātā sasniedz astotdaļfinālu

LETA. Latvijas sportists Artemijs Žižins ceturtdien Bosnijā un Hercegovinā Eiropas snūkera čempionātā sasniedza astotdaļfinālu.