Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Autors: Lauris Bērziņš

"World Open" pusfinālu sasniedz Alens, Selbijs, Lī un Milkinss

"World Open" pusfinālu sasniedz Alens, Selbijs, Lī un Milkinss
Roberts Milkinss
Foto: TOP147.com

Ķīnā notiekošajā snūkera reitinga turnīrā "World Open" izspēlēti ceturtdaļfinālu mači. Pie iespējas spēlēt pusfinālā tika Marks Alens, Marks Selbijs, Stīvens Lī, kā arī Roberts Milkinss. Pēdējam bija pa spēkam pieveikt pasaules čempionu Džonu Higinsu.

Pasaules reitinga 38. numurs Milkinss ceturtdaļfinālā parādīja ļoti augstvērtīgu sniegumu, apspēlēja pasaules čempionu Higinsu ar 5:3 un otro reizi sasniedza reitinga turnīra pusfinālu. Milkinsam izdevās lielisks spēles sākums, un 117 un 97 punktus lieli breiki garantēja viņam vadību ar 2:0. Tad sekoja Higinsa atbilde – 67 un 136 punktu breiki. Pēc pārtraukuma Milkinss savā rēķinā ierakstīja vēl divus uzvarētus freimus pēc kārtas, šoreiz panākumus gūstot ar 75 un 76 punktu sērijām. Higinss ar 91 punkta breiku vēl spēja samazināt pārsvaru, taču 8. freimā Milkinss divos piegājienos nodrošināja vienu no nozīmīgākajām uzvarām savā karjerā.

"Gan es, gan Džons spēlējām ļoti labi, tāpēc bija skumji, ka vienam no mums bija jāzaudē," teica Milkinss. "Nekad iepriekš nebiju pieveicis Džonu. Bet uzvara pār viņu mačā, kurā viņš spēlēja tik labi, ir ļoti īpaša."

"Šī bija viena no manām labākajām spēlēm pēdējā gada laikā, bet es tik un tā zaudēju. Viņš [Milkinss] spēlēja lielisku snūkeru," piebilda Higinss.

Milkinsa sāncensis pusfinālā būs Stīvens Lī, kurš gan vairs nespēlēja tik spoži kā mačā pret Nīlu Robertsonu. Tomēr ar viņa parādīto sniegumu bija pietiekami, lai itin pārliecinoši sakautu Greiemu Dotu – 5:1.

Bet otrajā pusfinālā tiksies Marks Alens un Marks Selbijs. Arī Alens ir viens no tiem, kuram izdevies labi pielāgoties lielajam mitrumam arēnā, kas spēles apstākļus padara sarežģītākus. Duelī pret Marku Kingu Alens iespēja 103, 100 un 71 punkta sērijas un uzvarēja ar 5:1.

"Ar savu sniegumu varu būt apmierināts. Esmu rezultatīvs un, ja tā turpināšu, esmu pārliecināts, ka varu uzvarēt turnīrā. Ja spēlēju labi, tad es ceru uz uzvaru neatkarīgi no tā, kurš ir mans pretinieks."

Savukārt Alena nākamais pretinieks Selbijs nepateicīgos apstākļus arēnā centās mazināt praktiski, proti, spēlējot ar cimdu. Iespējams, gan cimds, gan sāncenša Šona Mērfija sliktā pašsajūta ļāva Selbijam tikt pie sausās uzvaras – 5:0.

Pusfināli līdz sešiem uzvarētiem freimiem tiks izspēlēti sestdien.

Informāciju sagatavoja:
"World Snooker" preses dienests


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-03-02 22:10, pirms 12 gadiem
Arī Alens ir viens no tiem, kuram izdevies labi pielāgoties lielajam mitrumam arēnā, kas spēles apstākļus padara sarežģītākus
, 2012-03-03 17:12, pirms 12 gadiem
dale rakstīja: Kas tie par nepateiciigajiem apstaakljiem?
par nepateicīgiem apstākļiem šajā China Open var noteikti nosaukt karstumu spēles zālē un mitrumu. Kondicionieri tur acīmredzot nestrādā kā pienāktos un rezultātā spēlētāji neganti svīst. Pamēģini paspēlēt ar sasvīdušām rokām biljardu ... pēc tam atstāstīsi savus iespaidus sportacentrā.
Lai vai kā, bet šodien bija ko redzēt! Lī brīžiem vienkārši bija lielisks spēlē pret Milkinsu. Pēdējais spēlē pret Higinsu bija iztērējis iedvesmas rezerves un pārāk daudz kļūdījās.
Nu un Marka Allena "comeback" no 2:5 līdz uzvarai - tas protams ir psiholoģiskas dabas moments. Varbūt Selbijs priekšlaicīgi noticēja savai uzvarai... Bet tas nemazina fināla intrigu. Uzvarētāju prognozēt es neuzņemšos...
Artemijs Žižins. Foto: World Snooker Federation

17 gadus vecais Žižins otro reizi kļūst par Latvijas čempionu snūkerā

17 gadus vecais Artemijs Žižins turpinājis savu dominanci, kļūstot par divkārtējo Latvijas čempionu snūkerā. Jaunais sportists bija precīzākais cīņā starp 23 sportistiem.
Artemijs Žižins. Foto: World Snooker Federation

Latvijas snūkerists Žižins zaudē Eiropas meistarsacīkšu astotdaļfinālā

LETA. Latvijas sportists Artemijs Žižins piektdien Bosnijā un Hercegovinā Eiropas snūkera čempionātā piedzīvoja neveiksmi astotdaļfinālā.
Foto: European Billiards and Snooker Association

Žižins Eiropas snūkera čempionātā sasniedz astotdaļfinālu

LETA. Latvijas sportists Artemijs Žižins ceturtdien Bosnijā un Hercegovinā Eiropas snūkera čempionātā sasniedza astotdaļfinālu.