Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:105, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Sacentīsies Latvijas un Igaunijas labākie skvošisti

Trešdien plkst. 18.30 Zelta Boulinga centrā Rīgā norisināsies Latvijas un Igaunijas skvoša federāciju organizēts turnīrs, kurā savā starpā par ceļojošo kausu sacentīsies Latvijas un Igaunijas labāko skvoša spēlētāju komandas.

Šāds turnīrs šogad tiek organizēts pirmo reizi un plānots, ka turpmāk norisināsies ik gadu, pārmaiņus Latvijā un Igaunijā. Turnīra ietvaros sacentīsies vīriešu un sieviešu komandas, katrā attiecīgi pa četriem un diviem spēlētājiem.

Latvijas vīriešu komandu turnīrā pārstāvēs valsts pirmās raketes titula īpašnieks Aleksandrs Pāvulāns, bet pārējie spēlētāji tika noskaidroti Eiropas Komandu skvoša čemponāta nacionālās komandas dalībnieku atlasē, kas norisinājās 4. – 6. aprīlī Baltijas Skvoša institūtā. Turnīrā pret igauņiem komandā vēl startēs Arnis Tihvinskis, Kaspars Purgailis, Gunārs Priževoits un rezervē Marģers Zeitmanis. Latvijas sieviešu komandu 9. aprīļa turnīrā pārstāvēs Latvijas čempione Linda Svilāne un vicečempione Inese Zemmere.

Abu valstu komandas piedalījās 2007. gada oktobrī Rīgā notikušajā Eiropas Nāciju kausā – "European Nations Challenge Cup" (ENCC), kurā triumfēja Igaunijas vīriešu komanda, bet sieviešu komanda ierindojās 4. vietā. Latvija turnīrā izcīnija 3. vietu vīriešu un 7. vietu sieviešu komandu konkurencē. Arī iepriekšējos gados Igaunijas sasniegumi skvošā ir bijuši augstāki – Igaunijas Skvoša federācija darbojas jau 12 gadus, kamēr Latvijā federācija savu darbību uzsāka tikai 2006. gadā, igauņu spēlētāji jau daudzus gadus piedalās Somijas skvoša līgā un komandas sasniegumi jau iepriekš minētajā ENCC turnīrā ir bijuši augstāki kā Latvijai. Līdz šim Latvijai nav izdevies pārsteigt Igauniju, bet mūsu spēlētāji jau atlases turnīrā parādīja, ka ir gatavi cīnīties un uzvarēt.

"Mēs esam priecīgi, ka pirmais Latvijas un Igaunijas skvoša turnīrs norisināsies tieši Rīgā. Ņemot vērā Igaunijas komandas panākumus starptautiskos turnīros, mums ir īpašs stimuls gatavoties šai savstarpējai cīņai. Tāpēc aicinām visus Latvijas skvoša fanus un interesentus, kas vēl nav redzējuši augsta līmeņa skvošu, 9. aprīļa vakarā uz Zelta Boulinga centru atbalstīt savējos," informē Latvijas komandas kapteinis Aleksandrs Pāvulāns.

Informāciju sagatavoja:
Liene Maurīte, Latvijas Skvoša federācija


, 2011-02-21 03:03, pirms 13 gadiem
mes jau zinam, kursh uzvareja
Baiba Lulle un Jānis Plūme. Foto: Latvijas Skvoša federācija

Vīriešiem jauns Latvijas čempions skvošā, sievietēm ceturtais tituls Lullei

Šajā nedēļas nogalē Rīgā notikušajā Latvijas čempionātā skvošā pirmo reizi par uzvarētāju kļuvis ķekavietis Jānis Plūme, savukārt, ceturtais čempiones tituls tika jelgavniecei Baibai Lullei.
Publicitātes foto.
4

Mackeviča: "Skvošs sen bija pelnījis būt olimpiskajās spēlēs, tas ir interesantāks par tenisu"

Pēc Starptautiskā olimpiskās komitejas (SOK) lēmuma šā mēneša vidū pirmo reizi olimpisko spēļu vēsturē skvošs ir iekļauts šajās pasaules lielākajās sacensībās, debitējot olimpiskajās spēlēs 2028. gadā Losandželosā. Par šādu lēmumu ir sajūsmā skvoša sabiedrība, ieskaitot arī vienīgo Latvijas profesionālo skvoša spēlētāju Inetu Mackeviču.
Foto: Latvjias Skvoša federācija.

Latvijas federācijas skvoša reitinga turnīrā uzvar Maļarenko, Lucijanovs un Novickis

Latvijas Skvoša federācijas reitinga turnīrā “Fitland Open 2023” sieviešu grupā nepārspēta palika juniore Anne Maļarenko, M1 grupā uzvarēja Aivars Lucijanovs, bet M2 grupā pirmo vietu ieguva Rihards Novickis.