Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Pasaules kausa 1. posmu BMX Štrombergs noslēdz ceturtdaļfinālā

Toms Markss
Toms Markss

Pasaules kausa 1. posmu BMX Štrombergs noslēdz ceturtdaļfinālā
Māris Štrombergs (no labās)
Foto: Jerry Landrum

Sestdienas vēlā vakarā Argentīnas pilsētas Santiago del Estero trasē par Pasaules kausa izcīņas BMX superkrosā 1. posma uzvarētāju kļuva ASV sportists Korbens Šarahs, bet no Latvijas sportistiem Māris Štrombergs sacensības noslēdza ceturtdaļfinālā, tiekot ierindots 27. vietā.

64 braucēji sestdien aizvadīja Pasaules kausa izcīņas BMX superkrosā pamatsacensības. Viņu vidū bija arī visi trīs pirmajā posmā startējušie Latvijas sportisti – Māris Štrombergs, Edžus Treimanis un Kristens Krīgers. Štrombergs piektdienas vakarā izcīnīja trešo vietu "Time – trial" superfinālā, bet Edžus Treimanis šeit bija 13. pozīcijā starp 16 dalībniekiem. Jāpiebilst, ka visi superfinālisti pamatsacensībām kvalificējās automātiski. Tikmēr Kristens Krīgers sekmīgi pārvarēja kvalifikācijas sacensības.

Astotdaļfinālā 64 sportisti aizvadīja trīs braucienus. Vienā no braucienu grupām kopā startēja uzreiz divi būvniecības uzņēmuma "MONUM" atbalstītās Latvijas BMX izlases sportisti – Māris Štrombergs un Kristens Krīgers. Divkārtējais olimpiskais čempions Štrombergs, braucienos izcīnot attiecīgi pirmo, trešo un pirmo vietu, pārliecinoši kvalificējās ceturtdaļfinālam. Tikmēr Krīgers, lai arī rezultātus pa braucieniem uzlaboja, tomēr gūtā septītā, sestā un ceturtā vieta, liedza iekļūt ceturtdaļfinālā. Lai to paveiktu, viņam pietrūka viens punkts. Ceturtdaļfinālistu vidū šoreiz nebija arī Edžus Treimanis. Valmierietis izcīnīja divas ceturtās un vienu piekto vietu, kas kopsummā deva piekto pozīciju.

Ceturtdaļfinālā Ivo Lakuča audzēknis Štrombergs startēja trešajā braucienā no astotā celiņa, kopā ar tādiem labi zināmiem BMX braucējiem kā - Jelli Van Gorkomu, Niku Longu un Korbenu Šarahu. No starta Māris bija brauciena priekšgalā, tomēr pirmajā virāžā zaudēja savas pozīcijas. Galarezultātā septītā vieta, kas nedeva iespējas turpināt cīņu pusfinālā. Sacensību noslēgumā valmierietim 27. vieta.

Lielajā finālā, kurā nespēja iekļūt ne esošais pasaules čempions Nieks Kimmans, ne arī bijušais pasaules čempions Sems Viloubijs, uzvaru izcīnīja ASV braucējs Korbens Šarahs. Otrajā vietā itin pārliecinoši finišēja Konors Fīlds, bet trešais palika francūzis Amidou Mir (Amidū Mīrs).

Pasaules kausa BMX superkrosā otrais posms 9. un 10. aprīlī norisināsies Anglijas pilsētā Mančesterā.

Pasaules kausa izcīņas BMX superkrosā 1. posms:

VVārds UzvārdsValsts
1.Corbem SarrahASV
2.Connor FieldsASV
3.Amidou MirFrancija
4.Exequiel TorresArgentīna
5.Tory NyhaugKandāda
6.Twan Van GendtNīderlande
27.Māris ŠtrombergsLatvija
33.Edžus TreimanisLatvija
39.Kristens KrīgersLatvija

(164 dalībnieki)

Izmantotie resursi:
lrf.lv

  -1 [+] [-]

, 2016-03-26 23:20, pirms 8 gadiem
Mārim ir šogad divi mači, kuros no sirds novēlu "izšaut" > Pasaules Čempis un Olimpiskās spēlēs !
jo par viņa sasniegumiem tik populārā sporta veidā komentāri lieki > 2x Olimpiskais un 2x Pasaules čemiopns , 3x Eiropas Čempions + Pasaules sudrabs un Eiropas Bronza un tas viss 9 gadu laikā! Fenomenāli !

  +8 [+] [-]

, 2016-03-26 23:35, pirms 8 gadiem
Autor - Štromberjs, kas Tev nav iemācijuši kā uzvārdi jāraksta? SC.com par tādu var palikt bez darba...

     [+] [-]

, 2016-03-26 23:50, pirms 8 gadiem
valcha rakstīja: Mārim ir šogad divi mači, kuros no sirds novēlu "izšaut" > Pasaules Čempis un Olimpiskās spēlēs !
jo par viņa sasniegumiem tik populārā sporta veidā komentāri lieki > 2x Olimpiskais un 2x Pasaules čemiopns , 3x Eiropas Čempions + Pasaules sudrabs un Eiropas Bronza un tas viss 9 gadu laikā! Fenomenāli !
Kāds tur PČ, tikai un vienīgi RIO, ne jau dēļ PČ kkādiem panākumiem Māris joprojām ir uz riteņa, bet tikai un vienīgi dēļ Olimpiādes!! Viss tam tiek pakārtots!

  -3 [+] [-]

, 2016-03-27 01:01, pirms 8 gadiem
Basketbola_experts rakstīja: Autor - Štromberjs, kas Tev nav iemācijuši kā uzvārdi jāraksta? SC.com par tādu var palikt bez darba...
Tu jau pats esi uzrakstijis nepareizi,mac citiem ka pats nepareizi raksta

  +1 [+] [-]

, 2016-03-27 01:14, pirms 8 gadiem
Premjer, aizej vel paguli Paši cītīgākie SC.COM lasītāji un humora cienītāji sapratīs

     [+] [-]

, 2016-03-27 09:41, pirms 8 gadiem
Necereti pieticigi sanacis... Bet vienalga - turas, Valmieras puikas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja