Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Lakučs nezaudē optimismu saistībā ar Rio olimpiādi

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Lakučs nezaudē optimismu saistībā ar Rio olimpiādi
Ivo Lakučs
Gints Ivuškāns, F64

Latvijas BMX izlases galvenais treneris Ivo Lakučs sarunā ar laikrakstu "Diena" atzīst, ka šogad viņa audzēkņiem pietrūka veiksmes, izšķirošais mūsu nākamais gads. Šoreiz nesanāks trīs olimpiskās ceļazīmes, jo mūsu izlasē nav pietiekami labs trešais numurs. Riodežaneiro olimpiskā trase tiks pārtaisīta, līdz ar to tā varētu kļūt mums parocīgāka.

Šis gads mūsu BMX riteņbraucējiem nebija tas labākais. "Neizdevās regulāri braukt finālos un iekļūt trijniekā, taču to norakstu uz nelielu veiksmes trūkumu. Fiziskā forma puišiem bija ļoti laba, nebija nekādu problēmu ar motivāciju vai noskaņošanos. Izšķirošais būs nākamais gads," norāda izlases galvenais treneris.

Iepriekšējās divās olimpiādēs ranga pirmās piecas valstis (arī Latvija) startēja ar trīs sportistiem. Tagad noteikumi kļuvuši ciešāki - uz Riodežaneiro olimpiādi trīs sportistus sūtīs tikai četras labākās valstis. UCI olimpiskās kvalifikācijas rangā Latvijas BMX izlase patlaban atrodas 6. pozīcijā. "Reāli vērtējot, šobrīd neesam spējīgi izcīnīt trīs ceļazīmes. Mums pietrūkst stabila trešā numura, kurš augstākā līmeņa sacensībās varētu regulāri cīnīties par vietu astoņniekā vai vismaz sešpadsmitniekā. Cerēju uz Kristenu Krīgeru, taču viņš elitē ir pirmo gadu - ar trīsdesmitnieku ir par maz, lai tiktu uz olimpiādi," atzīst Lakučs.

Testa mači olimpiskajā trasē Brazīlijā izrādījās laika un naudas šķiešana. "Mājās atbraucām ar tukšu pierakstu blociņu, jo trase bija tik neveiksmīgi uzbūvēta, ka tur visu pārtaisīs," saka Latvijas izlases treneris, kurš cer, ka olimpiskais reljefs tomēr varētu izveidoties mums parocīgs.

Kā jau ziņots, sarunā ar mūsu portālu divkārtējais olimpiskais čempions Māris Štrombergs atzina, ka minētie testa mači bija pilnīgs fiasko.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Diena"

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-10-21 17:39, pirms 9 gadiem
percussi0 rakstīja: Pohuj
Ja Tev pohuj tad nelasi un nekomente

  -1 [+] [-]

, 2015-10-21 19:57, pirms 9 gadiem
Regress turpinās - tātad pēc Rio būs jauns izlases galvenais treneris

  +2 [+] [-]

, 2015-10-21 20:05, pirms 9 gadiem
zigiss rakstīja: Regress turpinās - tātad pēc Rio būs jauns izlases galvenais treneris
Nav Regress, vienīgi Mārim sliktāks gads nekā parasti un citas valstis progresējušas un pienākušas klāt, ka ar vienkāršu meistarību vais nepietiek lai tiktu augstu, jo konkurence ir trīskāršojusies.

  +1 [+] [-]

, 2015-10-21 21:05, pirms 9 gadiem
kecbaja rakstīja: Nav Regress, vienīgi Mārim sliktāks gads nekā parasti un citas valstis progresējušas un pienākušas klāt, ka ar vienkāršu meistarību vais nepietiek lai tiktu augstu, jo konkurence ir trīskāršojusies.
kā tad nav, rezultāti to lieliski parāda. ir unikālais MŠ, bet nevienu jaunu top džeku Lakučs klāt nav izaudzinājis un iepriekšējās pozīcijas arī nav noturētas .. BMX tomēr Latvijai nozīmīgs veids, ar salīdzinoši labi atbalstu un infrastruktūru - iepriekšējām paaudzēm bija krietni grūtāk.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja