Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Latvijas BMX riteņbraucēji netiek tālāk par astotdaļfinālu Pasaules kausa posmā

Ints Megnis
Ints Megnis

Latvijas BMX riteņbraucēji netiek tālāk par astotdaļfinālu Pasaules kausa posmā
Vineta Pētersone. Foto: BmxEmotion

Latvijas BMX riteņbraucēji sestdien Parīzes pievārtē netika tālāk par astotdaļfinālu UCI Pasaules kausa BMX superkrosā sezonas piektajā etapā.

Dāmām Latviju pārstāvēja vienīgi Vineta Pētersone, kura vispirms savā kvalifikācijas kārtas braucienā bija piektā, bet pēc tam izcīnīja otro vietu "pēdējās cerības" braucienā un tika astotdaļfinālā. Tomēr šajā kārtā viņa vēlreiz bija piektā braucienā un palika uzreiz aiz ceturtdaļfināla. Kā zināms, šosezon pārliecinošāku sniegumu rādošā Vanesa Buldinska šonedēļ treniņā guva atslēgas kaula un rokas īkšķa lūzumu, sportistei cerot, ka izdosies atlabt līdz Eiropas čempionātam, kas pēc nedaudz vairāk nekā mēneša risināsies Valmierā.

Sestdien finālā triumfēja Laura Smuldersa no Nīderlandes, kurai sekoja amerikāniete Elisa Vilobija un Simona Kristensena no Dānijas, kamēr Pētersone tika klasificēta 27. vietā. Kopvērtējumā līdere ar 550 punktiem ir Vilobija, kura par desmit punktiem apsteidz Smuldersu, bet vēl piecus punktus zaudē sestdien piekto vietu guvusī Nīderlandes atlēte Judija Bāuva. Tikmēr Buldinska ar 145 punktiem ir 30. vietā, kamēr pērn sezonu desmitniekā noslēgusī Pētersone ar 85 punktiem ir tikai 35. pozīcijā.

Vīriem sestdien pirmo kārtu pārvarēja Mikus Strazdiņš, Filips Krists Rozītis un Kristens Krīgers, kamēr superkrosa debitants Niks Rožukalns un Eiropas kausa kopvērtējuma līderis junioriem Edvards Glāzers bija mazāk veiksmīgi. Tiesa, viņi abi pēc tam uzvarēja pēdējās cerības braucienos un arī sasniedza 1/16 finālu. Nākamo kārtu pārvarēja Rozītis, Krīgers un Strazdiņš, tomēr tālāk par astotdaļfinālu neviens netika. Noslēgumā Krīgers bija 39. vietā, Strazdiņš noslēdza sešdesmitnieku, Rozītis ieņēma 64. vietu, bet juniori Rožukalns un Glāzers palika attiecīgi 84. un 128. pozīcijā starp gandrīz 200 riteņbraucējiem.

Šeit finālā triumfēja Nīderlandes sportists Niks Kimans, kuram sekoja kolumbietis Alfredo Kampo un francūzis Žoriss Dodē. Kopvērtējumā drošs līderis ar 650 punktiem ir Kimans, kurš izcīnījis trīs uzvaras pēc kārtas, kamēr no Latvijas labākais ar 54 punktiem ir 52. vietu ieņemošais Krīgers. Ar 39 punktiem 63. vietu ieņem Strazdiņš, tikmēr Helvijs Babris un Glāzers tikuši pie septiņiem punktiem un noslēdz simtnieku, bet Rozītis šodien ieguva pirmos četrus punktus.

Pasaules kausa sestais posms notiks jau svētdien.

Šī gada kalendārā iekļauti desmit Pasaules kausa posmi, kas piecās nedēļas nogalēs norisināsies Lielbritānijā, Nīderlandē, Francijā, ASV un Argentīnā. Visās Pasaules kausa posmu sacensībās gan vīriem, gan arī dāmām būs iespējams tikt pie ļoti vērtīgiem Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas ranga punktiem. Pērn Pētersone izcīnīja desmito vietu Pasaules kausa sezonas noslēguma kopvērtējumā.

Ievērojot dzimumu līdztiesību, Tokijas olimpiskajās spēlēs gan vīriem, gan dāmām BMX sacensībās būs pa 24 pārstāvjiem. Vismaz vienu ceļazīmi garantēs 11 valstu pārstāvji pēc Nāciju ranga, kur tiek skaitīti trīs labāko rezultātu īpašnieki, vēl trīs sportisti uz četrgades nozīmīgākajām sacensībām tiks pēc pasaules ranga, bet noslēdzošās divas ceļazīmes sadalīs 2020. gada pasaules čempionātā. Šobrīd Latvija olimpiskajā Nāciju rangā vīriem ir 14. vietā, bet dāmām - 12. pozīcijā.

     [+] [-]

, 2019-06-08 23:36, pirms 5 gadiem
tā neko konkurencīte...