Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Smiltenē aizvadīts VIVUS.lv MTB Maratona 5. posms

Smiltenē aizvadīts VIVUS.lv MTB Maratona 5. posms
HRX maratona distances starts Foto: Agnis Melderis.

Svētdien, 28. jūlijā, Smiltenē – sporta centrā “Teperis”, aizvadīts LRF 1. kategorijas sacensību VIVUS.lv MTB Maratons 5. posms. Kalnu divriteņu braucēji sacentās HRX maratona, Latvijas Valsts Meži pusmaratona un Baltais pusaudžu distancēs.

Smiltenes vārds kalnu divriteņu saimes leksikā ir ierakstīts ar lielajiem burtiem, ne tikai tādēļ, ka MTB kustības aizmetņi Latvijā meklējami šajā apkārtnē, bet arī tāpēc, ka sacīkstes Tepera ezera piekrastē, vienmēr, ir lieliski organizētas un distanču maršruti ir izplānoti interesanti priekš ikviena dalībnieka. Arī šogad vairāk par tūkstoti velosportistu mēroja ceļu uz Smilteni, lai tveicīgajos laikapstākļos noskaidrotu, kurš būs ātrākais VIVUS.lv MTB maratona 5. posmā.

HRX maratona distancē uz starta stājās visi spēcīgākie Latvijas MTB disciplīnas braucēji un braucējas. Kā tas ierasts, tad toni sacīkstē nosaka DTG-MySport komandas sportisti. Kuri no starta svilpes savā kontrolē cenšas pārņemt daudzskaitlīgo pelotonu. Līdz pirmajam CAT aktīvākā braucēja starpfinišam viņiem pretestību izrāda NN Sporta kluba jaunie sportisti, bet tomēr pieredze dara savu un visātrāk līniju šķērso Uldis Ālītis (DTG-MySport), kuram seko komandas biedrs Oskars Muižnieks un turpat netālu ir arī Lauris Purniņš. Tālāko notikumu scenārijs pieredzēts teju ikvienā MTB maratona sacīkstē šosezon. Ar komandas biedru palīdzību un savu meistarību Oskaram Muižniekam (DTG-MySport) izdodās izvirzīties vadībā un iekrāt nepieciešamo handikapu, lai pārliecinoši finišētu pirmais. Pēc četrām ar pusi minūtēm finišu sasniedz Lauris Purniņš (DTG-MySport) un vēl pēc pusotras minūtes sprinta duelī ar Nauri Birkentālu (Subaru AD REM auto MTB) trešo vietu izrauj Uldis Ālītis. Dāmu ieskaitē savu triumfa sēriju turpina Lelde Ardava (Veloprofs – VW Komerctransports), kura tieši tāpat kā Oskars Muižnieks vīru ieskaitē liek lietā savu meistarību, pieredzi un sacīkstes izpratni, lai konkurentes noturētu drošā attālumā.

HRX maratona distance (vīri)

vietasportistskomanda
1.Oskars MuižnieksDTG-MySport
2.Lauris PurniņšDTG-MySport
3.Uldis ĀlītisDTG-MySport

HRX maratona distance (dāmas)

vietasportistekomanda
1.Lelde ArdavaVeloprofs - VW Komerctransports
2.Lāsma OzolaVeloprofs - VW Komerctransports
3.Anita AntoneBaldones velokomanda

Latvijas Valsts Meži pusmaratona distancē dalībniekiem jāpievar 27 kilometri. Starta koridora pirmajās rindās gozējas vīri Pulsaar un puiši ZZK komandu krāsās. Galvenā cīņā šajā, viskuplāk pārstāvētajā, distancē sagaidāma tieši starp šo komandu pārstāvjiem. Intriga par uzvarētāju saglabājas lielāko distances daļu, kad divvadībā izvirzās Latvijas Valsts Meži pusmaratona distances līderis Sandijs Kļaviņš (Pulsaar) un viņa komandas biedrs Zigmārs Zučiks. Mirkli pirms atgriešanās autokrosa trasē liksta ar ķēdi aizkavē Sandiju Kļaviņu, tādejādi Zigmāram Zučikam izdodās atrauties un izcīnīt savu pirmo uzvaru šogad. Sandijam jāsamierinās ar otro vietu, kas ir pietiekami, lai saglabātu līdera kreklu uz nākamo posmu, kas tiks aizvadīts Cēsīs. Trešo vietu nelielas grupas sprintā izkaro Ģirts Cirvelis (Roadex). Dāmu ieskatē uz uzvaras takas atgriezās Santa Sanija Jurgena (Dobeles Dzirnavnieks/FeelFree), kura aiz sevis atstāja Madaru Fūrmani (Dako Ziemeļvidzeme) un Renāti Rodionovu (Carnikava).

O'Learys sprinta izaicinājumā starp HRX maratona un Latvijas Valsts Meži pusmaratona dalībniekiem triumfēja Kristofers Rācenājs (DTG-MySport) un Santa Sanija Jurgena (Dobeles Dzirnavnieks/FeelFree).

Latvijas Valsts Meži pusmaratona distance (vīri)

vietasportistskomanda
1.Zigmārs ZučiksPulsaar
2.Sandijs KļaviņšPulsaar
3.Ģirts CirvelisRoadex

Latvijas Valsts Meži pusmaratona distance (dāmas)

vietasportistekomanda
1.Santa Sanija JurgenaDobeles dzirnavnieks/FeelFree
2.Madara FūrmaneDako Ziemeļvidzeme
3.Renāte RodionovaCarnikava

Nākamais VIVUS.lv MTB Maratons sacensību posms norisināsies 11. augustā Cēsīs.

Izmantotie resursi:
https://lrf.lv/index.php/mtb/aktual...