Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Bēcis piektais pēc pirmās dienas UCI kategorijas daudzdienu sacensībās Polijā

Toms Markss
Toms Markss

Bēcis piektais pēc pirmās dienas UCI kategorijas daudzdienu sacensībās Polijā
Armands Bēcis priekšplānā
Foto: rietumubankariga.com

Trešdien Polijā ar pirmajiem diviem posmiem startējis tradicionālais UCI 2.2 kategorijas daudzdienu velobrauciens "Course Cycliste de Solidarnosc". Pirmajā posmā labākais no Latvijas sportistiem bija "Rietumu banka – Rīga" riteņbraucējs Andris Vosekalns, kurš izcīnīja 14. vietu. Kopvērtējumā pēc diviem posmiem augstajā piektajā vietā ir Armands Bēcis.

Arī šajā gadā, tāpat kā pērn, Latvijas Nacionālā komanda ir pārstāvēta Polijā notiekošajā UCI 2.2 kategorijas velobraucienā "Course Cycliste de Solidarnosc". Mūsu komandas sastāvu trenera Toma Flakša vadībā veido “Rietumu banka – Rīga” komandas riteņbraucēji – Andris Vosekalns, Māris Bogdanovičs, Deins Kaņepējs, Viesturs Lukševics, Armands Bēcis un Ēriks Toms Gavars. Dalībnieku vidū bija gan valstu izlases, gan arī profesionālās kontinentālās, kontinentālās un klubu komandas.

Sacensību pirmajā dienā sportistiem bija jāveic divi grupas braucieni, kuru garumi bija 86 un 121 kilometrs. Pirmajā posmā, kas startēja Lodzā, uzvarētāja liktenis noskaidrojās lielās grupas finiša spurtā. Tiesa, distances laikā notika atrāviens. Tajā iesaistījās Armands Bēcis. Līdz finišam gan peletons bija kopā. Spurtā nepārspēts palika mājinieks Grzegors Stepniaks, kura laiks trasē bija 1 stunda 47 minūtes un 30 sekundes. Otrajā vietā ar tādu pat laiku ierindojās "CCC Sprandi Polkowice" poļu braucējs Alans Banažeks, kamēr trijnieku noslēdza pazīstamais Nīderlandes riteņbraucējs Johims Ariesens.

No latviešiem finišā visaugstāk ierindojās Andris Vosekalns, kuram 14. vieta. 25. pozīcijā ierindojās Māris Bogdanovičs, 56. Armands Bēcis, 60. Viesturs Lukševics, 83. Ēriks Toms Gavars, bet 86. Deins Kaņepējs (visi +00:00:00).

Otrajā posmā dalībnieki mērojās spēkiem 121,3 kilometru garajā distancē ar vairākiem kāpumiem tajā. Arī šeit sevi distances laikā lieliski apliecināja Armands Bēcis. “Rietumu banka – Rīga” komandu ikdienā pārstāvošais velosportists iesaistījās atrāvienā, nopelnot punktus ne tikai aktīvākā braucēja, bet arī kalnu karaļa vērtējumā. Pie tam, Armands tika arī pie vērtīgajām bonifikācijas sekundēm. Līdz finišam gan atrāviens tika likvidēts, bet uzvarētāja liktenis noskaidrojās finiša spurtā.

Tajā nepārspēts palika Banažeks. 19 gadus jaunais sportists trasē pavadīja 3 stundas 6 minūtes un 20 sekundes. Otrajā vietā finišēja Ariesens, bet trijnieku noslēdza “Domin sport” komandas poļu riteņbraucējs Kamils Zielinskis. No mūsu valsts sportistiem šajā posmā 29. bija Deins Kaņepējs, 35. Māris Bogdanovičs, 37. Viesturs Lukševics, 40. Andris Vosekalns, 66. Armands Bēcis (visi +00:00:00), bet Ērikam Toma Gavaram 96. vieta (+00:00:33). Sacensības turpina 108 dalībnieki.

Kopvērtējumā līderis ir Alans Banažeks, bet augstajā piektajā vietā ir Armands Bēcis. Viņu no līdera šķir septiņas sekundes. Aktīvākā braucēja vērtējumā Armands ir ceturtais, bet kalnu karaļa vērtējumā pat otrais.
Sacensības ceturtdien turpināsies ar 211 kilometru garu posmu. Kopumā velobraucienā iekļauti pieci posmi. Pēdējais no tiem norisināsies sestdien, 1. jūlijā.

Izmantotie resursi:
lrf.lv