Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Neilands: ""Giro d'Italia" biju gaidījis vairāk par piekto vietu"

Ints Megnis
Ints Megnis

Neilands: ""Giro d'Italia" biju gaidījis vairāk par piekto vietu"
Aleksejs Saramotins, Krists Neilands un Emīls Liepiņš uz Latvijas čempionāta goda pjedestāla. Foto: Latvijas Riteņbraukšanas federācija

Latvijas čempions šosejas riteņbraukšanā Krists Neilands sarunā ar Sportacentrs.com atzīst, ka nav pilnībā apmierināts ar piekto vietu prestižā daudzdienu velobrauciena "Giro d'Italia" etapā, tomēr priecājas, ka nav prom aizbraucis pilnīgi tukšā.

Neilands iepriekšējos divus gadus triumfējis Latvijas čempionāta grupas braucienā, bet ceturtdien Biķernieku trasē tika arī pie titula individuālajā distancē. Līdz ar to turpmākās pāris dienas viņš ir absolūtais valsts čempions.

"Esmu gandarīts, ka beidzot kļuvu par Latvijas čempionu individuālajā braucienā. Konkurence bija, tāpēc domāju, ka godam nopelnīju medaļu. Trase visiem ir zināma, bet taktiski šogad pamainīju detaļas, salīdzinot ar pagājušo gadu, jutos ļoti labi," pēc titula pauda riteņbraucējs. "Varbūt trase šeit nav interesantākā, bet ja man jāizvēlas atklāta šoseja un satiksme vai šeit, labāk riņķoju Biķerniekos nekā riskēju ar savu dzīvību. Paldies, ka šeit var noorganizēt drošas sacensības."

Latvijas čempionāts grupas braucienā svētdien notiks Neilanda dzimtajā Kuldīgā. "Nemēģinu pastiprināti nervozēt par Latvijas čempionātu, cenšos tam viegli pieiet. Divreiz esmu uzvarējis, bet jebkas var notikt. Būtu forši uzvarēt trešo reizi, bet, ja neizdosies, traģēdija nebūs. "

Neilandam pēdējais mēnesis bijis notikumiem bagāts. 29. maijā viņš izcīnīja piekto vietu "Giro d'Italia" 17. posmā, kaut sacensībās brauca apslimis, bet 16. jūnijā triumfēja sešas dienas garās Ungārijas tūres kopvērtējumā. "Pēc Ungārijas vēl biju aizbraucis uz Beļģiju, tur jutu, ka esmu manāmi saguris un man gāja ļoti grūti. Tāpēc nezināju, ko sagaidīt Biķerniekos, bet viss bija labi."

"Šogad "Giro d'Italia" bija smagāks mentāli, bet pērn fiziski. Nav viegli braukt, ja neesi vesels. Pērn bija pirmais Giro, tajā daudz ko mēģināju, kamēr šogad jau plāns bija fokusēties uz pāris etapiem," saka Neilands, kurš pērn atrāvienā bija devies sešos etapos, bet par šī gada sacensībām pilnīgi apmierināts nav. "Vismaz neaizbraucu galīgi tukšā, bet, iespējams, biju gaidījis kaut ko vairāk. Tomēr saaukstēšanās man visu izjauca, trīs dienas atrados uz antibiotikām un biju priecīgs, ka izcīnīju vismaz piekto vietu."

"Pēc Giro man negribējās braukt uz Ungāriju, nevēlējos doties, ja neesmu 100% vesels. Veselību izdevās savest kārtībā un pateicu, ka braukšu, ja man tiks dota iespēja pierādīt sevi," Neilands īsumā pauda par sekojošo Ungārijas tūri, kurā tika virzīts kā sevis pārstāvētās "Israel Cycling Academy" komandas līderis, doto iespēju attaisnojot.

  +2 [+] [-]

, 2019-06-28 13:31, pirms 5 gadiem
Teicu un teikšu - man patīk šie jaunie čaļi ar ambīcijām,kuri nav ar mieru gregarēt visu karjeru par algas čeku

     [+] [-]

, 2019-06-28 17:38, pirms 5 gadiem
sportists-amatieris rakstīja: Teicu un teikšu - man patīk šie jaunie čaļi ar ambīcijām,kuri nav ar mieru gregarēt visu karjeru par algas čeku
viens jau vien ir tāds.Neilands.

Es pateikšu godīgi,es Giro no Neilanda gaidiju GC top 50 iekļūšanu.