Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Skujiņš šodien aizvada pirmās sacensības "Cannondale" sastāvā

Toms Markss
Toms Markss

Skujiņš šodien aizvada pirmās sacensības "Cannondale" sastāvā
Toms Skujiņš
Foto: Linards Veide

Latvijas šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš savas "Cannondale Pro team" vienības sastāvā ceturtdien Spānijā startēs "Trofeo Felanitx - Ses Salines" UCI 1.1 kategorijas velobraucienā. Šīs carnikavietim būs ne tikai pirmās sacensības šajā gadā, bet arī pirmais starts viņa karjerā pasaules tūres komandas sastāvā.

Aizvadītā gada rudenī 24 gadus vecais Latvijas riteņbraucējs noslēdza divu gadu līgumu ar vienu no 18 pasaules tūres vienībām, "Cannondale Pro team", tādējādi piepildot vienu no saviem sportiskajiem mērķiem. Toma jaunās komandas bāze atrodas Eiropā, kur arī norisināsies visi prestižākie pasaules velobraucieni. Uz gaidāmo sezonu komandas sastāvs ir nokomplektēts. No pazīstamākajiem riteņbraucējiem, kuri startēs nākamajā sezonā vienības sastāvā ir jāmin – urugvajietis Rigoberto Urans un šobrīd Lietuvas labākais riteņbraucējs Ramunas Navardauskas, kurš aizvadītajā pasaules čempionātā izcīnīja bronzas medaļu. "Cannondale Pro team" ir internacionāla vienība, jo tās sastāvā kopumā ir 14 valstu riteņbraucēji. Visvairāk pārstāvji (septiņi) ir no ASV.

Ceturtdien Latvijas sportists aizvadīs savas pirmās sacensības “Cannondale” sastāvā, startējot Spānijā notiekošajā "Trofeo Felanitx - Ses Salines" velobraucienā, kam piešķirta UCI 1.1 kategorija. Šīs sacensības kā pirmo oficiālo pārbaudi turpmākajiem sezonas velobraucieniem izmanto liela daļa pasaules vadošo komandu braucēju, kuri Maljorkā aizvadījuši treniņnometni. Kopumā līdz februāra sākumam šajā reģionā tiks aizvadīti četri vienas dienas un viens daudzdienu velobrauciens. Līdzīgi kā iepriekšējos gados, arī šogad komandas katrā no šiem velobraucieniem veiks sastāvu izmaiņas, tādējādi arī Skujiņš ļoti iespējams startēs ne visos no pieciem velobraucieniem.

"Trofeo Felanitx - Ses Salines" velobraucienā dalībniekiem būs jāveic 174 kilometru gara distance, tostarp gar Vidusjūras krastu. Lai arī, distancē iekļauti vairāki nelieli kāpumi, tomēr gaidāms, ka uzvarētājs varētu noskaidroties finiša spurtā. Šīs sacensības šajā gadā kā pirmo startu jaunajā sezonā izvēlējušies vairākas no pasaules riteņbraukšanas zvaigznēm. Viņu vidū esošais pasaules čempions individuālajā braucienā Vasils Kirjienka ("Sky"), četrkārtējais pasaules čempions šajā distancē Fabians Kančellara ("Trek – Segafredo"), vācu sprinteris Andrē Greipels ("Lotto Soudal") un daudzi citi. No Skujiņa komandas biedriem, bez mūsu sportista, jāizceļ arī lietuvieša Ramunas Navardauskas un nīderlandiešu – Dilana Van Bārla, kā arī Toma Jeltes Slegtera dalība. Pagājušajā gadā tieši ar šo sacensību sēriju, sezonu iesāka Aleksejs Saramotins, kurš divas reizes tiešā veidā sekmēja komandas biedra Matteo Pelučī uzvaras.

Informāciju sagatavoja:
Toms Markss
Latvijas Riteņbraukšanas federācijas preses sekretārs:

     [+] [-]

, 2016-01-28 13:00, pirms 8 gadiem
Lai veicas Tomam! Parasti viņam labākie rezultāti ir sezonas otrajā daļā, bet gan jau arī šodien nepazudīs!