Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Liepiņš šoruden saņēmis piedāvājumu arī no pasaules spēcīgākās velokomandas

Ints Megnis
Ints Megnis

Liepiņš šoruden saņēmis piedāvājumu arī no pasaules spēcīgākās velokomandas
Emīls Liepiņš. Foto: Kaspars Suškevičs

Latvijas vadošais šosejas riteņbraukšanas sprinteris Emīls Liepiņš šoruden saņēmis piedāvājumu arī no pasaules šī brīža spēcīgākās komandas "Quick-Step Floors", tomēr, saprotot, ka līdz šādam līmenim vēl nepieciešams nedaudz progresēt, izvēlējies variantu, kur viņš būs līderis, sarunā ar Sportacentrs.com pastāstīja sportists.

Pērn Liepiņš 13 reizes finišēja labāko trijniekā UCI kategorijas velobraucienos vai to posmos, tomēr viņam ilgstoši neizdevās atrast komandu šim gadam, līgumu ar Lielbritānijas vienību "One Pro" noslēdzot vien tad, kad cits Latvijas profesionālais riteņbraucējs Toms Skujiņš bija sociālajos tīklos pavēstījis par tautieša nedienām. Šogad Liepiņš turpināja braukt lieliski un izcīnīja piecas uzvaras, no kurām prestižākais bija triumfs Beļģijas kausa posmā – “Market Heiste Pijl” sacensībās (UCI 1.1 kategorija).

1. septembrī "One Pro" paziņoja, ka nākamsezon vairs nepastāvēs, tāpēc Liepiņš atkal sāka meklēt jaunu komandu un oktobra vidū kļuva zināms, ka viņš pievienojies Beļģijas profesionālajai kontinentālajai komandai “WB Aqua Protect Veranclassic”. Liepiņš uzsver, ka šogad līgumu nopelnījis pats saviem spēkiem, tāpēc nav bijusi vajadzība atkārtoti izmēģināt sociālo tīklu spēku.

"Ar šo gadu esmu apmierināts, īsti neko vairāk nevarēju vēlēties. Visu plānu izpildījām, vienīgi Eiropas čempionātā caurā riepa patraucēja - tur varēja cīnīties par godalgām, tomēr tas ir sports," atceras sportists, kurš augustā Glāzgovā kontinenta meistarsacīkstēs iesaistījās izšķirošajā atrāvienā, bet cauras riepas dēļ no tā bija spiests atpalikt, beigās samierinoties ar 19. vietu. "Esmu to pārdzīvojis bet tāpat citreiz padomāju, kas būtu, ja nebūtu šī caurā riepa. Tajā dienā bija super kājas, visu laiku bija otrā elpa, tāpēc varēju tikai maukt."

"Ģenerālsponsors "Aston Martin" bija pateicis, ka dos vai nu četru miljonu budžetu, vai nedos neko "Brexit" dēļ. Kaut kas nojuka un neiedeva neko, jo Anglijā visi uzņēmumi tur naudu pie sevis un negrib neko dot ārā," Liepiņš pastāstīja par līdzšinējās komandas izjukšanu. "Tomēr jau saņēmu zvanu no komandas bosa, kurš teica, ka viņi taisās veidot komandu 2020. gadam, tāpēc vēlas jau runāt ar mani par līgumu tam. Viņu mērķis ir vai nu Pasaules tūres vai profesionālā kontinentālā komanda."

Liepiņš stāsta, ka līgums ar jauno komandu izziņots aptuveni mēnesi pēc tam, kad tas bija noslēgts, turklāt pavisam neilgi pēc parakstīšanas viņš saņēmis piedāvājumu no "Quick-Step Floors" komandas, kas šosezon bija pārliecinoši labākā Pasaules tūrē, svinot 73 uzvaras. "Bija piedāvājums arī no Pasaules tūres komandām - "Quick Step" -, bet vēl vajag izaugt un tad ņemt visu lielo. Es tur būtu kā tīrākais palīgs, bet mans mērķis bija būt līderim. Nākamgad kā mērķis ir atkal izcīnīt vismaz piecas uzvaras. Pērn teicu 13, bet zinot, kādas sacensības braukšu nākamgad - Parīze - Rubē, Flandrijas tūre -, piecas uzvaras būtu ļoti, ļoti labi. Līgums man parakstīts, kā komandas līderim, bet tas būs jāpierāda - ja nevarēšu pierādīt sevi, noliks otrajā fonā, tomēr domāju, ka viss būs kārtībā," stāsta sprinteris.

Liepiņš atklāj, ka šobrīd uzlabo fizisko sagatavotību un ar riteni tik daudz nebrauc. 2. decembrī viņš dosies uz Spāniju, bet jau 12. decembrī sāksies pirmā treniņnometne ar jauno komandu.

Arī pēdējo divu gadu Latvijas čempions grupas braucienā Krists Neilands atklājis, ka saņēmis piedāvājumus no Pasaules tūres komandām, tomēr sapratis, ka vēl līdz tam līmenim nepieciešams gadu progresēt, tāpēc pagarinājis līgumu ar "Israel Cycling Academy" vienību. Līdz ar to nākamgad, visticamāk, vienīgais Latvijas pārstāvis Pasaules tūrē būs Toms Skujiņš, kurš pagājušajā nedēļas nogalē trešo reizi tika nosaukts par gada labāko Latvijas riteņbraucēju.

  +1 [+] [-]

, 2018-11-28 14:29, pirms 5 gadiem
Bus grūti,jo Beļģi nemīl šancēt uz citu valstu līderiem.Komandā uz līdera lomu pretendē arī DeHejs(94),Ista(328),Plankārts(321),Igaunis Nommela(142) veiksmīgi brauca 2018 gadā.Francūzis Žastins Džūlzs(164).Būs sevi no sezonas sākuma jāpierāda.Emīls uz šodienu rangā 264 vietā

  +1 [+] [-]

, 2018-11-28 18:55, pirms 5 gadiem
Ko gan viņš darītu QSF? Labāk kaut kur ilgāk pasēdēt un pierast, nekā mainīt komandas kā zeķes.