Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Krasts debijas reizē finišē 63. vietā pasaules junioru čempionāta grupas braucienā

Toms Markss
Toms Markss

Krasts debijas reizē finišē 63. vietā pasaules junioru čempionāta grupas braucienā
Alekss Krasts
Foto: Foto: Marina Jasjukeviča

Ceturtdien Austrijas pilsētā Insbrukā notiekošajā pasaules čempionātā šosejas riteņbraukšanā junioru puišu grupas braucienā vienīgais Latvijas sportists Alekss Krasts 160 dalībnieku konkurencē finišēja 63. vietā. Pārliecinoši par pasaules čempionu kļuva Beļģijas velosportists Remko Evenepoels.

Pasaules čempionāta šosejas riteņbraukšanā piektajā sacensību dienā godalgas grupas braucienā sadalīja junioru grupu sportisti. Ceturtdienas rīta pusē junioru meiteņu grupas braucienā 102 dalībnieču konkurencē Līna Svarinska finišēja 41. vietā, kamēr Danielai Leitānei 56. pozīcija.

Dienas otrajā pusē par godalgām sacentās junioru puiši. Starp 160 dalībniekiem bija arī Alekss Krasts (RRS/ Murjāņu sporta ģimnāzija). Ogrēnietim šī bija debija tika augstā mēroga grupas brauciena sacensībās. Individuālajā braucienā Alekss sasniedza 52. rezultātu.

Grupas braucienā juniori mērojās spēkiem 131,6 kilometru garajā distancē. Trases pirmajā daļā lieli kāpumu nebija, tomēr otrajā daļā bija jāpievar divi izteikti lieli kāpumi, no kuriem otro, kas bija iekļauts Insbrukas aplī, riteņbraucēji veica divas reizes.

Peletons lielā mērā sadalījās jau pirmajā kāpumā. Alekss Krasts, tāpat kā liela daļa konkurentu cīnījās par to, lai ļoti smagajā distancē sasniegtu finišu. Tas izdevās vien nedaudz vairāk kā pusei no visiem riteņbraucējiem. Viņu vidū bija arī no Ogres nākušais riteņbraucējs. Krasts finišu sasniedza 63. vietā, uzvarētājam Remko Evenepoelam zaudējot 18 minūtes un 57 sekundes. Jāizceļ, ka Alekss ir pirmā gada juniors un šajā vecuma grupā varēs startēt arī nākamajā sezonā.

Evenepoels, kurš šogad uzvarējis Eiropas čempionātā un pasaules čempionāta individuālajā braucienā, lieliski apliecināja savu favorīta statusu. Tas izdevās pat par spīti piedzīvotajam kritienam. Beļģijas riteņbraucējs, kurš jau noslēdzis ilgtermiņa līgumu ar “Quick – Step Floors” vienību, trasē pavadīja 3 stundas 3 minūtes un 49 sekundes. Otro vietu ieguva vācietis Mariuss Maijrhofers, kurš visilgāk spēja turēties līdzās uzvarētājam. Finišā abus šķīra 1 minūte un 25 sekundes. Labāko trijnieku noslēdza itālietis Alesandro Fančellu (+00:01:38).

Svētdien pasaules čempionāta grupas braucienā elites vīriem Latviju pārstāvēs Krists Neilands un Toms Skujiņš.

Izmantotie resursi:
lrf.lv

     [+] [-]

, 2018-09-28 14:37, pirms 6 gadiem
Jautājums Latvijas Riteņbraukšanas federācijai: kāpēc šobrīd Austrijā notiekošajā pasaules čempionātā šosejas riteņbraukšanā U-23 grupas braucienā piedalās 5 braucēji no Ruandas un 4 braucēji no Luksemburgas un ... NEVIENS no Latvijas ?!
Vai Rwanda un Luksemburga ir dižākas velo valstis nekā Latvija ?!
Izskatās,ka lielākas !!!