Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

"Jumbo-Visma" neveiksmes turpinās, "Vuelta a Espana" debijā uzvar Jakobsens

"Jumbo-Visma" neveiksmes turpinās,  "Vuelta a Espana" debijā uzvar Jakobsens
Fabio Jakobsens (centrā) un Sems Benets (pa labi) finišā. Foto: EPA/Scanpix

"Vuelta a Espana" sānvējiem bagātajā ceturtajā posmā uzvaru izcīnīja lielo tūru debitants 22 gadus vecais Fabio Jakobsens no "Deceuninck-Quick Step", kamēr no sacensībām izstājās viens no "Jumbo-Visma" spēcīgākajiem braucējiem Stevens Kreisveiks.

"Vuelta a Espana" 175,5 kilometrus garajā etapā bija iekļauts tikai viens kategorizēts kāpums, kas no finiša atradās diezgan tālu. Sprinteriem parocīgajā dienā atrāvienā devās vien divi braucēji. Tomēr posma vidusdaļā no sacensībām izstājās viens no galvenajiem favorītiem cīņā par uzvaru kopvērtējumā Stevens Kreisveiks no "Jumbo-Visma", kurš "Tour de France" pirms mēneša izcīnīja trešo vietu. Pirmajā posmā komandu individuālajā braucienā nīderlandietis kopā ar vēl vairākiem biedriem krita, savainojot celi, kas bija galvenais izstāšanās iemesls.

Apmēram 10-20 kilometrus pirms finiša peletons pamatīgi izstiepās, ko ietekmēja spēcīgs sānvējš. Kontroli priekšgalā pārņēma "EF Education First" komanda. Tomēr, kā ierasts, tuvojoties beigām, par labāku pozīcijas ieņemšanu cīnījās sprinteru vienības. Visveiksmīgāk tas izdevās "Deceuninck-Quick Step".

Kā viens no pirmajiem finiša spurtu uzsāka tieši beļgu komandas 22 gadus vecais sprinteris Fabio Jakobsens, kurš par mata tiesu uzvarēja. Ar otro vietu nācās samierināties iepriekšējā etapa uzvarētājam Semam Benetam, kurš, iespējams, uzvarētu, ja distance būtu nedaudz garāka, tomēr Īrijas čempions šoreiz nedaudz kļūdījās taktiski. Tikmēr trešais bija gandrīz divmetrīgais vācietis Makss Valšaids.

"Vuelta a Espana" ceturtā posma rezultāti

VSportistsValstsKomandaLaiks
1.Fabio JakobsensNīderlandeDeceuninck-Quick Step4:04:16
2.Sems BenetsĪrijaBora-Hansgrohe
3.Makss ValšaidsVācijaSunweb
4.Fernando GavirjaKolumbijaUAE-Emirates
5.Luka MezgecsSlovēnijaMitchelton-Scott
6.Marks ŠarūFrancijaFDJ

"Vuelta a Espana" kopvērtējums

VSportistsValstsKomandaLaiks
1.Nikolass RoučsĪrijaSunweb13:55:30
2.Nairo KintanaKolumbijaMovistar+0:02
3.Rigoberto UransKolumbijaEF Education First+0:08
4.Mikels NjeveSpānijaMitchelton-Scott+0:22
5.Migels Anhels LopessKolumbijaAstana+0:33
6.Primožs RogličsSlovēnijaJumbo-Visma+0:36