Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

"Rietumu – Delfin" Portugālē svētdien uzsāks jauno sezonu

Toms Markss
Toms Markss

"Rietumu – Delfin" Portugālē svētdien uzsāks jauno sezonu
Emīls Liepiņš
Foto: rietumudelfin.com

Latvijas kontinentālā šosejas riteņbraukšanas komanda "Rietumu – Delfin" svētdien, 1. martā, ar dalību Portugālē notiekošajā UCI 1.2 kategorijas velobraucienā "Cycling Portugal-Classica de Loulé" uzsāks jauno sacensību sezonu.

Nepilnu mēnesi pēdējo gadu Latvijas vadošā šosejas riteņbraukšanas komanda "Rietumu – Delfin" aizvada treniņnometni sev ierastajā Spānijas reģionā. Trenera Toma Flakša audzēkņi daudz laika veltījuši ne tikai apjoma treniņiem, bet arī ātruma un spēka palielināšanai. Komandas sastāvā notikušas arī vairākas izmaiņas, tomēr no iepriekšējās sezonas pamatsastāva sportistiem, "Rietumu – Delfin" rindas atstājis tikai Andžs Flaksis.

Jau šo svētdien "Rietumu – Delfin" uzsāks sacensību sezonu. Priekšā UCI 1.2 kategorijas vienas dienas velobrauciens "Cycling Portugal - Classica de Loulé". Šīs sacensības komandai būs pirmā iespēja redzēt treniņā ieguldītos augļus un salīdzināt sevi ar citu kontinentālo komandu sportistiem. Kopumā Portugālē tiks aizvadītas pavisam trīs sacensības. Bez šī velobrauciena, gaidāmas vēl divas daudzdienu sacensības.

"Cycling Portugal - Classica de Loulé" velobraucienā no Latvijas komandas startēs – Andris Smirnovs, Emīls Liepiņš, Andris Vosekalns, Armands Bēcis, Krists Neilands, Deins Kaņepējs, igaunis Reijo Puhms un rumānis Lars Pria. Igaunijas un Rumānijas riteņbraucēji komandas sastāvā atgriezušies pēc vienas sezonas pārtraukuma.

Komandas sprinteris Emīls Liepiņš pastāstīja par gatavošanos jaunajai sezonai:

Kā vari būt apmierināts ar savu sportisko formu šobrīd?
Pagaidām esmu apmierināts ar to. Treneris sacīja, ka ir liels progress salīdzinot ar pagājušo gadu. Esmu progresējis savā attīstībā.

Uz ko pēdējās divās treniņu nedēļās likāt lielāko uzvaru?
Trenējamies pakāpeniski, sākot no apjoma treniņiem, beidzot ar dažāda veida spēka vingrinājumiem. Strādājam gan līdzenumā, gan arī kalnos. Pēdējās dienās tieši lielākais uzsvars tiek likts uz ātruma darbu.

Ko tu sagaidi no pirmajām sacensībām Portugālē?
Pirmās sacensības izmantoja treniņa nolūkos, lai pilnvērtīgi sagatavotos tālākajiem startiem un pilnveidotos savā attīstībā. Galvenais uzdevums būs atgūt sacensību garšu un, protams, pārbaudīt savu gatavību pēc veiktā treniņu darba ziemas apjomā.

Kādi ir tavi mērķi šai sezonai?
Varu teikt, ka mērķi šogad ir lieli. Vēlos sevi parādīt no pašas labākās puses, esmu daudz progresējis attīstībā un ceru, ka tas dos augļus. Pēc trenera teiktā un prognozēm, šogad vajadzētu būt ļoti labai sezonai. Darīšu visu, lai trenera teiktais piepildītos.

Izmantotie resursi:
lrf.lv