Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Straujiem soļiem tuvojas jaunā LVM MTB un Gravel Velomaratona sezona

Toms Markss
Toms Markss

Straujiem soļiem tuvojas jaunā LVM MTB un Gravel Velomaratona sezona
Jaunā sezona sola daudz jaunumu
Foto: Māris Vancevičs

28. aprīlī ar pirmo posmu no Cēsīm līdz Valmierai startēs jaunā Latvijas valsts mežu (LVM) MTB un Gravel Velomaratona sezona. Organizatori nākuši klajā ar vairākām interesantām novitātēm, kas sagaida velo cienītājus pašmāju lielākajā un tradīcijām bagātākajā veloseriālā.

Cēsis – Valmiera ir viens no pašiem senākajiem posmiem Latvijā notiekošajos MTB maratonos, kam ir ļoti būtiska loma Tautas sporta attīstībā mūsu valstī. Vairāk nekā 20 gadu laikā tas kļuvis par klasiku ikvienam velo cienītājam, neatkarīgi no sportiskās sagatavotības vai izvēlētās distances. Otro gadu pēc kārtas sacensību centrs atradīsies Cēsu Pils laukumā.

Līdz ar Rāmnieku tilta pār Gauju rekonstrukcijas beigām, 43 kilometru garā Lielbāta MTB trase atkal vedīs par jau ierastajām takām gar Gauju. Tikmēr Toyota Gravel distance pirmajā posmā būs nedaudz vairāk nekā 80 kilometru gara, piedāvājot distanci pa grants un meža ceļiem, pļavām un platākām takām.

Organizatori padomājuši arī par jaunāko paaudzi. Maxima bērnu braucieni norisināsies Cēsīs pie viesnīcas “Hotel Cēsis”, trasei vedot pa skaistajām Cēsu lielām. Zēnu un meiteņu braucējiem, kā arī nesteidzīgiem dabas baudītājiem, izcili piemērots būs mammadaba Veselības brauciens.

Jaunums, ka šajā distancē tiks iekļauta arī cienījamo vīru M65 grupa, kas iepriekš atradās , Lielbāta MTB distancē. Cēsis – Valmiera posmā veselības brauciena garums sasniegs 32,9 kilometrus. Finišs visām distancēm, atskaitot bērnu braucienu, atradīsies pie Svētā Sīmaņa baznīcas.

Cēsis – Valmiera starta laiki un distanču garumi:

laiksdistance
10:00 Maxima Bērnu braucieni
12:00 Lielbāta MTB brauciens(43.7 km)
12:30 mammadaba MTB distance(32.86 km)
13:00 Toyota Gravel distance(80.2 km)

Reģistrācija pirmajam posmam un visai sezonai pilnā sparā rit mājaslapā Velosipēdu maratoni Latvijā - velo.lv Tur atrodams arī nolikums un cita noderīgākā informācija.

Jaunajā sezonā iekļauti seši posmi. Bez Cēsis – Valmiera, velo draugi no visas Latvijas un apkārtējām valstīm tiksies arī – Siguldā, Valkā/Valgā, Smiltenē, Gulbenes novada Lācītēs un Ogrē. Divi no posmiem – Valka/Valga un Smiltene – būs kopīgi ar Igaunijas populārā velo seriāla “Estonian Cup” posmiem.

8. jūnijā gaidāmais Valka/Valga posms būs īpašs ar to, ka tajā tiks noskaidroti Latvijas, Igaunijas un Ziemeļvalstu čempioni Gravel riteņbraukšanā.

LVM MTB/ Gravel Velomaratona sezonas kalendārs:

datumsposms
28. aprīlisCēsis – Valmiera
12. maijsSigulda
8. jūnijsValka/ Valga
30. jūnijsSmiltene
14. jūlijsLācītes
22. septembrisOgre

Izmantotie resursi:
velolv