Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

"Vuelta a Espana" otrajā posmā dominē kolumbieši, Rogličs reabilitējas

"Vuelta a Espana" otrajā posmā dominē kolumbieši, Rogličs reabilitējas
Nairo Kintana. Foto: AFP/Scanpix

"Vuelta a Espana" notikumiem bagātajā otrajā posmā uzvaru izcīnīja kolumbietis Nairo Kintana, kamēr velobrauciena galvenais favorīts slovēnis Primožs Rogličs atguva vakar zaudēto laiku un kopvērtējumā pakāpās uz sesto vietu.

"Vuelta a Espana" otrajā posmā labas izredzes izcīnīt pirmo uzvaru bija gan kopvērtējuma favorītiem, gan sprinteriem un klasiku speciālistiem. 200 kilometrus garajā distancē braucējus sagaidīja vairāki nopietni kalni, kā arī neskaitāmi pauguri, kuros tika pievarēti vairāk nekā 3500 kāpuma metri.

Izšķirošie notikumi risinājās ārkārtīgi stāvajā Puig Llorenca kāpumā, kur dažbrīd kalna stāvums pārsniedza 15%. 20 kilometrus pirms finiša bija nojaušams, ka uzvarētājs būs kāds no līderu sešinieka, kur atradās augstkalnē spēcīgie kolumbieši Nairo Kintana un Rigoberto Urans, kā arī viens no vakardienas lielākajiem neveiksminiekiem slovēnis Primožs Rogličs.

Neilgi pirms finiša pārsteidzošu uzbrukumu veica "Movistar" pārstāvošais Kintana, kurš nelielo pārsvaru saglabāja līdz finišam, uzvarot otro reizi "Vuelta a Espana" posmā. Pirmā bija 2016. gadā, kur kolumbietis izcīnīja uzvaru arī kopvērtējumā, spraigā cīņa uzveicot Krisu Frūmu.

Kā otrais finišu pēc piecām sekundēm sasniedza īrs Nikolass Roučs, kurš kļuva arī par velobrauciena līderi, bet trešo vietu ieņēma vakardien kritienā nobrāzumus guvušais Rogličs. Slovēnis kopvērtējumā no 99. pozīcijas pakāpās uz sesto. 37 sekundes pēc uzvarētāja finišēja arī pārējie kopvērtējuma favorīti.

"Vuelta a Espana" otrā posma rezultāti

VSportistsValstsKomandaLaiks
1.Nairo KintanaKolumbijaMovistar5:11:17
2.Nikolass RoučsĪrijaSunweb+0:05
3.Primožs RogličsSlovēnijaJumbo-Visma
4.Rigoberto UransKolumbijaEF Education First
5.Fabio AruItālijaUAE-Emirates
6.Mikels NjeveSpānijaMitchelton-Scott+0:08

"Vuelta a Espana" kopvērtējums

VSportistsValstsKomandaLaiks
1.Nikolass RoučsĪrijaSunweb5:26:12
2.Nairo KintanaKolumbijaMovistar+0:02
3.Rigoberto UransKolumbijaEF Education First+0:08
4.Mikels NjeveSpānijaMitchelton-Scott+0:22
5.Migels Anhels LopessKolumbijaAstana+0:33
6.Primožs RogličsSlovēnijaJumbo-Visma+0:36