Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

Smukulis: "Mērķis ir darbs komandas interesēs"

Smukulis: "Mērķis ir darbs komandas interesēs"
Gatis Smukulis
Foto: Katushateam.com

Šosejas riteņbraukšanā sportisti šobrīd cītīgi gatavojas prestižajam "Tour de France" velobraucienam, kas 29.jūnijā sāksies ar 213 kilometrus garo posmu no Portovekio uz Bastiju. Braucēju vidū šogad būs arī latvietis – 26 gadus vecais "Katusha" komandas sportists Gatis Smukulis.

Intervijā "Sporta Avīzei" Smukulis atklāja, ka jūtas gatavs startam. Gan fiziskā, gan psiholoģiskā ziņā problēmu neesot, lai gan sportists sagaida, ka neliels satraukums pirms starta varot būt.

Jautāts par tūres mērķiem, Smukulis norādīja, ka primārais mērķis esot atbalstīt komandas līderi Hoakimu Rodrigesu. Uz to esot mērķēts visas komandas darbs – lai gan "Katusha" rindās ir arī norvēģu sprinteris Aleksandrs Kristofs, tomēr galvenā uzmanība tiks veltīta tieši Rodrigesam. Smukulim gan ir arī savi, individuāli mērķi – latviešu riteņbraucējs cer uz veiksmīgu startu kādā no individuālajiem braucieniem.

Latvijas pārstāvis, gatavojoties tūres sacensībām, īpašu uzmanību ir pievērsis kritieniem iepriekšējos gados. "Man liekas, tas ir pats galvenais, kas var izslēgt no turpmākās cīņas. Tāpēc arī visa darbība būs uz līderi, lai viņu nosargātu (grupas) priekšā, lai viņš neiekļūtu kritienos. Tas būs galvenais uzdevums."

Pilna intervija lasāma šodienas "Sporta Avīzē."


Emīls Liepiņš. Foto: LRF

Liepiņam 123. vieta Romandijas velobrauciena individuālajā braucienā

LETA. Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš piektdien ieņēma 123. vietu UCI Pasaules tūrē iekļautā daudzdienu velobrauciena "Tour de Romandie" trešajā posmā, kurā sportisti sacentās individuālajā braucienā.
Veronika Monika Stūriška
Foto: Nico van Dartel

Latvijas dāmas nedēļas nogalē ASV noslēgs UCI Pasaules kausa sezonu BMX

Sestdien un svētdien ASV esošajā Tulsas BMX centrā ar piektā un sestā posma sacensībām noslēgsies UCI Pasaules kausa sezona BMX superkrosā. Latviju sacensībās pārstāvēs “Silvas ziķeru” kluba sportistes – Veronika Monika Stūriška un Vineta Pētersone.
Kristiāns Belohvoščiks
Foto: LDSF.lt

Belohvoščiks izcīna 20. vietu ''Liberazione'' velobraucienā Itālijā

Latvijas U23 izlases šosejas riteņbraucējs Kristiāns Belohvoščiks (“Monaco Team”) ceturtdien Itālijā finišēja 20. vietā UCI 2. kategorijas viendienu sacensībās “Gran Premio della Liberazione” sportistiem līdz 23 gadu vecumam. Renāts Štāls debijas sacensībās “Onec” komandā finišu nesasniedza.