Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Celitāns Slovēnijā finišē 26. vietā UCI C1 kategorijas krosā

Toms Markss
Toms Markss

Celitāns Slovēnijā finišē 26. vietā UCI C1 kategorijas krosā
Kristers Celitāns
Foto: Publicitātes

Latvijas junioru MTB riteņbraucējs Kristers Celitāns nedēļas nogalē Slovēnijā pēc piedzīvotas tehniskas problēmas finišēja 26. vietā UCI C1 kategorijas krosā – “XCO Vrtojba”.

Pērnā gada Latvijas U16 grupas čempions XCO krosā Kristers Celitāns devies uz Itāliju, kur aizvada treniņnometni un startē Itālijā un Slovēnijā notiekošajos XCO krosos. “Garām ejot” vienības riteņbraucējs aizvadītās nedēļas nogalē Slovēnijā startēja “XCO Vrtojba” krosā.

Junioru konkurencē piedalījās 60 sportisti. Kristeram starta pozīcija nebija no augstākajām. Pirmais aplis pagāja izkarojot savu vietu un apsteidzot virkni no konkurentiem. Latviešu riteņbraucējs spēja iekļūt TOP20, pietuvojoties arī kārotajam desmitniekam, kas dotu pirmos UCI punktus. Diemžēl, bet otrajā aplī Kristera velosipēdu piemeklēja tehnisks defekts, kas prasīja vairāk nekā pus otru minūti.

Novērsis defektus, Celitāns metās atgūt pozīcijas. Finišu viņš sasniedza 26. vietā, nedaudz vairāk kā 6 minūtes aiz uzvarētāja. Nepārspēts tehniski sarežģītajā, bet ļoti interesantajā trasē izrādījās slovēnis Gaspers Stajnars.

Izmantotie resursi:
lrf.lv