Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Slavenais itāļu riteņbraucējs Petaki saņēmis divu gadu diskvalifikāciju

Andrejs Siliņš

Slavenais itāļu riteņbraucējs Petaki saņēmis divu gadu diskvalifikāciju
Alesandro Petaki. Foto: imago / Scanpix

LETA--DPA. Karjeru jau beigušais itāļu riteņbraucējs Alesandro Petaki, kurš savulaik tika dēvēts par sprinta karali, saņēmis divu gadu diskvalifikāciju par dopinga noteikumu pārkāpumiem.

Jau ziņots, ka Starptautiskā Riteņbraukšanas savienība (UCI) par iespējamu dalību vērienīgā dopinga lietošanas shēmā piespriedusi pagaidu diskvalifikācijas četriem riteņbraucējiem, starp kuriem bija arī itālis.

Kā ziņoja UCI, kas atsaucās uz Austrijas varasiestāžu vēstīto, Petaki neatļautas darbības veica laika posmā no 2012. līdz 2013.gadam, bet tagad par to jau saņēmis divu gadu diskvalifikāciju.

Iepriekš vēstīts, ka Austrijas un Vācijas policijas dažādās vietās, kur februārī tika aizvadīts pasaules čempionāts tādos ziemas sporta veidos kā distanču slēpošana, tramplīnlēkšana ar slēpēm un ziemeļu divcīņā, veica kratīšanu, pēc kuras tika aizturēti vairāki sportisti un vēlāk arī ārsts.

Vērienīgajā dopinga lietošanas shēmā, kurā aizliegto vielu lietojušajiem sportistiem tika pārlietas "tīras" asinis, kopumā iesaistīti vairāk nekā 20 sportisti. Galvenais aizdomās turamais ir ārsts Marks Š. no Erfrutes, kurš februārī tika aizturēts.

Petaki jau 2008.gadā par dopinga lietošanu izcieta desmit mēnešu diskvalifikāciju.

45 gadus vecais Petaki karjeras laikā uzvarējis sešos "Tour de France", 22 "Giro d'Italia" un 20 "Vuelta a Espana" posmos. Viņš pašās prestižākajās tūrēs pa reizei triumfējis sprinteru ieskaitē.

Izmantotie resursi:
LETA