Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

"Xsports Kauss" piektajā posmā uzvaras laurus plūc Kaņepējs

Niklāvs Švēde
Niklāvs Švēde

"Xsports Kauss" piektajā posmā uzvaras laurus plūc Kaņepējs
Trešdienas vakara goda pjedestāls
Foto: Edgars Adijāns

Xsports Kauss 2014 šosejas riteņbraukšanas seriāla piektajā posmā Biķernieku sporta kompleksā Rīgā triumfējis "Alpha Baltic-Unitymarathons.com" latviešu riteņbraucējs Deins Kaņepējs.

Neraksturīgi šai Xsports Kauss seriāla sezonai, kad riteņbraucējiem pārsvarā nācies saskarties ar nepatīkami vēsiem laikapstākļiem un lietu, trešdienas vakarā velo draugus Biķerniekos sveicināja silts un saulains laiks. Kārta jau piektajam no sešiem kausa izcīņas posmiem, kas šoreiz uz starta pulcēja 104 dalībniekus. Konkurenci pašmāju braucējiem sastādīja kaimiņi lietuvieši un latviešu leģionārs Viesturs Lukševics, kurš ikdienā pārstāv Ukrainas kontinentālo vienību "Amore&Vita" un vēl nesen, jūlija mēneša pirmajā pusē, "Tour of Qinghai Lake" (UCI 2.HC) daudzdienu ietvaros cīnījās Ķīnas augstkalnē.

Vakara gaitā peletons tika pastāvīgi saraustīts, un priekšgalā atradās kāda mazāka vadošā grupiņa. Sponsoru starpfinišos lauvas tiesu uzvaru guva "Rietumu-Delfin" komanda, tās pārstāvjiem esot ātrākajiem trijos no četriem sprintiem. Vien noslēdzošo ceturto starpfinišu izcēla Deins Kaņepējs no "Alpha Baltic-Unitymarathons.com". Kā ierasts, sprintu uzvarētāji savā īpašumā ieguva punktus zaļā krekliņa ieskaitē, kā arī sponsoru (Bosch, Cannondale, Jacobs Creek, Nutrend Latvija) sarūpētās balvas.

STARPFINIŠU UZVARĒTĀJI
- Andris Smirnovs (Rietumu-Delfin)
- Dmitrijs Sorokins (Rietumu-Delfin)
- Emīls Liepiņš (Rietumu-Delfin)
- Deins Kaņepējs (Alpha Baltic-Unitymarathons.com)

Lūzuma punkts sacensībās bija vērojams četrus apļus pirms finiša. Lielā grupa vadībā palaida septiņus braucējus, kurus līdz finiša līnijai tā arī nenoķēra. Bēgļu vidū bija Uldis Ālītis, Andžs Flaksis (abi "Rietumu-Delfin"), Artūrs Beļēvičs ("Fans AP-print"), Mārtiņš Blūms ("ZZK"), Deins Kaņepējs ("Alpha Baltic-Unitymarathons.com"), Klāvs Rubenis ("RRS Trek") un Ervīns Smoļins ("NN Sporta Klubs"). Neviens no septītnieka neizrāvās solo uzbrukumā, un posma uzvarētājs noskaidrojās mazās grupas finiša sprintā. Spraigā cīņā pārāks bija 18 gadus vecais un augumā raženais Kaņepējs, bet pārējās vietas uz pjedestāla izcīnīja Ālītis un Latvijas čempions MTB maratonā Blūms. Uzvarētāja vidējais ātrums - 44.66km/h.

Kaņepējs ar paceltām rokām šķērso finiša līniju (foto: Edgars Adijāns)

Peletonā tikmēr nervozs izvērtās pēdējais 13. aplis, jo neveidojās finiša vilciens, un visi, tā teikt, lauzās kur nu katrs spēja. Noslēdzošajā kilometrā grupas priekšgalā lielā ātrumā (~55km/h) un asfalta nepatīkami krita titulētais Ainārs Ķiksis ("Xsports Cycling Team"), sev līdzi gan nevienu sekotāju nepaķerot. Sprintā ātrākie bija Andris Smirnovs ("Rietumu-Delfin") un Ķikša komandas biedrs Kristaps Knops.

Pilns rezultātu saraksts: ŠEIT

Līdera dzeltenā krekliņa īpašnieks Krists Neilands no "Rietumu-Delfin" šoreiz noslēdza labāko desmitnieku un vēl vairāk nostiprinājās kausa izcīņas vadībā. No triumfa sezonas kopvērtējumā Neilandu var apturēt vienīgi Rihards Bartuševics ("Trek Team"). Xsports Kauss 2014 seriāla noslēguma posms norisināsies 8. augustā. Kur? Protams, ka iecienītajā Biķernieku sporta kompleksā Rīgā.

XSPORTS KAUSS 2014
PIEKTAIS POSMS (71.5km)

1. Deins Kaņepējs (Alpha Baltic-Unitymarathons.com) 1:36:03
2. Uldis Ālītis (Rietumu-Delfin)
3. Mārtiņš Blūms (ZZK)
4. Ervīns Smoļins (NN Sporta Klubs)
5. Andžs Flaksis (Rietumu-Delfin)
6. Artūrs Beļēvičs (FANS AP-print) +0:00:03
7. Klāvs Rubenis (RRS Trek) +0:00:05
8. Andris Smirnovs (Rietumu-Delfin) +0:00:17
9. Kristaps Knops (Xsports Cycling Team)
10. Krists Neilands (Rietumu-Delfin)

KOPVĒRTĒJUMS
1. Krists Neilands (Rietumu-Delfin) 198p
2. Rihards Bartuševics (Trek Team) 157p
3. Ervīns Smoļins (NN Sporta Klubs) 122p
4. Kristaps Knops (Xsports Cycling Team) 116p
5. Deins Kaņepējs (Alpha Baltic-Unitymarathons.com) 112p
6. Ivo Viļumovs (Xsports Cycling Team) 108p
7. Andris Vosekalns (Rietumu-Delfin) 101p
8. Edvīns Reinholds (Tukums) 82p
9. Jānis Ozols (Tukums) 78p
10. Edgaras Kovaliovas (Rietumu-Delfin) 78p

KOMANDU IESKAITE
1. Rietumu-Delfin 383p
2. Xsports Cycling Team 355p
3. Tukums 188p
4. NN Sporta Klubs 185p
5. Alpha Baltic-Unitymarathons.com 143p
6. Tandēms-EtichSport 76p

2014. gada šosejas riteņbraukšanas seriālu organizē veikals Xsports un "Xsports Cycling Team". Informatīvais atbalstītājs ir evelo.lv, bet par pasākuma veiksmīgai norisei nepieciešamo gādā atbalstītāji: Bosch, Nutrend, Vittel, Cannondale, Forum Auto un Peugeot, Jacobs Creek un Koblenz.

Plašāka informācija:
evelo.lv