Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Vēl iespējams reģistrēties dalībai lielākajā nekomerciālajā velobraucēju saietā Latvijā

Andrejs Siliņš

Līdz 25.maija plkst. 10.00 interneta mājas lapā Jaunumi » Velodiena Kuldīgā - Eiropa.... iespējams reģistrēt dalību pasākumam „Velodiena Kuldīgā 2012”, kurš norisināsies 26. maijā Kuldīgā.

Dienas velo brauciena dalībniekiem ir iespēja izvēlēties doties kādā no 4 maršrutiem. Pirmais maršruts (~10km) - ģimenēm ar pirmsskolas vecuma bērniem un senioriem, otrais maršruts (~25km) ģimenēm ar bērniem, skolēniem. Trešais maršruts (~35km) - ikdienas velobraucējiem, sportiskiem jauniešiem un ceturtais maršruts (~46 km) - pieredzes bagātiem velobraucējiem. Ikviens velobrauciena dalībnieks, kas būs izbraucis maršrutu un veicis atzīmi noteiktos kontrolpunktos, varēs piedalīties izlozē par galveno balvu – veikala XSPORTS dāvāto divriteni.

Pasākuma ietvaros, programma pasākuma dalībniekiem, vietējiem iedzīvotājiem un Kuldīgas viesiem tiks piedāvāta plaša kultūras un aktīvās atpūtas programma. Pasākumi notiks Kuldīgas Rātslaukumā un pilsētā. Velodienas laikā dalībnieki un līdzjutēji varēs baudīt vietējo bērnu un jauniešu, kā arī Talsu BJC defilē meiteņu priekšnesumus, Kanāla 2 muzikālā šova „Okartes skatuve” finālista Jāņa Buķeļa programmu, Stieņu supermenu šovu, velotriālistu paraugdemonstrējumus, kā arī citas izklaides. Notiks arī Latvijas čempionāts velotriālā.

Ikvienam interesentam ir iespēja piedalīties nakts braucienā, kura maršruts vedīs pa nelieliem meža celiņiem, Riežupes dabas parka apkārtnē. Starts nakts velobraucienam notiks Rātslaukumā, bet finišs plānots Kuldīgas pilsētas dārzā, kur dalībnieki saņems siltu zupu un plkst. 0.40 varēs noskatīties īsfilmu „Life Cycles”.

Velobrauciens notiek jau piekto gadu un šobrīd tam reģistrējušies 1396 aktīvisti. Pasākumu organizē Kuldīgas novada p/i „Kuldīgas tūrisma attīstības centrs” sadarbībā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā. Atbalsta Kuldīgas novada pašvaldība. Sadarbības partneri Kuldīgas novada p/i „Kuldīgas novada sporta skola”, SIA „Velokurjers” un Kuldīgas novada p/a „Kuldīgas kultūras centrs”.

Sīkāka informācija par pasākumu interneta mājas lapā Jaunumi » Velodiena Kuldīgā - Eiropa....

Informāciju sagatavoja
Jana Bergmane
Kuldīgas tūrisma attīstības centrs
Tūrisma speciāliste