Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

"Giro d'Italia" kopvērtējumā milzīgas izmaiņas, Neilands ārpus simtnieka

"Giro d'Italia" kopvērtējumā milzīgas izmaiņas, Neilands ārpus simtnieka
"Giro d'Italia" 12. posma dalībnieki Foto: EPA/Scanpix

"Giro d'Italia" 12. posmā pirmo profesionālo uzvaru karjerā izcīnīja itālietis Čezāre Benedeti, kurš iekļuva 25 braucēju lielā dienas atrāvienā. Kopvērtējumā vadību pārņēma slovēnis Jans Polancs, bet Krists Neilands finišēja 132. vietā.

Vakardien no "Giro d'Italia" izstājās divas sprinta zvaigznes - Keilebs Jūens un Elija Viviani. Lēmums ir tāds, jo nākamās dienas būs kalniem bagātas un trīs nedēļas garajā velobraucienā ir palicis tikai viens posms, kurā sprinteri cīnīsies par uzvaru. Kā arī abi sprinteri plāno piedalīties riteņbraukšanas lielākajās sacensībās - "Tour de France". Jūens uzvarēja divas reizes 102. "Giro d'Italia", bet Viviāni jāsamierinās ar vairākām otrajām vietām.

12. posma dienas atrāvienā devās 25 braucēju liela grupa, kuras pārsvars pār peletonu vienubrīd bija 15 minūtes. Aizraujošā cīņā pirmo profesionālo uzvaru karjerā izcīnīja itālietis Čezāre Benedeti no "Bora-Hansgrohe" komandas, kurš finiša spurtā pārspēja tautieti Damiano Karuso un īru Ediju Danbāru. 25 sekundes pēc uzvarētāja finišēja slovēnis Jans Polancs no "UAE-Emirates" komandas, kurš kļuva par kopvērtējuma līderi. Iepriekšējos sešos posmos līderis bija Polanca komandas biedrs Valērio Konti.

Lielajā grupā, kur brauca kopvērtējuma galvenie favorīti, notika cīņa par pārsvara samazināšanu pret Primožu Rogliču. No pārējiem izdevās aizbēgt Mikelam Landam un Migelam Anhelam Lopesam, tomēr viņi pret Rogliču un citiem favorītiem spēja atspēlēt 28 sekundes.

"Israel Cycling Academy" pārstāvošais Krists Neilands finišēja 132. pozīcijā. Vadībā kopvērtējumā šobrīd ir divi slovēņi, bet Polancs, tāpat kā komandas biedrs Konti, mazticams noturēsies Top 3 līdz "Giro d'Italia" 21. posma finišam.

"Giro d'Italia" 12. posma rezultāti:

VietaRiteņbraucējsValstsKomandaRezultāts
1.Čezāre BenedetiItālijaBora-Hansgrohe3:41:49
2.Damiano KarusoItālijaBahrein Merida+0:00
3.Edijs DanbārsĪrijiaINEOS+0:00
4.Džanluka BranbiljaItālijaTrek-Segafredo+0:02
5.Eross KapekiItālijaDeceuninck-Quick Step+0:06
6.Jans PolancsSlovēnijaUAE-Emirates+0:25
132.Krists NeilandsLatvijaIsrael Cycling Academy+20:02

"Giro d'Italia" kopvērtējums:

VietaRiteņbraucējsValstsKomandaRezultāts
1.Jans PolancsSlovēnijaUAE-Emirates48:49:40
2.Primožs RogličsSlovēnijaJumbo-Visma+4:07
3.Valērio KontiItālijaUAE-Emirates+4:51
4.Eross KapekiItālijaDeceuninck-Quick Step+5:02
5.Vinčenco NibaliItālijaBahrein Merida+5:51
6.Bauke MolemaNīderlandeTrek-Segafredo+6:02
113.Krists NeilandsLatvijaIsrael Cycling Academy+55:18