Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

''Cape Epic'' priekšpēdējā posmā mainās laika apstākļi; latvieši joprojām topā

Toms Markss
Toms Markss

''Cape Epic'' priekšpēdējā posmā mainās laika apstākļi; latvieši joprojām topā
Oskars Muižnieks (priekšplānā) un Lauris Purniņš soļo pretim uzvarai kopvērtējumā amatieru grupā

Foto: Sportograf.com

Sestdien Dienvidāfrikā aizvadīts “absa Cape Epic” sestais posms. Spēcīgajai svelmei atkāpjoties, latvieši savas pozīcijas nezaudēja. Vīru amatieru konkurencē Oskars Muižnieks un Lauris Purniņš svinēja septīto pārliecinošo uzvaru, absolūtajā ieskaitē gūstot 22. pozīciju. Tikmēr dāmu amatieru konkurencē Beate Kovgere un Krista Pūcīte ierindojās trešajā vietā.

Ja iepriekšējās dienās “Cape Epic” dalībniekus sagaidīja pat +37 grādu karstums, tad sestdien laika apstākļi ievērojami mainījās. Gaisa temperatūra bija vien ap +20 grādiem, kas ievērojami uzlaboja braukšanas apstākļus un nebija papildus slogs sportistu veselībai. Tiesa, par sevi lika manīt lietus.

Sestajā posmā riteņbraucēji veica 87 kilometrus ar 2400 augstuma metriem. Trasē tika pieveikti vairāk nekā desmit dažāda garuma kāpumi un tehniski nobraucieni. Šajā posmā sportisti varēja vairāk izbaudīt “single track” posmu.

Mūsu vīru duetam no “Latvian Wannabe Pro Cyclists” tieši šāda trase bija gana parocīga. Visai ātri mūsu vīri ieguva ļoti nozīmīgu pārsvaru pār pārsējiem amatieru duetiem un devās pretim ļoti augstvērtīgam rezultātam arī absolūtajā ieskaitē.

Finišu Oskars un Lauris sasniedza pēc trasē pavadītajām 4 stundām 5 minūtēm un 48 sekundēm. Otro vietu ieguva Simeons Nīderers un Patriks Tiners no Šveices, kuri mūsu sportistiem piekāpās par 17 minūtēm un 26 sekundēm. Absolūtajā ieskaitē latvieši izcīnīja 22. vietu. Elites grupas uzvarētājiem Metjū Bīrsam un Hovardam Grotsam abi latvieši piekāpās par 19 minūtēm. TOP10 palika 10 minūšu atstatumā.

Kopvērtējumā pirms rīt gaidāmā noslēdzošā posma “Latvian Wannabe Pro Cyclists” braucēji amatieru vīru grupā ieņem vairāk nekā pārliecinošu pirmo vietu. Tikmēr absolūtajā vērtējumā mūsējie ir pakāpušies uz 22. pozīciju.

Aizraujoša cīņa sestajā posmā bija mūsu dāmām no “RoadexEMU” – Beatei Kovgerei un Kristai Pūcītei. Abas līdz pat pašām beigām sīvi spēkojās par otro vietu ar mājinieču duetu. Finišā gan nedaudz ātrākas izrādījās dienvidāfrikānietes – Karlī Kūkī un Mikaijla Benkšteina – kurām mūsu sportistes piekāpās par nieka 18 sekundēm. Uzvaru svinēja kopvērtējuma līderes Paula Lopesa un Alehandra Ariasa.

Kopvērtējumā Beate un Krista ieņem ļoti stabilu otro vietu un diezgan droši var teikt, ka tajā arī noslēgs aizraujošās sacensības.

Slavenās sacīkstes, kas jau tagad Latvijas sportistiem ir kļuvušas par visu laiku veiksmīgākajām, noslēgsies svētdien. Pēdējā posmā tiks veikta 67 kilometru gara distance ar 2000 augstuma metriem.

Izmantotie resursi:
lrf.lv