Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Flaksis un Smirnovs pārspēj igauņus, triumfējot lielajā Tartu MTB maratonā

Toms Markss
Toms Markss

Flaksis un Smirnovs pārspēj igauņus, triumfējot lielajā Tartu MTB maratonā
Andžs Flaksis (no labās)
Foto: Delfi.ee

Svētdien lielisku panākumu sasnieguši Latvijas vadošās riteņbraukšanas komandas "Rietumu – Delfin" sportisti, kuri izcīnījuši dubultuzvaru Igaunijas lielākajās kalnu riteņbraukšanas sacensībās – Tartu MTB maratonā. Par uzvarētāju kļuva Andžs Flaksis, kamēr otrais bija vēl viens kurzemnieks Andris Smirnovs.

Tartu MTB maratons, kas šogad norisinās jau 17. reizi, ir lielākais Igaunijas kalnu riteņbraukšanas notikums, pulcējot vairākus tūkstošus riteņbraucējus no Igaunijas, Latvijas, Lietuvas, Somijas, Vācijas, Ķīnas un citām valstīm. Arī šogad riteņbraucēji sacentās divās dažāda garuma distancēs – 89 un 40 kilometros.

Lauvas tiesa no dalībniekiem startēja 89 kilometru garajā distancē. Kopumā, lai arī trase bija gara, tomēr tā nebija pārāk sarežģīta, jo tajā dominēja zemes un meža ceļi, kas ļāva turēt visai lielu tempu. Dalībnieku vidū bija arī virkne "Rietumu – Delfin" komandas riteņbraucēji. Viņu vidū arī SEB MTB maratona kopvērtējuma līderis Andžs Flaksis, kā arī Andris Smirnovs, Uldis Ālītis, Dmitrijs Sorokins, Andrejs Podāns un Sandis Āķis.

Distances laikā līderu grupā no "Rietumu – Delfin" sportistiem aktīvi brauca Flaksis un Smirnovs, kuriem sīvu konkurenci centās sagādāt vairāki vadošie igauņu sportisti. 20 kilometrus pirms finiša abi kurzemnieki spēja atrauties no sekotājiem un palika divatā. Kopā sastrādājoties, abi lepnā vientulībā sasniedza Elvas slēpošanas stadionu. Uzvaru izcīnīja Andžs Flaksis, kuram turpat blakus sekoja Andris Smirnovs. Uzvarētāja rezultāts distancē bija 2 stundas 29 minūtes un 11 sekundes. Trešajā vietā tikmēr ierindojās Latvijā labi zināmais igaunis Alges Māsigmets, kurš no Flakša atpalika nepilnas divas minūtes.

No pārējiem "Rietumu – Delfin" riteņbraucējiem Dmitrijs Sorokins finišēja 16. pozīcijā, 18. bija Edgaras Kovaliovas. Uldis Ālītis ieņēma 25. vietu, Andrejs Podāns finišēja 62. Tikmēr Sandim Āķim 96. rezultāts.

Informāciju sagatavoja:
Toms Markss
Komanda Rietumu – Delfin