Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Riteņbraucējam Lapiņam 20. vieta

Jānis Pārums

Latvijas riteņbraucējs Andis Lapiņš Somijas pilsētā Tamperē notiekošajā Eiropas Jaunatnes olimpiskajā festivālā kritēriju braucienā ierindojās 20. vietā, kas ir pagaidām augstākais mūsu riteņbraucēju veikums šajā jaunatnes olimpiādē.

Riteņbraukšanas sacensības šodien notika kritēriju disciplīna. Visi riteņbraucēji tika sadalīti trijās grupas un pirmais starts plkst. 10.00. Latvijas braucēji diemžēl tika sadalīti katrs savā grupā, tātad katrā pa vienam.

Pēc sacensību rezultātiem visi braucēji kvalificējās A un B fināliem. A finālā iekļuva 54 labākie braucēji. Pēc pirmā brauciena A finālam vienīgais kvalificējas Andis Lapiņš, savukārt Gatis Pundurs un Pauls Zvirbulis kvalificējas B finālam. Finālbraucieni bija 34 kilometrus gari.

A finālā iekļuvušais Lapiņš nodemonstrēja atzīstamu sniegumu un finišēja 20. vietā. B finālā Gatis Pundurs finišēja 11. vietā (kopsumā - 65.), bet Pauls Zvirbulis 15. (kopsummā - 69.). Andis Lapiņš pēc finiša atzina, ka bijis grūti, jo kopējais temps ļoti liels un grūti tik uz priekšu.

Informāciju sagatavoja:
Mārtiņš Brižs, LOK Olimpisko sacensību aģentūra

     [+] [-]

, 2009-07-22 23:40, pirms 15 gadiem
"Andis Lapiņš pēc finiša atzina, ka bijis grūti, jo kopējais temps ļoti liels un grūti tik uz priekšu" - Nezinu kā kļūdiņa tā ir, ja sportista, tad var piedot - pēc smagas distances īpaši skaidri parunāt nevar Bet ja autora kļūda, tad lūgums izlabojiet, lūdzu! Jo, pirmkārt, temps nevar būt liels (un pat ļoti liels), tas var būt ātrs, un, otrkārt, "grūti tik uz priekšu" kaut kā neviennozīmīgi skan, vai ne tā? Ja atstāt vienu mazu vārdu "tik", tad sanāk, ka prasās šāds izteiciens - "Grūti? Tik uz priekšu!!!" Bet ja bez jokiem, tad tur laikam vajadzētu būt darbības vārdam "tikt". Nu bet tas tā, nevajag pievērst lielu uzmanību manam kašķīgumam. Bet to "kopējais temps ļoti liels" lūdzu izlabojiet!