Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Kovgere un Pūcīte svin pirmo uzvaru ''Cape Epic''; triumfē arī vīri

Toms Markss
Toms Markss

Smagākajā “absa Cape Epic” posmā pārliecinošu uzvaru amatieru dāmu grupā izcīnīja “RoadexEMU” vienības meitenes – Beate Kovgere un Krista Pūcīte, kurām šis ir pirmais panākums šajās sacensībās. Vīru konkurencē piekto dienu pēc kārtas nepārspēti palika – “Latvian Wannabe Pro Cyclists” braucēji – Lauris Purniņš un Oskars Muižnieks.

“Absa Cape Epic” ceturtdien turpinājās ar kāpumu ziņā smagāko posmu. 73 kilometru garajā distancē tika pievarēti 2550 augstuma metru. Trasē bija iekļauti nozīmīgi kāpumi. Ļoti prasīgi pret braucējiem bija arī nobraucieni, kur netrūka ne akmeņu ne citu šķēršļu. Pie tam, milzīgs faktors bija spēcīgais karstums, kas pārsniedza +38 grādus pēc celsija.

Vīru amatieru konkurencē mūsu braucēji – Oskars Muižnieks un Lauris Purniņš – iesāka gana piesardzīgi. Pēc pirmās kontrolatzīmes abi bija devītajā vietā. Tomēr turpinājumā savu darbiņu paveica teju nevainojami. Tika apsteigti visi konkurenti un noķerti virkne priekšā startējošie elites braucēji. Oskars un Lauris finišēja pēc 3 stundām 59 minūtēm un 8 sekundēm.

Tuvākie sekotāji – Kristofers Portugals un Renato Landa – tika apsteigti par 5 minūtēm un 29 sekundēm. Absolūtajā ieskaitē latviešiem šajā posmā 35. vieta. Kopvērtējumā pirms noslēdzošajiem trijiem posmiem abu pārsvars pār tuvākajiem sekotājiem – Simeonu Nīdereru un Patriku Tineru – jau sasniedz 55 minūtes un 57 sekundes.

Dāmu amatieru grupā lielisks sniegums skarbajos laika apstākļos alūksnietei Beatei Kovgerei un talsiniecei Kristai Pūcītei. Mūsu dāmas, trasē atstājot pēdējos spēku, spēja izcīnīt savu pirmo uzvaru “Cape Epic”. Trasē latvietes pavadīja 6 stundas 45 minūtes un 13 sekundes. Tuvākās sekotājas Carila Kūka un Mikaila Benkenšteina no Dienvidāfrikas tika apsteigtas par 8 minūtēm un 35 sekundēm.

Kopvērtējumā mūsu sportistes saglabā otro vietu, 44 minūtes un 52 sekundes aiz Paulas Lopesas un Alehandras Ariasas.

Rīt sacensību dalībniekus sagaida 70 kilometru garais piektais posms ar 1750 augstuma metriem.

Izmantotie resursi:
lrf.lv