Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Karro atgriežas Ķeguma mototrasē “Vivus MTB Maratona” pirmajā sezonas posmā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Karro atgriežas Ķeguma mototrasē “Vivus MTB Maratona” pirmajā sezonas posmā
Foto: Agnis Melderis/Vivus.lv MTB maratons

Pēc mēneša, 21.aprīlī, Ķeguma “Zelta zirgs” mototrasē ar kārtējo sezonu startēs ikgadējais, iecienītais un lielākais MTB riteņbraukšanas seriāls “Vivus.lv MTB Maratons”, kas pulcē gan pašmāju, gan kaimiņvalstu spēcīgākos riteņbraucējus, kā arī citu sporta veidu pārstāvjus vai vienkārši MTB sacensību mīļotājus.

Šajā sezonā organizatori ir sarūpējuši dažādus jaunumus. Šogad ir pieteicies startēt pasaules junioru čempions motosportā Matīss Karro. Kāpēc Matīss Karro atgriežas Ķeguma atpūtas un sporta kompleksā ''Zelta zirgs”? Tāpēc, ka Matīss šogad ir nolēmis sevi izaicināt Vivus.lv MTB maratons seriālā un pirmais posms notiks viņam ļoti tuvā vietā – slavenajā Ķeguma mototrasē.

Pie jaunumiem “Vivus.lv MTB Maratona seriālā noteikti ir jāatzīmē, ka šogad būs veselas trīs pilnīgi jaunas trases – jau pieminētais Ķegums, kā arī divas trases Alūksnes pusē Opekalnā. Šogad svarīgi pieminēt, ka tieši “Vivus.lv MTB maratona seriāla ietvaros Cēsīs, 4. augustā notiks sezonas svarīgākas MTB sacensības – Latvijas čempionāts MTB Maratonā un, protams, ka sezonu noslēgsim ar nu jau tradicionālo MTB100, kas šogad atkal atgriezīsies Igaunijā - Vaste Roosa.

Organizatori aicina izmēģināt spēkus visiem, kam patīk MTB velobraukšana vai vienkārši grib izbaudīt Latvijas dabu. Viņi piedāvā piecas dažādas distances visām gaumēm:

- Karcher MTB maratons patiks visiem, kas to jau dara ikdienā vai grib sevi izaicināt, jo distances garums ap 50 kilometriem;
- Latvijas Valsts mežu pusmaratona distance izaicinās visus interesentus, kas kādreiz jau ir pamēģinājuši Vivus.lv MTB maratons un tādus, kas gribētu izmēģināt spēkus pirms pāriešanas uz maratona distanci;
- Pusaudžu distance būs piemērota jauniešiem ar vēlmi pasportot un ar citiem jauniešiem papriecāties;
- Cido bērnu brauciens – pašiem mazākajiem censoņiem, kas grib braukt līdzi vecākiem un braukt kā mamma vai tētis;
- Atpūtas brauciens būs kā reiz visiem, kas grib baudīt Latvijas dabu, iepazīties ar MTB un vienkārši kopā ar kolēģiem, draugiem izmēģināt ko jaunu.

“Vivus.lv MTB maratona” seriāla 2024. gada posmi:

21.04.2024 – 1.posms Ķegums “Zelta zirgs” mototrase
25.05.2024 – 2.posms Alūksne, Opekalns
26.05.2024 – 3.posms Alūksne, Opekalns
06.07.2024 – 4.posms Talsi, Kamparkalns
07.07.2024 – 5.posms Talsi, Kamparkalns
04.08.2024 – 6.posms Cēsis “Latvijas čempionāts MTB maratonā”
07.09.2024 – 7.posms Ape/ Vaste Roosa Igaunija, #MTB100

Informāciju palīdzēja sagatavot
Santa Kazaine