Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Pizika kausa izcīņa noslēdzas ar Latvijas labāko riteņbraucēju un bērnu kopīgo stafeti

Toms Markss
Toms Markss

Pizika kausa izcīņa noslēdzas ar Latvijas labāko riteņbraucēju un bērnu kopīgo stafeti
Gatis Smukulis arī šoreiz piedalās Pizika kausa izcīņā
Foto: Agnis Melderis

Pirms Latvijas Neatkarības proklamēšanas gada dienas noslēgusies trešā Arvja Pizika kausa izcīņa velokrosā sezona. Par kopvērtējuma uzvarētāju elites grupā vīriem kļuva "Rietumu – Delfin" komandas riteņbraucējs Dmitrijs Sorokins. Tikmēr Valmieras posmā Latvijas vadošie riteņbraucēji kopā ar mazajiem sportistiem veica aizraujošo stafešu braucienu.

Aizvadītajās brīvdienās lieli un mazi riteņbraucēji pulcējās divās skaistās Vidzemes pilsētās, lai startētu Arvja Pizika kausa izcīņas velokrosā noslēdzošajos divos posmos. Sestdien sacensības norisinājās Smiltenē, bet svētdien Valmierā.

Smiltenē visus riteņbraucējus un velokrosa cienītājus gaidīja Jāņkalna estrādē sagatavotā trase. Tā izcēlās ar daudzajiem kāpumiem un nobraucieniem, kas raksturīgi teju ikvienai Smiltenes novada trasei. Īpašas šīs sacensības bija teju desmit vietējās sporta skolas audzēkņiem, kuri startējuši visos Pizika kausa izcīņas posmos, bet nu varēja atrādīties vietējiem līdzjutējiem.

Kā pirmie trasē devās paši jaunākie dalībnieki. Šeit Kategorija 1 grupā puišiem uzvaru svinēja Mārupes BMX kluba braucējs Emīls Allers. Viņam sekoja Miks Meijers un Mārtiņš Purbērziņs. Kategorija 2 konkurencē triumfs "Riteņvasaras" pārstāvim Krišjānim Ratniekam. Otrais šeit mājinieks Edgars Timermanis un trešais igaunis Kermo Tamm. Kat 3 konkurencē par visiem ātrāks bija Lauri Tamm, apsteidzot Mārtiņu Maslovu un valmierieti Rūdolfu Piziku. Meiteņu jaunākajā grupā triumfēja Tartu pārstāve Miina Ojasild, otrā talsiniece Karīna Bernāne, trešā Rūta Binovska.

M14 puišu grupā starp 12 dalībniekiem Jāņkalna priedēs triumfs starptautisko pieredzi guvušajam Aleksam Krastam. Aiz viņa finiša līniju šķērsoja Daniels Kažis un Elvijs Zommers. W16 konkurencē meitenēm ātrākā bija "RRS/ Booking Group" riteņbraucēja Viktorija Loiko, aiz muguras atstājot ķekavnieci Kristu Ratnieci un rīdzinieci Adeli Ilgu Spigovsku. Jauniešu konkurencē pogas visiem izgrieza trenera Ulda Puzaka audzēknis Vladlens Gurkins. Otrajā pozīcijā finišēja Ričards Roberts Sauja, bet trešajā Karls Brents Premets. M18 konkurencē triumfs Kristapam Jānim Rūsiņam. Nākamais finišā bija Niklāvs Boļšis, bet trešais igaunis Latte Raimo.

Sieviešu elitē latviešu dāmām neizdevās no troņa mest igaunieti Mari Liis Motus, kurai kārtējā uzvara. Otrā palika Anna Ratniece, bet trešā Līga Actiņa. Senioru grupā šoreiz startēja pieci dalībnieki. Uzvara tika Oskaram Gailišam, otrais bija Tarmo Mottos, trešais Rego Strazdiņš. Elites grupā starp 13 sportistiem uzvaru svinēja Kristaps Kipurs, kuram sekoja kopvērtējuma līderis Dmitrijs Sorokins un lietuvietis Andrejs Dolgovas.

Svētdien daudzi desmiti riteņbraucēji pulcējās Dīvaliņa pļavās Valmierā. Bez ierastajām sacensībām, jau otro gadu Arvis Piziks organizēja arī stafešu braucienu. Tajā mazie braucēji izlozēja savu komandas biedru. Starp tiem bija teju visi pašmāju labākie riteņbraucēji. Startēja Gatis Smukulis, Toms Skujiņš, Andris Vosekalns un citi. Tāpat stafetē brauca arī BMX olimpieši – Edžus Treimanis, Rihards Veide un Sandra Aleksejeva. Pārstāvēti bija arī vadošie MTB elites sportisti – Matīss Preimanis, Arnis Pētersons un Mārtiņš Blūms. Gan lieli, gan mazi šajā stafetē guva pozitīvas emocijas. Bērni tika arī pie autogrāfiem no mūsu vadošajiem sportistiem.

Tikmēr sacensībās jaunākajā vecuma grupā triumfēja Emīls Allers, otrais bija Miks Meijers, bet trešais Justs Jurka. Kat2 grupā uzvara Krišjānim Ratniekam, otrajā vietā šoreiz igaunis Miks Meijers, bet trešajā smiltenietis Edgars Timermanis. Kat 3 konkurencē kārtējais panākums Lauri Tamm, bet viņam sekoja Mārtiņš Maslovs un mājinieks Rūdolfs Piziks. Kat 4 grupā meitenēm visas konkurentes arī šoreiz pārspēja igauniete Miina Ojasild. Otrā tikmēr bija valmieriete Krista Ermiņa, bet trešā talsiniece Karīna Bernāne.

M14 zēnu grupā pirmais Valmierā Alekss Krasts. Uz papēžiem viņam mina Daniels Kažis un enerģiskais rīdzinieks Arvo Godiņš. W16 konkurencē jaunietēm skaists triumfs Viktorijai Loiko, otrā bija Krista Ratniece, bet trešā smilteniete Eva Elīza Leikarte. Šajā pat konkurencē puišiem nepārspēts Dīvaliņa pļavās palika Vladlens Gurkins, otrajā vietā finišēja Karls Brents Premets no Igaunijas, bet trešajā "NN Sporta kluba" pārstāvis Artūrs Krasts.

Junioru grupā neveiksme piemeklēja līdzšinējo kopvērtējuma līderi Kristapu Jāni Rūsiņu, kurš finišēja tikai piektajā vietā. Uzvara tikmēr nonāca ķekavnieka Niklāva Boļša rokās. Viņam sekoja divi igauņi – Siim Lepik un Raimo Latte. Sieviešu elitē ātrākā bija Mari – Liss Mottus, otrā finišēja Līga Actiņa, bet trešā bija Anna Ratniece. Senioru konkurencē Tarmo Mottos izdevās pārspēt Oskaru Gailišu, bet trešais bija Rego Strazdiņš. Elites vīru konkurencē arī šoreiz Dmitrijs Sorokins bija otrais, sev priekšā palaižot Kristapu Kipuru. Trešais bija smiltenietis Agnis Apse no "Gandrs – Merida" vienības.

Seriāls ir noslēdzies ar pozitīvām emocijām. Arvis Piziks saka lielu paldies visiem iesaistītajiem – Ikšķiles, Rīgas, Kuldīgas, Talsu, Smiltenes un Valmieras pašvaldībām, trašu rīkotājiem un visiem, visiem iesaistītajiem.

Informāciju sagatavoja:
Toms Markss
Latvijas Riteņbraukšanas federācijas preses sekretārs