Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Smukulis pirms pasaules čempionāta: "Ar katru dienu jūtos labāk un labāk"

Toms Markss
Toms Markss

Smukulis pirms pasaules čempionāta: "Ar katru dienu jūtos labāk un labāk"
Gatis Smukulis
Foto: Linards Veide

Jau svētdien ar komandu braucieniem startēs 2015. gada pasaules čempionāts šosejas riteņbraukšanā, kurā kopumā piedalīsies arī septiņi Latvijas izlases riteņbraucēji. Elites konkurencē vīriem visās trijās disciplīnās startēs Gatis Smukulis. "Katusha" komandas braucējs pastāstīja, ka pēc aizvadītā “Vuelta a Espana” velobrauciena ar katru dienu jūtas arvien labāk.

Pasaules čempionāts šosejas riteņbraukšanā, kas šogad norisinās ASV pilsētā Ričmondā, ilgs septiņas dienas no 20. – 27. septembrim, pulcējot lielu daļu vadošo velosportistu. No Latvijas sportistiem Ričmondā startēs – Gatis Smukulis, Aleksejs Saramotins, Toms Skujiņš, Andžs Flaksis, Krists Neilands, Lija Laizāne un Ēriks Toms Gavars. Vīriešu elites konkurencē komandu, individuālajam un arī grupas braucienam pieteikts ir 28 gadus vecais smiltenietis Gatis Smukulis. Daudzkārtējais Latvijas čempions individuālajā braucienā pastāstīja par esošo gatavību pēc godam noslēgtā "Vuelta a Espana" tūres, galvenajiem uzdevumiem Ričmondā un citām aktualitātēm.

Kā esi apmierināts ar savu sportisko formu?
Kopumā esmu apmierināts, ņemot vērā daudzos startus un aizvadīto "Vuelta a Espana" velobraucienu. Sagurums nav tik liels, kā biju domājis. Ļoti ceru, ka uz visiem trijiem startiem pasaules čempionātā būšu labi atkopies. Pirmās dienas jau esot šeit ASV bija smagas. Uzreiz pēc finiša Spānijā lidoju uz ASV. Biju nedaudz apslimis, tomēr ar katru dienu jūtos labāk un labāk.

Uz kuru no trijām disciplīnām pasaules čempionātā liksi lielāko uzvaru?
Es mēģināšu visus startus aizvadīt ar maksimālu 110 procentu atdevi. Šogad pasaules čempionātā nav tāds starts, uz kuru būtu koncentrējies vairāk nekā uz abiem pārējiem. Zinu, ka ja būšu pilnībā atkopies un arī svaigums būs kājās, nav nozīmes disciplīnai. Visas trīs varu aizvadīt sekmīgi.

Vai esi iepazinies ar grupas brauciena apli?
Vēl neesmu izbraucis to. Zinu, ka sacensībās būs liels un dažāds peletons (dalībnieku sastāvs). Tas nozīmēs dažādas iespējas un arī pavērsienus. Dalībnieku vidū būs gan sprinteri, gan arī prestižo daudzdienu velobraucienu kopvērtējuma braucēju. Distance ir gara un tikai beigu daļā viss izšķirsies.

Kāds ir tavs galvenais mērķis pasaules čempionātā?
Šogad neesmu nolēmis nospraust mērķus. Kā jau sākumā teicu, atdošu sevi pa 110 procentiem. Tad arī redzēs kā viss izvērtīsies.

Latvijas riteņbraucēju starti pasaules čempionātā šosejas riteņbraukšanā Ričmondā, ASV:

20.09. Komandu brauciens vīriešiem, plkst. 20:30, G. Smukulis, A. Saramotins, T. Skujiņš, A. Flaksis
21.09. Individuālais brauciens U23 grupas vīriešiem, plkst. 18:30, K. Neilands
22.09. Individuālais brauciens junioriem, plkst. 16:30, Ē. T. Gavars
22.09. Individuālais brauciens sievietēm, plkst. 20:30, L. Laizāne
23.09. Individuālais brauciens elites vīriešiem, plkst. 20:00, G. Smukulis, A. Saramotins (rezervē A. Flaksis)
25.09. Grupas brauciens U23 grupas vīriešiem, plkst. 19:45, K. Neilands
26.09. Grupas brauciens junioriem, plkst. 16:00, Ē. T. Gavars
26.09. Grupas brauciens sievietēm, plkst. 20:00, L. Laizāne
27.09. Grupas brauciens elites vīriešiem, plkst. 16:00, G. Smukulis (rezervē T. Skujiņš)

Informāciju sagatavoja:
Toms Markss
Latvijas Riteņbraukšanas federācijas preses sekretārs