Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Smukulis startēs "Tour de France"

Smukulis startēs "Tour de France"
Gatis Smukulis
Foto: cyclingnew.com

Latvijas riteņbraucējs Gatis Smukulis, kas pārstāv komandu "Katusha", piedalīsies daudzdienu velobraucienā "Tour de France", kas notiks no 29.jūnija līdz 21.jūlijam, portālam Sportacentrs.com pastāstīja pats sportists, kurš neslēpa arī sarūgtinājumu par to, kā aizritējis sezonas sākums.

"Pilnīgi nekas, no tā, kas bija iecerēts sezonas pirmajā pusē, nav izdevies," atzina Smukulis. "Viss sākās jau ar pirmajām divām beļģu sacensībām (marta otrajā pusē – aut.) - abās sanāca nokrist. Bija daudz nobrāzumu kājām un rokām, sanāca izlaist pāris treniņus, citi treniņi īsāki nekā vajadzētu būt. Pēc tam arī viss beidzās – viss tika izjaukts. Bija nepieciešams neliels atveseļošanās pēc kritieniem, tika mainīts sacensību kalendārs. Protams, tas izsita no ritma. Visās iecerētajās sacensībās, ieskaitot Parīzi – Rubē... bez panākumiem. Marta beigās savainojumu dēļ tika izlaists velobrauciens "Three Days of De Panne", kas bija gatavošanās posms Flandrijas tūrei (31.marts) un Parīzei – Rubē (8.aprīlis). Flandrijai nebiju gatavs un arī Parīze – Rubē nesanāca, kā bija plānots."

"Jā, Parīzē - Rubē bija liels atrāviens, tiku tajā iekšā, noturējāmies kādu laiku, mēģinājām aizbraukt projām. Laikam atrāviens nebija tik liels, jo komandas, kas nebija priekšpusē, tās turēja mūs pusminūtes attālumā un nelaida tālāk. Pa īstam jau nevienam atrāvienā neizdevās aizbraukt, visi tika ātri noķerti," sacīja Smukulis.

Sākot no 15.maija Smukulis startēs Norvēģijas tūrē, bet jūnija sākumā piedalīsies arī "Critérium du Dauphiné" Francijā. Praktiski skaidrs, ka latvietis startēs arī "Tour de France": "Tagad notiek gatavošanās "Tour de France", kur palīdzēšu Hoakimam Rodrigesam. Par 99% es esmu sastāvā. Ja vien kaut kas nenotiek kaut kas ārkārtējs un viss notiek tā, kā tam jānotiek, es startēšu"


, 2013-04-19 15:33, pirms 11 gadiem
bez dopinga tur nav ko darīt!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-04-19 15:59, pirms 11 gadiem
Novelu labi nostartet Un parsteigt pasauli
, 2013-04-19 16:05, pirms 11 gadiem
veiksmi !!!
, 2013-04-19 16:08, pirms 11 gadiem
Smuki
, 2013-04-19 16:09, pirms 11 gadiem
Spica Grieta rakstīja: Novelu labi nostartet Un parsteigt pasauli
Gatim ir cerība uz augstu vietu atsevišķā posmā ar nelieliem kalniem, gadījumā, ja tiek atrāvienā, kuru nenoķer. Taču arī tad uzvaru izcīnīt būs grūti, jo sprints nav stiprā puse, īstā laikā jāmēģina aizbēgt arī no atrāviena.
Kopvērtējumā rezultāts nav svarīgs, tāpēc tur droši vien būs ap 100. vietu.
, 2013-04-19 16:58, pirms 11 gadiem
Sasniegums, protams, liels!
Apsveicam!
Šogad būs grūti uzvarēt, bet nākamgad gan būs uzvara visā tūrē.
, 2013-04-19 17:10, pirms 11 gadiem
Nesaprotu kāds sakars riteņbraukšanai ar sportu....

Sportā sacenšas sportisti!
Riteņbraukšanā stimulantu ražotāji...

Ludzu, sportacentrs, izņemiet sadaļu riteņbraukšana!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-04-19 18:43, pirms 11 gadiem
RonaldinsH rakstīja: Varētu tevi izņemt no sportacentra.
Pēc L.Armstronga atzīšanās un vēl pāris neveiksmīgiem momentiem šajā sportā, uzreiz jānorok šis sporta veids? Labi, mani riteņbraukšana īpaši nepiesaista, bet vienmēr esmu priecīgs un gandarīts par to, ka no mūsu mazās Latvijas ir kāds apņēmīgs un centīgs cilvēks, kas var startēt starp augsta līmeņa profesionāļiem.
Anyway, veiksmi Smukulim.
Ibio, ja brauc viens ar dopingu un uzrāda rezultātus, kuri uzskatāmi par pārdabiskiem, bet sekundi aiz viņa, vai kaut minūti, finišē vēl pieci, bet dopingu neatrod - ne jau viens tur lietojis, bet pārējie pieci lieto to, ko pēc gada tik atklās un aizliegs. Tas sports ir dopinga pilns, protams, vari braukt bez, bet rezultāti nebūs, vismaz pasaules līmenī.
, 2013-04-19 20:02, pirms 11 gadiem
Veikt TdF distanci vai, piemēram, būt ar 120 kg sausas muskuļu masas - dopings.

Celt 4,5 savus svarus svarcelšanā, skriet 100 metrus 9.58 sekundēs, vai, piemēram, nopeldēt 50 metrus brīvajā stilā 20.91 sekundē utml. - vot tas ir normāli, īsti atlēti, kas neko nelieto un progresē tikai no maizes un biezpiena!

Lai apvainot kādu dopinga lietošanā vajag pietiekamus pierādījumus un tas nav mērķis, taču, cilvēki mīļie, sataisiet reality check... bez farmas profesionālais sports būtu beidzies vēl īsti nemaz nesācies.
, 2013-04-19 20:37, pirms 11 gadiem
kresnais rakstīja: Sasniegums, protams, liels!
Apsveicam!
Šogad būs grūti uzvarēt, bet nākamgad gan būs uzvara visā tūrē.
Nu gan tu uzbliezi baigo asprātību.
, 2013-04-19 20:39, pirms 11 gadiem
RonaldinsH rakstīja: Varētu tevi izņemt no sportacentra.
Pēc L.Armstronga atzīšanās un vēl pāris neveiksmīgiem momentiem šajā sportā, uzreiz jānorok šis sporta veids? Labi, mani riteņbraukšana īpaši nepiesaista, bet vienmēr esmu priecīgs un gandarīts par to, ka no mūsu mazās Latvijas ir kāds apņēmīgs un centīgs cilvēks, kas var startēt starp augsta līmeņa profesionāļiem.
Anyway, veiksmi Smukulim.
Pāris neveiksmīgiem momentiem?

i.imgur.com
';
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-04-19 21:06, pirms 11 gadiem
pirdaks rakstīja: bez dopinga tur nav ko darīt!
Var jau ierēkt par to dopingu, taču no sporta uztura līdz dopingam ir nemanāma pāreja. Sporta uzturu lieto visi - pat amatieri, bet kur sākas dopings?
, 2013-04-19 21:12, pirms 11 gadiem
pirdaks rakstīja: bez dopinga tur nav ko darīt!
Tu nobrauc vienu SEB MTB maratonu, kaut vai tautas klasē, un tad pļāpā par dopingu. Novēlu iebraukt pirmajā tūkstotī, kaut gan tas jau nu tev bez dopinga diezin vai būs pa spēkam. Starp citu, starts jau 12 maijā Cēsis- Valmiera. Kā saka, gudri dir"t nav malku cirst!
, 2013-04-19 22:42, pirms 11 gadiem
Elmers rakstīja: Var jau ierēkt par to dopingu, taču no sporta uztura līdz dopingam ir nemanāma pāreja. Sporta uzturu lieto visi - pat amatieri, bet kur sākas dopings?
Sākas... "atļautais dopings", Uztura bagātinātāji... vēl ļaunos "protajīnus" neaizmirsti.

Dopings ir visas tās vielas un paņēmieni (jā, aizliegtas ir ne tikai tabletes un šprices), kas ir WADA sarakstā. Viss.

Uztura bagātinātāji tāpēc ir UZTURA un BAGĀTINĀTĀJI, ka visas vielas, kas tajos ir "strādājošas" var tikt uzņemtas ar pārtiku - jautājums ir tikai cik daudz ir jāapēd un cik tas ir ērti.

Pāreja no UB uz farmu nav nemanāma, tās ir divas MILZĪGAS atšķirības.
Tadejs Pogačars. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Pogačars individuālā brauciena kāpumā nostiprina vadību "Giro d'Italia" kopvērtējumā

LETA. Slovēnijas riteņbraucējs Tadejs Pogačars piektdien "Giro d'Italia" septītajā posmā - individuālajā braucienā - demonstrēja teicamu ātrumu finiša kāpumā un svinēja uzvaru, nostiprinoties kopvērtējuma vadībā.
Mārtiņš Blūms. Foto: UEC
1

Blūms Rumānijas dubļu vannā aizcīnās līdz 6. vietai EČ XCC krosā

Ļoti atzīstamu panākumu ceturtdienas pievakarē paveicis Latvijas kalnu riteņbraucējs Mārtiņš Blūms, kurš Rumānijā ļoti lietainos laika apstākļos izcīnīja sesto vietu Eiropas čempionātā MTB saīsinātajā (XCC) krosā. Junioru konkurencē Kristeram Celitānam 34. pozīcija.
TOP3 grupas brauciena finišētāji
Kristers Ansons (no kreisās), Alekss Krasts un Māris Bogdanovičs
Foto: Māris Vancevičs

Vairāk nekā 350 dalībnieki atklāj jauno sezonu Biķerniekos

Trešdien visas dienas garumā Rīgā aizvadītas “Biķernieku trases lielās balvas” sacensības šosejas riteņbraukšanā. Uzvaras 77 kilometru garajā grupas braucienā izcīnīja – Alekss Krasts un Lāsma Elza Vaivode. Tikmēr individuālajā braucienā labākos laikus sasniedza – Ģirts Vēvers un Krista Pūcīte.