Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Liepiņš Katalonijas velobrauciena otrajā posmā finišē otrajā simtā

Agris Suveizda

Liepiņš Katalonijas velobrauciena otrajā posmā finišē otrajā simtā
Emīls Liepiņš. Foto: Team dsm-firmenich PostNL

LETA. Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš otrdien daudzdienu velobrauciena "Volta Ciclista a Catalunya" (UCI kat. 2.UWT) otrajā posmā ierindojās 140. pozīcijā.

Riteņbraucēji mēroja 186,5 kilometrus ar vienu kategorizēto kāpumu un trīs sprinta starpfinišiem, kā arī teju pusi distances pavadīja braucot kalnā.

Pirmo vietu izcīnīja slovēnis Tadejs Pogačars ("UAE Team Emirates"), kurš pēdējos kilometrus veica vienatnē un finišu sasniedza pēc četrām stundām 52 minūtēm un 37 sekundēm. Otrais, zaudējot uzvarētājam minūti un 23 sekundes, finišēja spānis Mikels Landa ("Soudal Quick-Step"), kamēr krievs Aleksandrs Vlasovs ("Bora-hansgrohe") piekāpās Pogačaram minūti un 24 sekundes un noslēdza labāko trijnieku.

Liepiņš ("dsm-firmenich PostNL") uzvarētājam zaudēja 16 minūtes un 41 sekundi, ieņemot 140.vietu. Pēc diviem posmiem par kopvērtējuma līderi kļuvis Pogačars, kurš iekrājis minūti un 35 sekundes lielu pārsvaru pār Landu un minūti un 38 sekundes - pār Vlasovu. Liepiņš zaudē 32 minūtes un 35 sekundes un atrodas 153. vietā.

"Volta Ciclista a Catalunya" daudzdienu velobrauciens pirmoreiz notika 1911.gadā. Pagājušogad uzvaru tajā svinēja slovēnis Primožs Rogličs. Velobrauciens beigsies svētdien Barselonā.

Izmantotie resursi:
LETA