Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Skujiņš krīt individuālajā braucienā, bet "Tirreno-Adriatico" noslēdz divdesmitniekā

Ints Megnis
Ints Megnis

Skujiņš krīt individuālajā braucienā, bet "Tirreno-Adriatico" noslēdz divdesmitniekā
Toms Skujiņš ar kājas traumu pēc finiša "Tirreno-Adriatico" velobraucienā. Foto: "Trek-Segafredo"

Latvijas čempions Toms Skujiņš otrdien piedzīvoja kritienu "Tirreno-Adriatico" velobraucienu noslēdzošajā individuālajā braucienā, bet tāpat saglabāja vietu kopvērtējuma divdesmitniekā, nedēļu ilgās sacensības pabeidzot 19. vietā.

"Trek - Segafredo" vienību pārstāvošais latvietis pirmajos četros individuālajos posmos allaž finišēja starp 22 labākajiem sportistiem un tas viņam ļāva pakāpties līdz kopvērtējuma 16. vietai, kurā viņš atradās arī pirms otrdien aizvadītā noslēdzošā etapa, sportistiem tajā veicot desmit kilometrus garu individuālo distanci līdzenumā.

Uzvaru pēdējā posmā izcīnīja beļģis Viktors Kampenārtss ("Lotto Soudal"), kurš finišēja pēc 11 minūtēm un 23 sekundēm jeb ar vidējo ātrumu 52,7 kilometri stundā. Savukārt Skujiņš iepalika minūti un 11 sekundes, kas deva 97. vietu. Pagājušā gada Latvijas čempions individuālajā braucienā šajā distancē piedzīvoja kritienu, tomēr spēja ātri piecelties.

Latviju velobraucienā pārstāvēja arī Latvijas čempions grupas braucienā Krists Neilands ("Israel Cycling Academy"), kurš otrdien bija septiņas sekundes lēnāks par Skujiņu un ieņēma 104. vietu.

Pateicoties veiksmīgam pēdējam etapam, uzvaru kopvērtējumā izrāva kādreizējais slovēņu tramplīnlēcējs Primožs Rogličs ("Lotto Soudal"). Pirms individuālā brauciena viņš par 25 sekundēm atpalika no brita Ādama Jeitsa ("Mitchelton-Scott"), tomēr noslēgumā spēja konkurentu apsteigt par vienu sekundi. Šī bija otrā daudzdienu tūre, kurā Rogličs šogad piedalījās, un slovēnis guva otro uzvaru, jo iepriekš bija labākais arī Apvienoto Arābu Emirātu velobraucienā.

Tikmēr Skujiņš čempionam piekāpās par piecām minūtēm un 14 sekundēm, kas lika pēdējā posmā atkāpties par trim pozīcijām un velobraucienu noslēgt 19. vietā. Savukārt Neilands zaudēja 49 minūtes un bija 93. vietā.

Par 19. vietu kopvērtējumā Skujiņš ieguva 30 UCI pasaules ranga punktus, Latvijai turpinot cīnīties par pēc iespējas vairāk kvotām Tokijas Olimpisko spēļu šosejas riteņbraukšanas sacensībās. Pirms tam šosezon Skujiņš bija guvis 60 punktus par devīto vietu "Strade Bianche" velobraucienā, bet divreiz pa pieciem punktiem viņš iekrāja Provansas velobraucienā - par otro vietu atsevišķā etapā un 15. vietu noslēguma kopvērtējumā.

Skujiņš tagad paliks Itālijā, jo sestdien viņam gaidāms starts prestižajā Milānas-Sanremo velobraucienā.

Pasaules tūres kalendārā iekļautās "Tirreno-Adriatico" sacensības, kuras sauc arī par divu jūru velobraucienu, notika jau 54. reizi. No 1999. līdz 2001. gadam četros šī velobrauciena posmos uzvarēja pazīstamais Latvijas riteņbraucējs Romāns Vainšteins.

  +1 [+] [-]

, 2019-03-19 20:07, pirms 5 gadiem
Varēja jau arī uzrakstīt, ka Toms no savas komandas bija labākais!