Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Skujiņš apsteidz vien četrus riteņbraucējus Pasaules tūres velobraucienā

Ints Megnis
Ints Megnis

Skujiņš apsteidz vien četrus riteņbraucējus Pasaules tūres velobraucienā
Toms Skujiņš "La Flèche Wallonne" finišā
Foto: Lance op den Camp

Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš trešdien apsteidza vien četrus konkurentus Pasaules tūres kalendārā iekļautajā "La Flèche Wallonne" velobraucienā, kamēr Krists Neilands ieņēma 39. vietu Horvātijas tūres etapā, bet Aleksejs Saramotins nespēja finišēt kalnainā Alpu tūres posmā.

Toms Skujiņš

"La Flèche Wallonne" sacensības notika jau 82. reizi un bija 17. sacensības 2018. gada UCI Pasaules tūres kalendārā. Iepriekšējos četros gados šajās sacensībās bija triumfējis spānis Alehandro Valverde ("Movistar"), kurš kopā karjerā ticis pie pieciem tituliem un arī šoreiz bija galvenais favorīts. Tomēr veiksmīgāko izrāvienu finišā veica francūzis Žiljans Alafilips ("Quick-Step Floors"). Kaut Valverde centās vēl panākt konkurentu, noslēgumā spānis guva otro vietu, finišējot četras sekundes vēlāk. Savukārt trešo vietu izcīnīja Jelle Vanenderts ("Lotto Soudal"), kurš bija priekšgalā grupiņai, kas atpalika par sešām sekundēm.

Zīmīgi, ka Alafilips šī velobrauciena desmitniekā tika jau ceturto reizi karjerā, tomēr līdz šim nebija bijis augstāk par ceturto pozīciju.

"Godīgi sakot, nezināju, ka esmu uzvarējis, jo nevarēju dzirdēt radiosakarus. Man šķita, ka Vinčenco Nibali joprojām ir priekšā," teica Alafilips.

Sacensībās finišēja vien nedaudz vairāk par pusi sportistiem, kuru vidū bija arī latvietis Toms Skujiņš ("Trek - Segafredo"). Viņš atpalika par 11 minūtēm un 52 sekundēm, ieņemot 104. pozīciju starp 107 finišu sasniegušajiem braucējiem.

Krists Neilands

Trešdien tika aizvadīts otrais posms vēsturē otrajā Horvātijas tūrē (2HC kategorija). Tā kā 234,5 kilometrus garās distances beigu daļa bija bez kalniem, lielākā daļa sportistu iekļāvās minūtē. Finišā pirmie bija trīs sportisti, kuru savstarpējā cīņā uzvarēja rumānis Eduards Mikaels Grosu ("Nippo - Vini Fantini - Europa Ovini").

Savukārt Krists Neilands ("Israel Cycling Academy") finišēja grupā, kas zaudēja 12 sekundes, ierindojoties 39. pozīcijā.

Kopvērtējumā par līderi kļuva tieši Grosu, kamēr Neilands ir 35. pozīcijā, atpaliekot par 26 sekundēm.

Aleksejs Saramotins

Tikmēr pieredzējušajam Aleksejam Saramotinam ("BORA - hansgrohe") trešdien neizdevās finišēt kalnainās Alpu tūres (2HC kategorija) trešajā etapā, kas bija 138,3 kilometrus garš. Šis etaps bija ļoti smags. Ja vēl 64. kilometrā sportisti atradās vien 215 metrus virs jūras līmeņa, desmit kilometrus tālāk sākās liels kāpums un 112. kilometrā sportisti jau bija 1518 metru augstumā.

Līdz ar to Saramotins, kurš šomēnes nosvinēja savu 36. dzimšanas dienu, nav noslēdzis jau četras sacensības pēc kārtas. Divās no tām viņš ir nefinišējis, bet vēl divos nav iekļāvies laika limitā.

Alpu tūres trešajā posmā ātrākais bija Bens O'Konors ("Dimension Data"), kamēr par kopvērtējuma līderi kļuvis francūzis Tibo Pino ("Groupama - FDJ").

     [+] [-]

, 2018-04-19 08:51, pirms 6 gadiem
Saramotins nevelk vairs,kas par lietu?

     [+] [-]

, 2018-04-19 16:24, pirms 6 gadiem
sportists-amatieris rakstīja: Saramotins nevelk vairs,kas par lietu?
nav viņa profils Alpos.viņam kalnos nau ko darīt,viņš sprinteru palīgs un klasiķis.

     [+] [-]

, 2018-04-20 08:37, pirms 6 gadiem
Nav tik viennozīmīgi kā saki - Rio kalnos viņš pamatīgi uzvilka Latvijas teorētisko kalninieku nr 1 Skujiņu. Savukārt LČ iepriekšējā čempī pa Cēsu pauguriem Smukulis izmeta visus. Par Gati vispār škrobe,tik talantīgs džeks,bet gregārs visā karjerā