Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Vanags un Ozolants uzsākuši dalību prestižajās "Cape Epic" MTB sacensībās

Toms Markss
Toms Markss

Vanags un Ozolants uzsākuši dalību prestižajās "Cape Epic" MTB sacensībās
Jānis Vanags (otrais no kreisās) un Ingus Ozolants
Foto: Publicitātes

Divi Latvijas kalnu riteņbraucēji – Jānis Vanags un Ingus Ozolants – svētdien Dienvidāfrikas Republikā ar prologa sacensībām uzsākuši dalību prestižākajās kalnu riteņbraukšanas daudzdienu sacensībās – "Cape Epic". Pirmajā dienā tika veikts prologs, kurā abi latvieši 671 pāru konkurencē absolūtajā vērtējumā sasniedza 145. pozīciju.

"Cape Epic" ir leģendāras un ļoti prestižas kalnu riteņbraukšanas daudzdienu sacensības. Šajā gadā tajās startē virkne vadošo MTB sportistu, tostarp pasaules ranga pirmais numurs Nino Šurtets. Arī šajā gadā sacensībās pārstāvēta Latvija. Ja pērn mūsu valsts godu aizstāvēja Mārtiņš Lejiņš un Mārtiņš Flaksis, tad šajā gadā dalībnieku vidū ir Jānis Vanags un Inus Ozolants.

Abi sportisti nozīmīgajam startam gatavojušies vairākus mēnešus. Līdz startam gan viss nav gājis gludi. Vēl sestdien tika konstatēts, ka Ozolanta velosipēda rāmis ir saplaisājis. Radušos problēmu gan izdevās atrisināt un abi bija gatavi svētdien doties uz starta prologā.

Tajā tika veikta 20 kilometru gara distance ar 600 augstuma metriem tās laikā. Mūsu braucēji aizvadīja stabilu braucienu, finišējot pēc 1 stundas 1 minūtes un 51 sekundes. Tas starp 671 pāri absolūtajā vērtējumā deva 145. vietu. No uzvarētājiem Daniela Gelsmaira un Nikolā Rohrbaka latvieši atpalika par 16 minūtēm un 29 sekundēm. Šurters kopā ar savu pārinieku Matiasu Stirnemanu uzrādīja ceturto labāko laiku (+00:00:56). Savā konkurencē grupā Vanags un Ozolants uzrādīja 95. labāko rezultātu.

Rīt dalībniekus sagaida 110 kilometru gara un kāpumiem bagāta distance. Sacensībās bez prologa iekļauti kopumā septiņi posmi, no kuriem noslēdzošais gaidāms 25. martā.

Izmantotie resursi:
lrf.lv