Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Latvijas elites BMX braucēji šodien Mančesterā uzsāks PK sezonu Superkrosā

Toms Markss
Toms Markss

Latvijas elites BMX braucēji šodien Mančesterā uzsāks PK sezonu Superkrosā
Edžus Treimanis
Foto:bmxlatvia.com

Nedēļas nogalē Lielbritānijā norisināsies pirmais pasaules kausa posms BMX Superkrosā, kurā startēs arī četri Latvijas pārstāvji. Elites grupā redzēsim valmieriešus Edžu Treimani un Rihardu Veidi, saldinieku Tomu Mankusu, bet debija elitē būs talantīgajam jelgavniekam Kristenam Krīgeram.

BMX Superkrosa pasaules kausu sezona nedēļas nogalē startēs futbola un BMX lielpilsētā Mančesterā. Superkross, atšķirībā no klasiskā BMX, ir ar daudz augstāku un stāvāku starta kalnu, garākiem trampalīniem un lielākiem ātrumiem, kas padara skatītājiem sacensības ļoti aizraujošas un skatāmas. Piektdien norisināsies time trial, jeb individuālie braucieni, bet sestdien Mančesteras slēgtajā trasē norisināsies lielās sacensības.

Uz Lielbritāniju trešdien izlido arī četri Latvijas sportisti. Elites grupā startēs olimpieši Edžus Treimanis un Rihards Veide, Ventspils "Spara" pārstāvis Toms Mankuss, bet debija tik augsta mēroga sacensībās būs jelgavniekam Kristenam Krīgeram. Treimanim, Mankusam un Veidem izdevās iekļūt Eiropas čempionātu pirmo divu posmu finālos. Treimanis abas dienas bija trešais, Toms Mankuss izcīnīja ceturto un piekto vietu, bet Rihardam Veidem sezonas Eiropā iesākās ar izcīnītu septīto un sesto pozīciju.

Arī juniors Kristens Krīgers, kurš šosezon uzsācis treniņus un mācības Latvijas BMX galvaspilsētā Valmierā, startēs elites grupā. UCI pasaules kausa BMX Superkrosā nav atsevišķas junioru grupas, bet tas neliedz Kristenam startēt kopā ar elites grupas sportistiem un gūt lielisku pieredzi. Arī, ja jelgavniekam neizdosies iekļūt pamatsacensībās, viņam būs iespēja startēs izaicinājuma kausā. Krīgers pirms nepilnām divām nedēļām startēja Eiropas čempionāta posmos, no kuriem vienā aizkļuva līdz pusfinālam. Kristens, gatavojoties sezonai, aizvadīja arī treniņus ASV, kur viņam bija lieliska iespēja gūt vērtīgus padomus no divkārtējā olimpiskā čempiona Māra Štromberga. Jāatgādina, ka pērn viņš triumfēja Eiropas BMX čempionāta M 16 grupā. Visi četri mūsu sportisti uz Mačesteru dodas labā noskaņojumā un noteikti cīnīsies par augstām pozīcijām.

Pasaules kausa otrais posms 11. un 12. maijā norisināsies Argentīnā, bet Eiropas čempionāta trešais un ceturtais posms Čehijas pilsētā Pardubicē gaidāms nākamās nedēļas nogalē. Čehijā startēs arī pirmo divu posmu uzvarētājs Māris Štrombergs.

Informāciju sagatavoja:
Toms Markss
Latvijas Riteņbraukšanas federācijas preses sekretārs