Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Neilandam neveiksmīgs atrāviens, bijušais tramplīnlēcējs krīt un zaudē vadību "Giro"

Neilandam neveiksmīgs atrāviens, bijušais tramplīnlēcējs krīt un zaudē vadību "Giro"
Kritiens 34. kilometrā, kurā cieta tobrīdējais kopvērtējuma līderis Primožs Rogličs un citi favorīti Foto: AFP/Scanpix

Sestajā posmā karjeras lielāko uzvaru izcīnīja Fausto Masnada no "Androni Giocattoli" komandas, kura nebija uzvarējusi nevienā "Giro d'Italia" posmā septiņus gadus. Par kopvērtējuma līderi kļuva mājinieks Valērio Konti, kamēr ceturtais finišēja Krista Neilanda 39 gadus vecais komandas biedrs Rubens Plaza. Neilands ierindojās 108. vietā.

Sacensību sākumā "Israel Cycling Academy" komandu pārstāvošais Krists Neilands kopā ar četriem braucējiem centās doties atrāvienā, tomēr pēc 12 kilometriem nelielā grupiņa tika noķerta. Dienas atrāviens izveidojās pēc vairāk nekā 20 kilometriem, no lielās grupas aizbēgot 13 sportistiem, starp kuriem atradās Krista Neilanda pieredzējušais komandas biedrs Rubens Plaza, kurš profesionālajā karjerā aizvada jau 19. sezonu.

Trases 34. kilometrā krita kopvērtējuma līderis Primožs Rogličs, saplēšot šortus un gūstot nobrāzumus. Slovēņu zvaigzne daudz laika nezaudēja un ātri atgriezās lielajā grupā ar komandas biedra Josa van Emdena palīdzību. Tajā pašā kritienā cieta vēl divi kopvērtējuma favorīti - krievs Ilnurs Zakarins un polis Rafals Majka.

Spēcīgajam atrāvienam izdevās noturēt 5-7 minūšu pārsvaru līdz 15 kilometrus garajam Kasarinelli kalnam. 28 kilometrus līdz finišam izšķirošo uzbrukumu veica itālieši Fausto Masnada un Valērio Konti, kas 30 sekunžu pārsvaru spēja noturēt līdz pat finišam, kur pārāks izrādījās Masnada no "Androni Giocattoli" komandas, kura nebija uzvarējusi nevienā "Giro d'Italia" posmā septiņus gadus. Priecājās arī Konti, jo viņš kļuva par kopvērtējuma līderi un savā īpašumā uz vismaz vienu posmu ieguva "Maglia Rosa" krekliņu. Kā trešais finišēja "Movistar" pārstāvošais Hosē Rohass, kurš sīvā cīņā pārspēja Krista Neilanda 39 gadus veco komandas biedru Rubenu Plazu.

Lielā grupa, kurā bija visi kopvērtējuma favorīti, finišēja 7 minūtes un 19 sekundes aiz uzvarētāja, tādējādi bijušais tramplīnlēcējs Primožs Rogličs zaudēja vadību "Giro d'Italia" kopvērtējumā un tagad no itālieša atpaliek 5 minūtes un 24 sekundes. Paredzams, ka Konti turpmākajos posmos saglabās līdera godu, tomēr uzvarēt trīs nedēļas garo velobraucienu viņam ir gandrīz neiespējami.

Krists Neilands finišēja 108. vietā 11 minūtes un 47 sekundes aiz Masnadas, bet kopvērtējumā pakāpās par deviņām pozīcijām, ieņemot 99. vietu no 167 braucējiem.

"Giro d'Italia" sestā posma rezultāti:

VietaRiteņbraucējsValstsKomandaRezultāts
1.Fausto MasnadaItālijaAndroni Giocattoli5:45:01
2.Valērio KontiItālijaUAE-Emirates+0:05
3.Hosē RohassSpānijaMovistar+0:38
4.Rubens PlazaSpānijaIsrael Cycling Academy+0:38
5.Džovani KarboniItālijaBardiani+0:43
6.Pīters SerīBeļģijaDeceuninck-QuickStep+0:54
108.Krists NeilandsLatvijaIsrael Cycling Academy+11:47

"Giro d'Italia" kopvērtējums:

VietaRiteņbraucējsValstsKomandaRezultāts
1.Valērio KontiItālijaUAE-Emirates25:22:00
2.Džovani KarboniItālijaBardiani+1:41
3.Nanss PetersFrancijaAG2R+2:09
4.Hosē RohassSpānijaMovistar+2:12
5.Valentīns MaduāFrancijaFDJ+2:19
6.Amaro AntunessPortugāleCCC+2:45
99.Krists NeilandsLatvijaIsrael Cycling Academy+20:16