Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Skujiņam 32.vieta Milānas-Sanremo viendienas velobraucienā

Agris Suveizda

Skujiņam 32.vieta Milānas-Sanremo viendienas velobraucienā
Toms Skujiņš. Foto: Getty Images

LETA--AFP. Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš sestdien viendienas velobraucienā Milāna - Sanremo (UCI kat. 1.UWT) ieņēma 32. vietu.

Riteņbraucēji, pārvarot vairākus paugurus, no Pāvijas līdz Sanremo veica 288 kilometrus. Uzvaru izcīnīja Beļģijas riteņbraucējs Jaspers Filipsens ("Alpecin - Deceuninck"), kurš finišu grupas finišā sasniedza sešās stundās 14 minūtēs un 44 sekundēs.

Viņš finiša spurtā apsteidza "Jayco AlUla" pārstāvi austrālieti Maiklu Metjūzu un slovēni Tadeju Pogačaru ("UAE Team Emirates"). Uzvarētājs 12 sportistu finišā izšķīrās pēc tam, kad sešus kilometrus pirms finiša no divpadsmitnieka nesekmīgi mēģināja aizbēgt Pogačars un nīderlandietis Matjē van der Pūls ("Alpecin - Deceuninck").

Filipsenam tā ir lielākā uzvara viendienas sacensībās. Iepriekš viņš ir uzvarējis sešos "Tour de France" posmos, pagājušajā gadā Francijas tūrē kļūstot par aktīvāko braucēju. Viņš kopš Arno Demāra uzvaras 2016.gadā ir pirmais sprinteris, kurš uzvarējis Milānas - Sanremo velobraucienā. Pēdējos 50 kilometros aktivizējās "UAE Team Emirates" komanda, taču neviens no atrāvieniem uzvaru nenodrošināja.

Skujiņš ("Lidl-Trek") finišēja otrajā grupā, uzvarētājam piekāpjoties 35 sekundes, un ierindojās 32. vietā. Par sniegumu Itālijā Latvijas riteņbraucējs nopelnīja 15 pasaules ranga punktus. Pirms gada par uzvarētāju kļuva nīderlandietis Matjē van der Pūls, Krists Neilands ieņēma 27., bet Skujiņš - 88.vietu.

Milānas-Sanremo velobrauciens norisinās jau kopš 1907. gada.

Izmantotie resursi:
LETA