Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Hushovdam lieliska solo uzvara 13. posmā

Hushovdam lieliska solo uzvara 13. posmā
Tūrs Hushovds
Foto: Reuters/Scanpix

„Tour de France” 13. posmā uzvaru izcīnījis pasaules čempions Tūrs Hushovds. Norvēģis finišēja lepnā vientulībā, aiz sevis godalgotajās vietās atstājot Žeremī Ruā un Davidu Monkutjē.

Šodienas programmā 152 km garš posms no Po uz Lurdē ar vienu izteikti grūtu kāpumu. Uz starta izgāja 174 sportisti. Jau pašā posma sākumā problēmas radās vakar kritienu piedzīvojušajam Andreasam Klodenam. Vācietis brauca ar acīmredzamām grūtībām (muguras savainojums) un pēc veiktiem aptuveni 30 km nolēma likt punktu savai līdzdalībai tūrē. Kārtējais zaudējums „Radio Shack” komandai, kurai tūrē palikuši vairs tikai četri sportisti.

Kamēr Klodens mocījās trasē, brauciena priekšgalā notika vairāki uzbrukumi, no kuriem neviens nebija veiksmīgs – bēgļi ātri tika noķerti. Nedaudz vairāk par 50 km šodien izturēja Lars Boms no „Rabobank” – arī viņam „Tour de France” beidzies priekšlaicīgi. Izstājās arī „Katusha” pārstāvis Vladimirs Isaičevs.

Pēc veiktiem 60 km beidzot tika noorganizēts veiksmīgs bēgšanas mēģinājums, kuru inscenēja Žeremī Ruā. Desmit sportistu grupai drīz vien izdevās iekrāt divu minūšu pārsvaru, kas vēlāk pārsniedza sešas minūtes.

Sasniedzot 16.4 km garo „Col d’Aubisque” kāpumu, no līderiem aizbēga pasaules čempions Tūrs Hushovds. Viņu spēja noķert Ruā, abiem iekrājot 20 sekunžu pārsvaru pār astoņu cilvēku lielās sekotāju grupas. Vairāki „skaļi” uzvārdi cieta kāpumā, viņu vidū – Tailers Farars, Marks Kavendišs, Džonijs Hogerlands, arī Andrē Graipels un Fabians Kančelara.

Viskomfortablāk priekšgalā jutās Ruā, kuram kādu brīdi tuvojās Davids Monkutjē, taču klāt netika, savukārt Hushovds atkrita, viens pats braucot 3. pozīcijā. Sasniedzot „Col d’Aubisque” miglā tīto virsotni, Ruā bija 50 sekunžu pārsvars pār Monkutjē un 1:50 pār Hushovdu. Nobraucienā lielisks ātrums Hushovdam, kurš drīz vien mierīgi noķēra Monkutjē. Abiem bija nedaudz virs 20 km, lai sadeldētu Ruā piederošo minūtes un 15 sekunžu pārsvaru.

Monkutjē slinkošana kādu laiku ļāva Ruā cerēt uz uzvaru, tomēr Hushovdam bija citas idejas, un 3 km pirms finiša norvēģis viegli aizbēga no Monkutjē, bet tālākais bija tehnikas jautājums. Ruā aiz pasaules čempiona muguras tālumā pazuda zibenīgā ātrumā. „Garmin Cervelo” komandas sportists izcīnīja pārliecinošu uzvaru. Otrais desmit sekundes vēlāk finišēja Monkutjē, bet ar 3. vietu jāsamierinās Ruā (+26 sekunde).

Kopvērtējumā izmaiņu nav – līderis joprojām Tomass Voklers, kura tuvākais sekotājs ir Franks Šleks. „Leopard-Trek” sportists francūzim zaudē minūti un 49 sekundes, savukārt pērnā gada čempions Alberto Kontadors – precīzi četras minūtes. Rīt sportistus gaida 168.5 km garš ceturtais posms, kas var ieviest vērā ņemamas korekcijas kopvērtējumā.

Tour de France 13. posms (152 km)

VSportistsValstsKomandaLaiks
1.Tūrs HushovdsNorvēģijaGarmin-Cervelo3:47:36
2.Davids MonkutjēFrancijaCofidis+0:10
3.Žeremī RuāFrancijaFDJ+0:26
4.Larss BaksDānijaHTC-Highroad+5:00
5.Žeroms PinoFrancijaQuick Step+5:02
6.Edvalds Boasons HāgensNorvēģijaSky+5:3

Tour de France kopvērtējums pēc 13. posma

VSportistsValstsKomandaLaiks
1.Tomass VoklersFrancijaEuropcar55:49:47
2.Franks ŠleksLuksemburgaLeopard-Trek+01:49
3.Kadels EvanssAustrālijaBMC+02:06
4.Endijs ŠleksLuksemburgaLeopard-Trek+02:17
5.Ivans BasoItālijaLiquigas+03:16
6.Damiano KunegoItālijaLampre+03:22

Izmantotie resursi:
Tour de France 2011


, 2011-07-15 18:45, pirms 13 gadiem
Viena no skaistākām uzvarām pēdējo gadu laikā.. Cepuri nost norvēģa priekšā!!! vnk skaisti
, 2011-07-15 19:07, pirms 13 gadiem
Ruā neizturēja diemžēl bet ieguva kalnu karaļa kreklu.
, 2011-07-15 19:45, pirms 13 gadiem
Izcili, malacis Hušovds! patiešām skaista uzvara!!
, 2011-07-15 21:07, pirms 13 gadiem
Uzvara tiešām iespaidīga. Nedaudz gan žēl Ruā...atkal centās - atkal nesanāca..varbūt nākošreiz

P.S. Autor - Radioshack ir vēl 5 veči nevis tikai 4
, 2011-07-15 21:39, pirms 13 gadiem
tagad kalnos ari sprinteri brauc . rit bus labs etaps, kur bus korekcijas kopvertejuma
Veronika Monika Stūriška
Foto: Nico Van Dartel

Stūriška kļūst par Pasaules BMX čempioni dāmu U23 grupā

Sestdienas vakarā pēc Latvijas laika ASV pilsētā Rokhilā notiekošajā UCI BMX Pasaules čempionātā dāmu U23 grupā pēc izcila fināla, startējot no astotā celiņa, zelta medaļu izcīnīja Veronika Monika Stūriška. Jāizceļ arī U23 vīru grupas braucējs Mārtiņš Emīls Treimanis, kurš pēc sāpīga kritiena pusfinālā, izcīnīja 13. vietu.
Emīls Liepiņš. Foto: Team dsm-firmenich PostNL

Liepiņam Nīderlandē 13. vieta velobraucienā "Veenendaal-Veenendaal"

LETA. Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš sestdien Nīderlandē finišēja 13. vietā viendienas velobraucienā "Veenendaal-Veenendaal" (UCI kat. 1.1).
Edgars Langmanis
Foto: Nico van Dartel

Izšķirošajiem UCI BMX Pasaules čempionāta braucieniem kvalificējas seši Latvijas sportisti

Naktī uz sestdienu ASV pilsētā Rokhilā aizvadītas UCI BMX Pasaules čempionāta pirmās dienas sacensības elites, U23 un junioru sportistiem. Pārliecinoši ceturtdaļfinālu sasniedza mūsu juniori – Edgars Langmanis un Kristers Apels, kā arī U23 sportisti – Veronika Monika Stūriška un Emīls Mārtiņš Treimanis. Pārvarot pēdējās cerības braucienu, cīņu turpinās arī elites braucēja Vineta Pētersone un juniore Paula Kibare.