Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Pogačars uzvar ar iespaidīgu uzbrukumu, Rogličs tikpat kā "Vuelta a Espana" čempions

Pogačars uzvar ar iespaidīgu uzbrukumu, Rogličs tikpat kā "Vuelta a Espana" čempions
Tadejs Pogačars. Foto: AFP/Scanpix

"Vuelta a Espana" priekšpēdējā posmā trešo uzvaru velobraucienā izcīnīja vien 20 gadus vecais slovēnis Tadejs Pogačars, kurš 39 kilometrus pirms finiša veica iespaidīgu uzbrukumu, atraujoties no pārējiem favorītiem. Tikmēr tautietim Primožam Rogličam rītdien jānokārto formalitātes, lai izcīnītu lielāko uzvaru karjerā.

Slovēnijas riteņbraukšanas uzlēcošā zvaigzne Tadejs Pogačars jau trešo reizi triumfēja šā gada "Vuelta a Espana" posmā. "UAE-Emirates" kalnu speciālists nepārspēts bija arī 9. un 13. etapā. 20 gadus vecais talants izšķirošo uzbrukumu veica 39 kilometrus pirms finiša. Slovēnis uzreiz noķēra priekšā esošos dienas atrāviena spēcīgākos cīnītājus - Rubenu Gereiro un Teo Gēgeganu Hārtu. Turklāt Pogačara pārsvars pār galvenajiem konkurentiem ātri vien sasniedza vienu minūti un 40 sekundes.

Slovēnis, nolicis abus elkoņus uz stūres, demonstrēja individuālā brauciena prasmes, pārsvaru noturot konstantu arī salīdzinoši līdzenos ceļa posmos. Pogačara galvenais konkurents cīņā par vietu kopvērtējumā un labākā jaunā braucēja statusu Migels Anhels Lopess nespēja izturēt augsto tempu sekotāju grupā, kur iniciatīvu divus kilometrus pirms finiša uzņēmās pašreizējais pasaules čempions Alehandro Valverde. Pieredzējušais spānis tādējādi centās nosargāt otro vietu kopvērtējumā no Pogačara.

"UAE-Emirates" braucējs, ar pēdējiem spēkiem sasniedzis finišu kā pirmais, gaidīja konkurentus. Valverde ar izteiktām sejas grimasēm finišēja otrajā vietā un nosargāja pozīciju kopvērtējumā. Tikmēr to pašu neizdevās paveikt Lopesam, kurš no sīvākā konkurenta Pogačara atpalika divas minūtes un 12 sekundes un noslīdēja kopvērtējumā uz piekto vietu, kamēr Nairo Kintana - uz ceturto. Lopesam nācās samierināties arī ar labākā jaunā braucēja krekliņa zaudēšanu.

Piektajā vietā šodien finišējušais Primožs Rogličs, ja nenotiks milzu neveiksme, rītdien kļūs par pirmo Slovēnijas riteņbraucēju, kurš uzvarējis kādā no lielajām tūrēm. Tomēr, redzot viņa tautieša straujo progresu, domājams, ka salīdzinoši mazajā, bet sporta panākumiem bagātajā valstī nebūs ilgi jāgaida līdz Pogačara triumfa brīdim.

Vuelta a Espana kopvērtējums pēc 20. posma

VSportistsValstsKomandaLaiks
1.Primožs RogličsSlovēnijaJumbo-Visma80:18:54
2.Alehandro ValverdeSpānijaMovistar+2:33
3.Tadejs PogačarsSlovēnijaUAE-Emirates+2:55
4.Nairo KintanaKolumbijaMovistar+3:46
5.Migels Anhels LopessKolumbijaAstana+4:48