Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Posmā uzvar Sančess, Kontadors zaudē vēl vairāk laika

Posmā uzvar Sančess, Kontadors zaudē vēl vairāk laika
Franks Šleks
Foto: AFP/Scanpix

Daudzdienu velobrauciena „Tour de France” 12. posmā ceturtdien uzvaru izcīnīja spānis Samuels Sančess no "Euskaltel-Euskadi" komandas. Kopvērtējuma līdera dzelteno krekliņu spējis nosargāt Tomass Voklers.

Šodien tūres dalībnieki veica 12. posmu, kas bija 211 km garš (aptuveni 130 km pa līdzenumu, bet bija arī vairāki smagi kāpumi) un ieveda sportistus Pirenejos. Uz starta izgāja 176 riteņbraucēji, t.i., bez Romēna Feilu, kuram tūre beigusies ar Ahilleja cīpslas savainojumu.

Jau pašā sākumā seši sportisti atrāvās no peletona. Bēgļi bija sekojoši: Hosē Ivans Gutjeress, Blels Kadri, Lorāns Manžels, Rubens Peress, Žeremī Ruā un Gerains Tomass. Minētajam sešiniekam vienubrīd izdevās iekrāt nepilnu deviņu minūšu pārsvaru.

Tuvojoties dienas pirmajam nopietnajam kāpumam „La Hourquette d’Ancizan”, kas bija aptuveni astoņus km garš, līderu pārsvars bija sarucis līdz 5:50, bet no vadošā sešinieka atkrita Gutjeress, savukārt no peletona atrāvās Silvāns Šavanels un Džonijs Hogerlands. Mirkli vēlāk viņiem pievienojās Romans Kroicigers. Hogerlands ilgi izturēt nespēja, pēcāk atkāpjoties.

Pēdējā pagriezienā pirms „La Hourquette d’Ancizan” augšdaļas kritienu piedzīvoja Tomass. Vēlāk izrādījās, ka velsietim ir problēmas ar bremzēm. Drīz vien tajā pašā vietā, kur nokrita Tomass, paslīdēja vēl vairāk sportisti, kas lika noprast, ka kaut kas nav bijis kārtībā ar ceļa segumu. Kritušo vidū bija arī kopvērtējuma 8. vietas īpašnieks Andreass Klodens.

Sākoties nogurdinošajam „Tourmalet” kāpumam, peletonā tempa kurinātāja lomu uzņēmās brāļu Šļeku pārstāvētā „Leopard Trek” komanda, bet tempu izturēt nespēja Roberts Gesinks, drīz vien nolūza arī Tonijs Martins, attiecīgi 15. un 6. vieta kopvērtējumā. Priekšgalā tempu kurināja Tomass, kuram līdzi spēja turēt tikai Ruā. Tuvākie sekotāji septiņu cilvēku sastāvā, ieskaitot kopvērtējuma līderi Tomasu Vokleru, atpalika trīs minūtes. Tāda situācija bija 30 km pirms finiša.

Šodienas posma noslēgumā bija „Luz Ardiden” kāpums, kas bija 13 km garš. To pirmie sasniedza Tomass un Ruā, kuriem bija divarpus minūšu handikaps attiecībā pret tuvākajiem sekotājiem. Abi tika noķerti 6.5 km pirms finiša.

Svarīgākie notikumi norisinājās kopvērtējuma līderu grupiņā. Vispirms uzbrukuma Endijs, pēc tam Franks Šleks. Alberto Kontadors abas reizes reaģēja pietiekami operatīvi. 2.3 km pirms finiša Franks uzbrukuma trešo reizi īsā laikā, šoreiz neviens nereaģēja un Frankam izdevās atrauties. Sapratis, ka neviens nevēlas strādāt, Frankam pakaļ traucās Ivans Baso, savukārt tempu izturēt nespēja kopvērtējuma līderis Tomass Voklers.

Par posma uzvaru cīnījās Samuels Sančess un Jelle Vanenderts, taču abus panāca F. Šleks. Olimpiskais čempions Sančess saprata, kas notiek un pārslēdza ātrumus, izcīnot pārliecinošu uzvaru. Kontadors pēdējos 500 metros zaudēja vēl vairāk laika kopvērtējumā (13 sekundes attiecībā pret E. Šleku un Kadelu Evansu, bet 33 pret F. Šleku), bet Vokleram izdevās nosargāt dzelteno krekliņu. Pērnā gada čempions Kontadors Vokleram zaudē apaļas četras minūtes.

"Tour de France" 12. posms (211 km)

VSportistsValstsKomandaLaiks
1.Samuels SančessSpānijaEuskatel-Eskadi6:01:15
2.Jele VanendertsNīderlandeOmega Pharma-Lotto+0:07
3.Franks ŠleksLuksemburgaLeopard-Trek+0:10
4.Ivans BasoItālijaLiquigas+0:30
5.Kadels EvanssAustrālijaBMC+0:30
6.Endijs ŠleksLuksemburgaLeopard-Trek+0:30

"Tour de France" kopvērtējums pēc 12. posma

VSportistsValstsKomandaLaiks
1.Tomass VoklersFrancijaEuropcar51:54:44
2.Franks ŠleksLuksemburgaLeopard-Trek+01:49
3.Kadels EvanssAustrālijaBMC+02:06
4.Endijs ŠleksLuksemburgaLeopard-Trek+02:17
5.Ivans BasoItālijaLiquigas+03:16
6.Damiano KunegoItālijaLampre+03:22

Izmantotie resursi:
Tour de France 2011


, 2011-07-14 18:36, pirms 13 gadiem
Cerēju kā būs intresantāk un uzbrukt līderi sāks jau uz Tourmalet! beigas bija labas, Kontadors pierāda to ka braukt 2 lielās tūres pēc kārtas ir grūti, prieks par Kunego kurš tur līdzās visiem, un protams par Vokleru! Ceru ka viņš vēl kādu laiciņu paturēs dzelteno krekliņu!
, 2011-07-14 19:43, pirms 13 gadiem
Manuprat ari 4minutes , kad priekšā visi kalni , Kontadoram nav nekāda trģēdija! Vēl jau atkarīgs, ka starda vinja komanda, bet domaju, ka kada posma vinsh apsteigs lideri vairak ka par 4 minuutem un beigta balle pareejiem... Bet nu personigi es esmu par jaunu liideri, jo cik tad var
, 2011-07-14 20:37, pirms 13 gadiem
Žēl ka Frankam Šlekam neizdevās noķert Sančezu un Vanendertu,bija 5 sek tuvumā bet kājas piegura,bet labs izrāviens,rīt atkal otrs bračka varētu darīt ko līdzīgu.Malacis Voklers,jo ilgāk turēsies jo man vairāk būs izrādījusies patiesība par viņu
, 2011-07-14 20:41, pirms 13 gadiem
sandza rakstīja: Manuprat ari 4minutes , kad priekšā visi kalni , Kontadoram nav nekāda trģēdija! Vēl jau atkarīgs, ka starda vinja komanda, bet domaju, ka kada posma vinsh apsteigs lideri vairak ka par 4 minuutem un beigta balle pareejiem... Bet nu personigi es esmu par jaunu liideri, jo cik tad var
ja tu doma, to nopietni, ka kada etapa vinjs pa 4 min aizbrauks, tad tu esi talu no ritenbrauksanas! te jau ir diezgan skaidri redzams, ka Kontadors ir paguris pec Giro un sito turi vinjs dzeltenaja nebeigs!!!
, 2011-07-14 20:46, pirms 13 gadiem
Vynilz rakstīja: Žēl ka Frankam Šlekam neizdevās noķert Sančezu un Vanendertu,bija 5 sek tuvumā bet kājas piegura,bet labs izrāviens,rīt atkal otrs bračka varētu darīt ko līdzīgu.Malacis Voklers,jo ilgāk turēsies jo man vairāk būs izrādījusies patiesība par viņu
tu uzskati ka rīt kaut kas notiks?? es domāju ka nē!! parīt kad būs aizraujoši!!!
, 2011-07-14 21:41, pirms 13 gadiem
Vynilz rakstīja: Žēl ka Frankam Šlekam neizdevās noķert Sančezu un Vanendertu,bija 5 sek tuvumā bet kājas piegura,bet labs izrāviens,rīt atkal otrs bračka varētu darīt ko līdzīgu.Malacis Voklers,jo ilgāk turēsies jo man vairāk būs izrādījusies patiesība par viņu
Šleks jau šiem tik tuvu tika dēļ tā, ka Sančezs un Vanenderts jau bij sākuši taktiskā cīņas savā starpā par uzvaru posmā - neviens negibēja otru vilkt kalnā, kā rezultātā abi knapi vilkās augšā...kad ieraudzīja, ka tādā garā turpinot Šleks aizies garām, tad arī nedaudz savā starpā aprunājās un lika ārā visu kas bija sataupīts finiša uzrāvienam.
, 2011-07-15 13:58, pirms 13 gadiem
šodien visticamāk nekas īpašs nenotiks, bet rītdien gan. Es gan ceru, ka Voklers drīz zaudēs līdera krekliņu. Saprotu, ka katrs grib būt pirmais, bet izmanot brīdi, kad konkurentus notriec mašīna un finišējot vēl baigi priecāties, tas gan nav sportiski.
, 2011-07-15 14:19, pirms 13 gadiem
jazepsL rakstīja: šodien visticamāk nekas īpašs nenotiks, bet rītdien gan. Es gan ceru, ka Voklers drīz zaudēs līdera krekliņu. Saprotu, ka katrs grib būt pirmais, bet izmanot brīdi, kad konkurentus notriec mašīna un finišējot vēl baigi priecāties, tas gan nav sportiski.
a ko viņam vajadzēja apstaties un gaidit viņus un pec tam atbraukt ar viniem 15 min pec grupas?? vai tu esi cirvis?? ja atceries ka pagajušogad Kontadors kalna aizbrauca, tad, ka Šlekam ķede nokrita.. vot tas bij ta nesportiski uz robežas...
Kristens Krīgers
Foto: Nico van Dartel

Latvijas čempionāta klašu sportisti uzsāk UCI BMX PČ

Piektdien no pulksten 20:45 pēc Latvijas laika ASV pilsētā Rokhilā startē 2024. gada UCI BMX Pasaules čempionāts elites, U23 un junioru grupu sportistiem. Sacensību tiešraide no astotdaļfināliem būs pieejama “Eurosport Player”.
Adelīna Kārkliņa (otrajā vietā)
Foto: Nico van Dartel

Kārkliņa izcīna trešo vietu UCI BMX Challange pasaules čempionātā

Vēlā piektdienas vakarā ASV pilsētā Rokhilā notiekošajā UCI BMX Challange pasaules čempionātā pirmo godalgu Latvijai izcīnīja BMX kluba “Valmiera” sportiste Adelīna Kārkliņa, kura guva trešo vietu meiteņu G16 vecuma grupā. Sacensības negaisa dēļ tika pārtrauktas pēc priekšbraucieniem, rezultātus nosakot pēc trīs braucieniem.
cb - xp Latvijas kauss MTB XCO krosā 
Foto: Agnis Melderis

''cb – xp'' Latvijas kauss MTB XCO krosā sestdien turpināsies Daugavpilī

Stropu meža trasē, Daugavpilī sestdien norisināsies “cb – xp” Latvijas kausa MTB XCO krosā otrais posms – “Daugavpils XCO”. Reģistrācija sacensībām pieejama mājaslapā Latvijas kausa seriāls MTB XCO krosā 2024 2....