Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Atsākas cīņas Latvijas čempionātā triālā

Jānis Celmiņš

Sestdien 17.jūlijā Ventspils novadā, Ugālē norisināsies Latvijas atklātā čempionāta 3.posms triālā. Pēc mēneša ilga pārtraukuma atsāksies cīņa Ēčkalnu trasē kā moto, tā velo disciplinās. Arī šoreiz dalību sacensībās pieteikuši ne tikai spēcīgākie Latvijas, bet Baltijas un pat Dānijas triālisti.

Interesanta izvērtīsies cīna spēcīgākajā velo E elite klasē, kur pirmā Liepājas un otrā Saldus posmā goda pjedestāla augstāko pakāpienu izcīnīja gan Ansis Dermaks (Usma), gan Pāvels Griškovs (Ugāle), aiz sevis atstājot iepriekšējo gadu čempionu Kristapu Skudru (Ugāle). Tāpat arī moto klasēs būs interesanti pavērot, ka komandas cīnīsies par punktu sadalījumu, jo šobrīd Igaunijas vadošie triālisti no Gas Gas MK Igaunija spējuši apbraukt gan mūsu moto klubu AKA Team, gan Grobiņas moto klubu. Absolūtajā individuālajā vērtējumā prestižākajā moto A/B klasē līderpozīcijas saglabā Kaspars Vērnieks (Jelgava), savukārt velo E elite klasē Anis Dermaks (Usma).

Sportistiem iesācējiem (gan velo, gan moto) iespējams spēkus izmēģināt iesācēju grupā, kur braukšana ir pavisam vienkārša un dalības maksa ir LVL 10,-, kas sadalās kā LVL 5,- dalības maksa un LVL 5,- kā vienreizējā licence. Visiem skatītājiem būs iespēja vērot sacensības kā Ēčuklana trases teritorijā, tā Ugāles centrā pie skolas, jo paralēli triālam notiks Ugāles pagasta svētki.

Sacensību dienas kārtība:

Sestdien, 17. jūlijs, Latvijas atklātā čempionāta 3.posms triālā

Reģistrācija un tehniskā kontrole sportistiem 9:00 - 10:00
Dalībnieku sanāksme – 10:30
Svinīgā atklāšana, pagasta svētku gājiens – 11.00
Pirmā dalībnieka starts- 11:15
Kontroles laiks- 270 min, kopā sportisti veic – moto 9 kontroles posmus, 4 apļus; velo 9 kontroles posmus, 2 apļus.
Papildus informācija un sacensību nolikums pieejams trial.lv

Informāciju sagatavoja:
LaMSF Triāla komisijas vadītājs
Kaspars Kuļikovs