Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

De Gents pēc 199 kilometriem atrāvienā izrauj uzvaru, Alafilips "Tour de France" līderis

De Gents pēc 199 kilometriem atrāvienā izrauj uzvaru, Alafilips "Tour de France" līderis
Tomass de Gents Foto: AP/Scanpix

"Tour de France" astotajā posmā uzvaru izcīnīja beļģu riteņbraucējs Tomass de Gents, kurš priekšā peletonam atradās 199 kilometrus, savukārt kopvērtējumā vadību atguva francūzis Žiljēns Alafilips. "Trek-Segafredo" komandu pārstāvošais Toms Skujiņš finišēja 82. vietā.

Pirms Bastīlijas dienas astotajā posmā braucējus gaidīja 200 kilometrus garš pārbaudījums ar neskaitāmiem pauguriem, no kuriem septiņi bija kategorizēti kāpumi. Dienas atrāvienā devās četri braucēji - Flandrijas tūres un "Parīze-Rubē" čempions Nikijs Terpstra, vienmēr bīstamais Tomass de Gents, 2018. gada "Vuelta a Espana" divu posmu uzvarētājs Bens Kings un piecas profesionālās uzvaras izcīnījušais Alesandro de Marki.

Spēcīgais atrāviens vienubrīd peletonam atradās priekšā piecas minūtes. 15 kilometrus pirms finiša līderu grupā uzbrukumu veica de Gents. Neilgu brīdi pēc tam kritienu piedzīvoja "Tour de France" galvenais favorīts Geraints Tomass, tomēr brits, pateicoties komandas biedru atbalstam, ātri atgriezās lielajā grupā. Četrus kilometrus vēlāk līdera krekliņu centās atgūt Žiljēns Alafilips, kurš kopā ar tautieti Tibo Pino atrāvās no peletona.

15. uzvaru karjerā guva beļģis Tomass de Gents, prom no lielās grupas atrodoties 199 kilometrus. Otro vietu izcīnīja viens no galvenajiem favorītiem par uzvaru kopvērtējumā Tibo Pino, savukārt trešais finišēja un līdera godu atguva Žiljēns Alafilips, par 23 sekundēm kopējā ieskaitē apsteidzot "Trek-Segafredo" braucēju Džūlio Čikoni.

Toms Skujiņš smagajā posmā ierindojās 82. pozīcijā, uzvarētājam piekāpjoties 17 minūtes un 13 sekundes.

"Tour de France" astotais posms

VSportistsValstsKomandaLaiks
1.Tomass de GentsBeļģijaLotto Soudal5:00:17
2.Tibo PinoFrancijaFDJ+0:06
3.Žiljēns AlafilipsFrancijaDeceuninck-Quick Step
4.Maikls MetjūzsAustrālijaSunweb+0:26
5.Peters SagansSlovākijaBora-Hansgrohe
6.Mateo TrentinsItālijaMitchelton-Scott
82.Toms SkujiņšLatvijaTrek-Segafredo+17:13

"Tour de France" kopvērtējums

VSportistsValstsKomandaLaiks
1.Žiljēns AlafilipsFrancijaDeceuninck-Quick Step34:17:59
2.Džūlio ČikoneItālijaTrek-Segafredo+0:23
3.Tibo PinoFrancijaFDJ+0:53
4.Džordžs BenetsJaunzēlandeJumbo-Visma+1:10
5.Geraints TomassLielbritānijaIneos+1:12
6.Egans BernalsKolumbijaIneos+1:16
93.Toms SkujiņšLatvijaTrek-Segafredo+55:15

     [+] [-]

, 2019-07-13 23:02, pirms 5 gadiem
TREK Segafredo ar Čikoni šogad izskatās švakāka blice par Deceuninck ar Alafelipi. Nu it kā jau vēl galvenie kalnu moku posmi vēl priekšā ,kuros tad arī kopvērtējuma pārbīdes var notikt ,bet nu Čikone izskatījās ļoti pamīksts Alafelipes izrāviena brīdī - pilnīgi bez argumentiem arī pārējā komanda. Skujīnam briesmīgs + 17 min , saķerts pēdējos 2 kategorizētos kāpumos. Skaidrs ,ka viņam tas ir sasniegums iekļūt prof vienības pamatsastāvā ,kas piedalās tūrē. Par to arī priecājamies ,un arī ,ka nobrauca līdz galam ,t.sk.ierakstījās noteiktajā atpalicības limitā.Ar igauņiem bāleliņiem cits stāsts - Tāramē + 3:27 un 40. tais , Kangerts +5:45 un 55. tais ,pēdējais no viņiem beigu daļā vilka peletonu klāt De Gendtam. Arī jau ūdens pienesēji savās komandās ,bet nu cita līmeņa , augstākas raudzes. Bet Skujiņš - vienalga malaģec un cerams ,ka puika nobrauks šito elli līdz galam un dzers šampi Elizejas laukos Parīzē !Lai visiem sanāk un par stipru Tomu !!! ))))

     [+] [-]

, 2019-07-14 10:43, pirms 5 gadiem
Čikone labs priekš saviem gadiem. Tagad viņam atkal brīvas rokas, vismaz nedaudz, jo kā brīvmākslinieks vienmēr priecē skatītājus. Domāju, pēc pāris gadiem Giro būs viņējais. Visi koncentrējušies uz Ričija iznācienu, neticu, bet cerēsim. Toms ar sarkano numuru nobrauca etapu. Viņš tāpat labāks par 150 citiem. Un nākotnē ticu, ka var izcelt etapu kādā no GT.

     [+] [-]

, 2019-07-18 09:02, pirms 5 gadiem
suncity_3336361623 rakstīja: TREK Segafredo ar Čikoni šogad izskatās švakāka blice par Deceuninck ar Alafelipi. Nu it kā jau vēl galvenie kalnu moku posmi vēl priekšā ,kuros tad arī kopvērtējuma pārbīdes var notikt ,bet nu Čikone izskatījās ļoti pamīksts Alafelipes izrāviena brīdī - pilnīgi bez argumentiem arī pārējā komanda. Skujīnam briesmīgs + 17 min , saķerts pēdējos 2 kategorizētos kāpumos. Skaidrs ,ka viņam tas ir sasniegums iekļūt prof vienības pamatsastāvā ,kas piedalās tūrē. Par to arī priecājamies ,un arī ,ka nobrauca līdz galam ,t.sk.ierakstījās noteiktajā atpalicības limitā.Ar igauņiem bāleliņiem cits stāsts - Tāramē + 3:27 un 40. tais , Kangerts +5:45 un 55. tais ,pēdējais no viņiem beigu daļā vilka peletonu klāt De Gendtam. Arī jau ūdens pienesēji savās komandās ,bet nu cita līmeņa , augstākas raudzes. Bet Skujiņš - vienalga malaģec un cerams ,ka puika nobrauks šito elli līdz galam un dzers šampi Elizejas laukos Parīzē !Lai visiem sanāk un par stipru Tomu !!! ))))
Kāds pārsteigs - Pasaules tūres dominējošā komanda uzvaru skaita ziņā ir stiprāka par neko neizsakošo Trek. Ja tai pašā Trek noliktu Lefevru gan jau arī viņi sāktu uzvarēt