Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

"Toyota" Rīgas velomaratonā iekļauta unikāla kritērija brauciena trase

Toms Markss
Toms Markss

"Toyota" Rīgas velomaratonā iekļauta unikāla kritērija brauciena trase
Romāns Vainšteins (pa vidu)
Foto: Kaspars Garda

4. jūnijā 11. Novembra krastmalā norisināsies Latvijas galvaspilsētas lielākais velo notikums – "Toyota" Rīgas velomaratons. Tajā aicināti piedalīties visa vecuma un meistarības dalībnieki. Pirmo reizi vēsturē velomaratonā notiks aizraujošais kritērija brauciens, bet "Amway" aicina visus velomīļus, piesakoties sacensībām, pārstāvēt "Nutrilite" komandu – par katru dalībnieku uzņēmums ziedos divus eiro Gustava Pētersīļa rehabilitācijai.

"Toyota" Rīgas velomaratons, kas 4. jūnijā norisināsies 34. reizi, ir lielākais riteņbraukšanas notikums Latvijas galvaspilsētā, kā arī ieņem nozīmīgu lomu vadošo Eiropas galvaspilsētu velomaratonu vidū. Laika gaitā dalībnieku skaits no dažiem simtiem izaudzis līdz teju 4000 velomīļu.

Īpašā pasākumā plašāka sabiedrība tika informēta par gaidāmo velo notikumu. Tajā piedalījās Latvijā pazīstami sportisti, atbalstītāji un mediju pārstāvji. Pasākuma īpašais viesis bija 2000. gada pasaules čempions šosejas riteņbraukšanā un šī gada "Toyota" Rīgas velomaratona patrons Romāns Vainšteins, kurš prezentēja unikālo kritērija distanci, norādot, ka tā būs nopietns pārbaudījums arī Latvijas labākajiem riteņbraucējiem. Vainšteins arī aicināja izvēlēties savu distanci ikvienam rīdziniekam un pilsētas viesim, paužot pārliecību, ka velomaratons ir piemērots visa vecuma iedzīvotājiem.

Turpinot iesākto tradīciju, arī šogad dalībnieki tiek aicināti pārstāvēt "NUTRILITE" komandu – par katru komandā reģistrēto dalībnieku "Amway" ziedos divus eiro talantīgā sportista Gustava Pētersīļa rehabilitācijai pēc BMX gūtās traumas. Turklāt, atzīmējot "Amway" piekto gadadienu Latvijā, Gustavs kopā ar uzņēmumu izlēmuši iepriecināt arī daudzbērnu ģimeni no Maltas Latgalē ar pieciem jauniem velosipēdiem.

"Dzīves piespēlētie šķēršļi nav mazinājuši manu mīlestību pret sportu un aktīvu, veselīgu dzīvesveidu – turpinu strādāt un trenēties, lai hobija līmenī varu piedalīties velomaratonā. Ļoti novērtēju "Amway" un ikviena "Nutrilite" komandas dalībnieka atbalstu – bez tā paveikt visu, ko spēju tagad, būtu ievērojami grūtāk,” stāsta Gustavs, piebilstot, ka šogad īpašs prieks ir par ģimeni, kura saņems piecus jaunus velosipēdus, lai jau 4. jūnijā kopīgi pieveiktu 16 km garo ģimenes distanci.

Līdzīgi kā "Amway" atbalsts Gustavam jau trešo gadu, velosipēdi Lozdu ģimenei būs ilgtermiņa ieguldījums, jo paši atļauties tos nevar – bērni jaunos velosipēdus varēs izmantot ne tikai velomaratonā, bet arī braucot ikdienā uz skolu, tādējādi ietaupot ģimenes līdzekļus. Vecāki tic, ka biežāka pārvietošanās ar velosipēdiem stiprinās bērnu veselību un rosinās interesi par sportu.

"Toyota" Rīgas velomaratona rīkotāji visdažādākā vecuma un meistarības aktīvās atpūtas cienītājus aicinās ņemt dalību kādā no četrām distancēm – sporta kritērija, tautas, ģimeņu un bērnu braucienos.

Kā allaž dalībnieku ziņā masveidīgākā būs tautas distance, kas piemērota ikvienam aktīvās atpūtas cienītājam, kas ar riteni pārvietojas ikdienā un vēlas sevi izaicināt 36 kilometru garā braucienā pa Rīgas lielākajām ielām un tiltiem. Tie, kuri vēlas nesteidzīgi kopā ar saviem ģimenes locekļiem vai draugiem izbaudīt braucienu pa galvaspilsētu, aicināti ņemt dalību ģimeņu braucienā, veicot 16,1 kilometru garo apli. Pēc ilga pārtraukuma Toyota Rīgas velomaratonā iekļauti bērnu braucieni, kuros nākotnes čempioniem, kas dzimuši 2006. gadā un vēlāk, būs jāveic distance no 500 – 1700 metriem.

Mājaslapā velo.lv sākusies dalībnieku reģistrācija vērienīgajam velo notikumam. Dalības maksas, atkarībā no vecuma grupas un izvēlētās distances, ir robežās no 3 – 20 EUR. Pasākums notiek ar Rīgas domes atbalstu.

Izmantotie resursi:
lrf.lv

     [+] [-]

, 2017-05-11 13:46, pirms 7 gadiem
Nez ar ko kritērija trase būs unikāla? Būs zem ūdens vai kas tamlīdzīgs?