Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Parīze-Nica tūrē uzvar Viginss

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Parīze-Nica tūrē uzvar Viginss
Bredlijs Viginss
Foto: Reuters/Scanpix

Prestižā Parīzes-Nicas tūre svētdien noslēgusies ar Lielbritānijas riteņbraucēja Bredlija Viginsa triumfu. Lielbritānijai pirmais panākums tūrē kopš 1967. gada.

Viginss pēdējā posmā uzvarēja 9.6 km garajā braucienā ar atsevišķu startu. "Sky" komandas sportists par divām sekundēm pārspēja Nīderlandes riteņbraucēju Vestru Līvi, kurš bija viņa tuvākais sekotājs arī kopvērtējumā. Viginss summā triumfēja ar astoņu sekunžu pārsvaru.

Lielbritānijai Parīzes-Nicas tūrē līdz šim bija tikai viens uzvarētājs. 1967. gadā uzvarēja Toms Simpsons, kurš tikai dažus mēnešus pēc uzvaras gāja bojā "Tour de France", no dzīves šķiroties "Mont Ventoux" kāpumā.

"Zinu riteņbraukšanas vēsturi, tāpēc šī uzvara man nozīmē ļoti daudz. Parīze-Nica ir vēsturiska tūre, kas uzvarētāju sarakstā pievienoties savam elkam Simpsonam ir liels gods," panākumu komentēja trīskārtējais olimpiskais čempions Viginss.

Viginss uzskata, ka šogad var būt par pretendentu "Tour de France": "Esmu Francijas tūrē bijis 4. vietā, "Vuelta" man bijusi 3. vieta. Tāpat esmu uzvarējis "Criterium du Dauphine" un Parīze-Nica. Zinu, ka būšu viens no labākajiem tūrē. Nevaru teikt, ka favorīts, bet uz Top 5 skatos."

Izmantotie resursi:
AP