Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Egīls Upītis

Kontadors kļūst pārliecinātāks

Kontadors kļūst pārliecinātāks
Alberto Kontadors
Foto: AFP/Scanpix

Spāņu šosejas riteņbraucējs Alberto Kontadors un viņa juristu komanda pēc pēdējo atskaišu saņemšanas gan no Spānijas Riteņbraukšanas federācijas, gan Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) ir pārliecināti, ka apsūdzības dopinga lietošanā tiks atceltas.

Sava runasvīra Hasinto Vidartes izplatītajā paziņojumā Kontadors klāsta, ka ir ļoti laimīgs par lietas virzīšanos uz priekšu. Tāpat Vidarte preses pārstāvjiem apstiprināja, ka riteņbraucējs nolīdzis spāņu advokātu firmu "Bardají & Honrado", kā arī juristu no Šveices Roko Taminelli, kurš ir aizstāvējis Franko Pelicoti, kad viņam tika izvirzītas apsūdzības aizliegto preparātu lietošanā. Interesanti, ka Taminelli ir viens no UCI Arbitrāžas valdes locekļiem.

UCI savā atskaitē min to, ka joprojām fokusējas uz iespējamo pārtikas piesārņošanu, izmeklējot visas iespējamības šādam gadījumam. Tieši to kā atrunu Kontadors minēja, kad viņa organismā tika konstatēta klenbuterola klātbūtne, kas varētu būt palīdzējusi izcīnīt trešo "Tour de France" čempiontitulu.

Lai gan Spānijas Riteņbraukšanas federācija paziņojusi, ka izmeklēšana varētu ieilgt līdz pat trim mēnešiem, Kontadors cer visu noskaidrot pirms 2011. gada sezonas, kuru plāno uzsākt "Saxo Bank-SunGard" komandā. Ar Bjarna Rīsa vadīto vienību viņš parakstīja divu gadu līgumu pēc triumfa šā gada Francijas tūrē.

Izmantotie resursi:
Cycling News & Race Results | Cyclingnews.com


, 2010-11-10 22:32, pirms 13 gadiem
Ja ir tad ir. Riteņbraukšanā visi ir netīri...
, 2010-11-10 22:41, pirms 13 gadiem
Nu pamatīgi smird pēc vainīga čalīša, kuram aste svilst. Visi tie komentāri par pārliecinātību par labu iznākumu un laimes sajūtu neraisa ticību. Un viņa ģīmis vnk brēc VAINĪGS!!
Emīls Liepiņš. Foto: LRF

Liepiņam 123. vieta Romandijas velobrauciena individuālajā braucienā

LETA. Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš piektdien ieņēma 123. vietu UCI Pasaules tūrē iekļautā daudzdienu velobrauciena "Tour de Romandie" trešajā posmā, kurā sportisti sacentās individuālajā braucienā.
Veronika Monika Stūriška
Foto: Nico van Dartel

Latvijas dāmas nedēļas nogalē ASV noslēgs UCI Pasaules kausa sezonu BMX

Sestdien un svētdien ASV esošajā Tulsas BMX centrā ar piektā un sestā posma sacensībām noslēgsies UCI Pasaules kausa sezona BMX superkrosā. Latviju sacensībās pārstāvēs “Silvas ziķeru” kluba sportistes – Veronika Monika Stūriška un Vineta Pētersone.
Kristiāns Belohvoščiks
Foto: LDSF.lt

Belohvoščiks izcīna 20. vietu ''Liberazione'' velobraucienā Itālijā

Latvijas U23 izlases šosejas riteņbraucējs Kristiāns Belohvoščiks (“Monaco Team”) ceturtdien Itālijā finišēja 20. vietā UCI 2. kategorijas viendienu sacensībās “Gran Premio della Liberazione” sportistiem līdz 23 gadu vecumam. Renāts Štāls debijas sacensībās “Onec” komandā finišu nesasniedza.