Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Štrombergs izcīna otro vietu superkrosā, kopvērtējumā trešais

Toms Markss
Toms Markss

Štrombergs izcīna otro vietu superkrosā, kopvērtējumā trešais
Māris Štrombergs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Naktī uz pirmdienu, pēc Latvijas laika, ASV pilsētā Sarasotā tika aizvadītas Pasaules kausa BMX superkrosā sezonas noslēdzošā posma pamatsacensības, kurās otro vietu izcīnīja Māris Štrombergs. Labāko desmitniekā iekļuva arī Rihards Veide un Kristens Krīgers. Sezonas kopvērtējumā Štrombergs izcīnīja trešo vietu.

Pasaules kausa BMX superkrosā 2016. gada sezonā tika aizvadīti pieci posmi. Sezonas noslēdzošo posmu aizvadītās nedēļas nogalē uzņēma Sarasotas trase. Dalībnieku vidū bija arī četri būvniecības uzņēmuma "MONUM" atbalstītās Latvijas BMX izlases sportisti – Māris Štrombergs, Edžus Treimanis, Rihards Veide un Kristens Krīgers. Sestdien notikušās kvalifikācijas sacensības sekmīgi pārvarēja Veide un Krīgers. Bet Štrombergs un Treimanis aizvadīja "time – trial" superfinālu, kurā divkārtējais olimpiskais čempions uzrādīja 4. labāko laiku, bet šī gada pasaules čempionāta piektās vietas ieguvējs bija 14. Abi automātiski iekļuva pamatsacensībās.

Astotdaļfinālu, kas risinājās trīs braucienos, sekmīgi pārvarēja Māris Štrombergs, Kristens Krīgers un Rihards Veide. Štrombergam divas pirmās un viena otrā vieta, Krīgeram ceturtā, otrā un trešā pozīcija, bet Veide savos braucienos ieņēma ceturto, trešo un piekto vietu. Nākamajā kārtā neiekļuva Treimanis, finišējot divas reizes ceturtais, bet vienu reizi paliekot astotajā vietā.

Interesanti, ka vienā ceturtdaļfināla braucienā kopā startēja visi trīs astotdaļfinālu pārvarējušie Latvijas sportisti. Izvirzoties vadībā jau no starta, uzvaru izcīnīja Štrombergs, apsteidzot Jaunzēlandes vadošo sportistu Trentu Džounsu. Par prieku Latvijas līdzjutējiem pusfinālā iekļuva arī Veide un Krīgers, finišējot trešajā un ceturtajā vietā.

Pirmajā pusfinālā no Latvijas braucējiem startēja Māris Štrombergs un Rihards Veide. Esot līderu vidū jau no starta, finālā iekļuva Štrombergs. Trenera Ivo Lakuča audzēknis pusfināla braucienā bija trešais, bet uzvarēja nīderlandietis Deivs Van Der Burgs. Rihards Veide finišēja piektajā vietā, iekļūstot labāko desmitniekā posmā, bet, paliekot uzreiz aiz fināla robežas. Nedaudz līdz pirmajam Pasaules kausa finālam pietrūka Latvijas čempionam Krīgeram, kurš otrajā pusfināla braucienā finišēja piektais, pirmo reizi tiekot labāko desmitniekā kādā no PK posmiem.

Lielajā finālā Štrombergs startēja no septītā celiņa. No starta valmierietis bija līderu vidū. Pirmās taisnes beigās gan vadībā izrāvās kopvērtējuma līderis Korbens Šarahs no ASV. Pasaules kausa uzvaru garantējušais sportists arī pārliecinoši uzvarēja pēdējā posmā. Divkārtējais olimpiskais čempions Štrombergs, demonstrējot lielu cīņas sparu trasē, spēja nosargāt otro pozīciju, kurā arī finišēja.

Šis viņam ir otrais goda pjedestāls kādā no šīs sezonas Pasaules kausa posmiem. Sezonas pirmajā pusē Māris uzvarēja Papendāles posmā. Trešais Sarasotas trasē palika francūzis Silveins Andrē.

Sezonas lielajā kopvērtējumā Māris Štrombergs no sestās vietas pakāpās uz augsto trešo pozīciju. Sezonu Māris noslēdza ar izcīnītajiem 560 punktiem. Otrais kopvērtējumā bija šveicietis Davids Grafs (600 punkti), bet pārliecinoši par čempionu kļuva Šarahs (855 punkti). Edžus Treimanis sezonu noslēdza 19. vietā (290 punkti), Kristens Krīgers ir 24. (250 punkti), bet Rihards Veide 28. (225 punkti).

Pasaules kausa izcīņas BMX superkrosā 5. posma pamatsacensību rezultāti:

VVārds UzvārdsValsts
1.Corben SharrahASV
2.Māris ŠtrombergsLatvija
3.Sylvain AndreFrancija
4.Dave Van Der BurgNīderlande
5.Tre WhyteLielbritānija
6.Alberto Carlos RamirezKolumbija
9.Kristens KrīgersLatvija
10.Rihards VeideLatvija
40.Edžus TreimanisLatvija

Izmantotie resursi:
lrf.lv

Slēpts komentārs: oxa

     [+] [-]

, 2016-10-10 09:30, pirms 8 gadiem
oxa rakstīja: Avarage!
sēdies, divi

     [+] [-]

, 2016-10-10 09:49, pirms 8 gadiem
Super, rezultāts! :-) Māris malacis. Bet viņam līdzīgu Latvijā tā arī nav, pārējiem zemi rezultāti kopvērtējums vispār. Kur jaunie talanti?????

  +1 [+] [-]

, 2016-10-10 12:38, pirms 8 gadiem
Nez, cik cilvēku skatās BMX ārpus OS? Visi prasa medaļas OS, bet ikdienā po... Liekulīgi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja