Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Blūms ASV ieņem 17. vietu Pasaules kausa izcīņas piektajā posmā MTB XCO krosā

Toms Markss
Toms Markss

Blūms ASV ieņem 17. vietu Pasaules kausa izcīņas piektajā posmā MTB XCO krosā
Mārtiņš Blūms
Foto: ZZK/ Cēsis komandas arhīvs

Latvijas izlases un "ZZK/ Cēsis" komandas kalnu riteņbraucējs Mārtiņš Blūms svētdien ASV izcīnīja 17. vietu Pasaules kausa izcīņas MTB XCO krosā piektajā posmā. Par uzvarētāju kļuva Francijas sportists Viktors Kortezkijs, no kura latvietis atpalika nedaudz vairāk kā par sešām minūtēm.

Pasaules kausa izcīņas kalnu riteņbraukšanā (MTB) Olimpiskā krosa (XCO) disciplīnā ceturtais un piektais posms tika aizvadīts Ziemeļamerikā. Pirms vairāk nekā nedēļas teju visi labākie pasaules braucēji mērojās spēkiem ļoti sarežģītajā Kanādas trasē. Tikmēr aizvadītajā nedēļas nogalē piektais posms jau norisinājās ASV pilsēta Vindhemā.

Abos Ziemeļamerikas posmos startē arī viens no Latvijas šobrīd labākajiem MTB braucējiem – Mārtiņš Blūms. Kanādas posmā Mārtiņš piedzīvoja nepatīkamu kritienu, kas liedza sasniegt finišu. Aizvadītās nedēļas laikā Latvijas vicečempions spēja sagatavoties ASV posmam. Vindhamas trase bija diezgan ātra un putekļiem bagāta. Tāpat netrūka tradicionālo akmeņu sekciju un virkni citu pārbaudījumu.

U23 grupā vīru konkurencē, kur startēja arī Mārtiņš Blūms, kopumā uz starta stājās 65 dalībnieki. Cēsiniekam tika piešķirts 26. numurs. Sākuma mazo apli Mārtiņš pabeidza kā 28. bet turpinājumā savas pozīcijas sāka uzlabot. Otrajā aplī tika uzrādīts 13. labākais rezultāts, bet turpinājumā latvietis stabili brauca labāko 20 skaitā. Finišs tika sasniegts 17. vietā pēc 1 stundas 24 minūtēm un 11 sekundēm.

Par posma uzvarētāju kļuva Francijas braucējs Viktors Kortezkijs, kurš tikai pēdējā aplī neuzrādīja ātrāko rezultātu. Blūms uzvarētājam zaudēja 6 minūtes un 11 sekundes. Otrais ASV palika vēl viens francūzis Titouans Karods, savam tautietim piekāpjoties par 41 sekundi. Tikmēr trešajā vietā ierindojās kopvērtējuma līderis Pablo Rodriguezs no Spānija. Viņam līdz uzvarai pietrūka 1 minūte un 13 sekundes.

Kopvērtējumā pēc šī posma līderpozīcijās U23 vecuma grupā saglabā Rodriguezs, kurš nopelnījis 310 punktus. Otrais pagaidām ir Karods (292 punkti), bet trešais šveicietis Lars Forsters (258 punkti). No latviešiem visaugstāk ir "ZZK/ Cēsis" braucējs Arnis Pētersons, kuram 34 punkti un 21. vieta. Jāpiebilst, ka Arnis Ziemeļamerikā nestartēja, bet turpinās starptautisko sezonu ar pasaules kausu Itālijā. Tikmēr par vienu punktu mazāk ir viņa komandas biedram Blūmam, kurš atrodas 22. pozīcijā. Pasaules kausa MTB XCO krosā pēdējais posms gaidāms 23. augustā Itālijā.

Izmantotie resursi:
lrf.lv