Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Saramotina konkurents netīrs

Saramotina konkurents netīrs
Džimmijs Kaspērs
foto: AFP

Kontinentālās riteņbraukšanas komandas "Agritubel" pārstāvim Džimmijam Kaspēram ''Tour de France'' laikā ņemtās analīzes uzrādījušas aizliegtās vielas kortikosteroīda klātbūtni organismā. UCI Eiropas tūres rangā francūzis jūlijā dalīja 11./12.vietu ar "Rietumu banka - Rīga" pārstāvi Alekseju Saramotinu.

Kortikosteroīdu drīkst izmantot tikai pēc mediķu izrakstītas receptes, taču komandas “Agritubel” pārstāvis tādu nevarēja uzrādīt, paziņojis Francijas Antidopinga aģentūras prezidents Pjērs Bordrī.

Kaspēram bija mediķu atļauja lietot šo vielu astmas ārstēšanai līdz 29.maijam, taču tā netika pagarināta. Komanda uz laiku ir diskvalificējusi Kaspēru un gaida Francijas Riteņbraukšanas federācijas lēmumu.

"Esmu astmātiķis. Es šīs zāles lietoju veselībai nevis sprtisko rezultātu uzlabošanai," intervijā plašsaziņas līdzekļiem norādījis sportists.

Kaspērs ir piektais riteņbraucējs, kuram bijis pozitīvs dopinga tests 2008. gada ''Tour de France'' laikā pēc spāņiem Manuela Beltrana un Moizesa Duenasa Nevado, itālieša Rikardo Riko, kam tika atrasts aizliegtais asins uzlabotājs EPO, un kazaha Dmitrija Fofonova, kam tika uzrādīts aizliegtais stimulants heptaminols.

Piebildīsim, ka pēdējā UCI Eiropas tūres rangā, 30 gadus vecais Kaspērs dalīja 11./12.vietu kopā ar "Rietumu banka - Rīga" līderi Alekseju Saramotinu.

Izmantotie resursi:
cyclingnews.com
uci.ch

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-08-10 16:33, pirms 16 gadiem
njjjja, vot kaa tie astmātiķi sportā rullē, a ? Puse Norvēģu biatlona komandas, ir oficiāli astmatiķi. Un tik mauc iekšā, ko citi nedrīkst..........
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-08-10 18:14, pirms 16 gadiem
saramotinam bija jasezh majas un vins to arii darija :p

     [+] [-]

, 2008-08-10 18:28, pirms 16 gadiem
SaFiiC rakstīja: saramotinam bija jasezh majas un vins to arii darija :p

labs!

  +1 [+] [-]

, 2008-08-11 02:07, pirms 16 gadiem
Saramatonis, lai mauc startēt kautkādās kreisajās gonkās, lai varētu tādi LO.I kā tu archeeye priecāties, ka šis atkal uzvarējis kautkādas mazā gonkas un teikt " Saramotinam bija jaabrauc uz olimpiaadi!!! " Viss ir beidzies

     [+] [-]

, 2008-08-12 00:05, pirms 16 gadiem
SaFiiC rakstīja: saramotinam bija jasezh majas un vins to arii darija :p



piekriitu! smukulis arii bija pelniijis braukt uz olimpiaadi!

     [+] [-]

, 2008-08-14 04:01, pirms 16 gadiem
manas domas >
smukulim vajadzēja braukt uz olimpiādi, jo, teiksim - riteņbraukšanas federācijas komisijai, galvenais punkts uz i bija tas, kad smukulis ņemās pa franciju, bet rb par citām gonkām, kas ir zemāka līmeņa nekā francijā, un francijā riteņbraukšana ir populāra, un arī līmenis tur ir krietni augstāks.
riteņu federācijas komisijai = treneriem, es pilnīgi piekrītu, bet otrs ir tas, kad paskaties francijas tūri tad, kad iet kalnā = īpaši, ja finišs ir kalnā, un tad redzēsi to, cik riteņbraukšana ir populāra francijā.?.?.?